Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#1176 Re:

19.08.2012 00:33

#1175: -

Joo. Toivotaan todella, että Jurilla on juuri tuohon asiaan perehtyneet auttajat. Jos niin on, on asia selvä oikeudessa.

pimeä on maailma

#1177 Valoa ikkunassa

19.08.2012 13:54

Joku ihmettelee, miksi koululla palaa valot myöhään illalla. Mene katsomaan. Mm. Sirpalaeet pitävät siellä harjoituksia. Myös Tuki-Ry ym. kokoukset, vanhempain vartit ym. tapahtuvat koululla. Juri valmisteli aikoinaan väitöskirjaansa kolulla myöhään yöhön,silloin kun oli rauhallista. Onkohan tässäkin syytä kadehtijooille heiteellä kaikenlaista...
Moni opettaja menee vielä illalla töihin saatuaan kotityöt tehdyksi. Voi voi, miten kauheaa ja kummallista kun valot palaa koululla myöhään illalla. Eikö ole hyvä, että tilat ovat mahdollisimman paljon käytössä.
Selityksiä johto

#1178 vaatikaa vanhemmat

19.08.2012 14:02

Pätevää opetusta musiikkiluokkalaisille! Yksi pätevä musiikinopettaja ei yksinkertaisesti riitä!
Missä on Harri S:n lupaama pätevä opettaja? Jos tuntimäärä vähenee, taso taatusti laskee! Miksi on taas vähenneetty musiikkitunteja. Juri hoiti ennen ilman lisäpalkkaa konserttijärjestelyt, paikanvaraukset ym (yläkoululla oli palkattu henkilö, mutta ei konsertteja).Nyt kuulema on otettu yksi tunti lasten opetuksesta, jotta saadaan hoidetuksi yhteydenpitoa ylä ja alakoulujen välillä. Pitääkö tämä paikkansa? kuka vastaa. Pitääkö panna Pohjalainen tai IS asialle?
Hold your horses

#1179 KOULURAUHAA

19.08.2012 17:53

Kuten joku muukin jo kirjoitti, asian setvimistä jatketaan toisella taholla. Jospa annettaisiin lapsille koulurauha ja lopetettaisiin asioiden vatvominen täällä? Kaikki "kuulemma"- jutut voisi jättää omaan arvoonsa. Opettajilla on varmasti aivan tarpeeksi haasteita uutta lukuvuotta käynnistäessään, en usko kenenkään kaipaavaan lööppejä.

Vieras

#1180

20.08.2012 09:56

Jos tuntimäärä vähenee, taso taatusti laskee! Miksi on taas vähenneetty musiikkitunteja. Juri hoiti ennen ilman lisäpalkkaa konserttijärjestelyt, paikanvaraukset ym (yläkoululla oli palkattu henkilö, mutta ei konsertteja). Nyt kuulema on otettu yksi tunti lasten opetuksesta, jotta saadaan hoidetuksi yhteydenpitoa ylä ja alakoulujen välillä. Pitääkö tämä paikkansa? kuka vastaa. Pitääkö panna Pohjalainen tai IS asialle?

Entäs äänitesivut?

Näinkö karavaani kulkee? Tarkoittaako tämä sitä, että esimiehet saavat tehdä mitä vaan, ei mitään seurauksia, karavaani kulkee ja minua haukutaan vielä koiraksi? Tulee mieleen koirista

Laulu koirista (s. O. Manninen)

Myrsky käy, on taivas
musta, pilvisankka,
telmii talven lapset,
tuisku, räntä rankka.

Siitä viis! On lämmin
suoja kyökin sopen,
maitä hellii herra,
armollinen lopen.

Ravinnost’ ei huolta:
herra täyteen mättää
oman vatsan ensin,
meille tähteet jättää.

Tosin ruoska läiskyy –
kenpä vois sit’ estää? –
iskut kirveltää, mut
koiran luut ne kestää.

Taas kun herra leppyy,
hyväellä alkaa:
armost’ autuaina
nuoleksimme jalkaa.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

20.08.2012 16:56


Musiikkia, musiikkia...

#1182

20.08.2012 21:48

Enpä taitaisi lastani tuohon kouluun laittaa...

Vieras

#1183

20.08.2012 23:06

Pätevää opetusta musiikkiluokkalaisille! Yksi pätevä musiikinopettaja ei yksinkertaisesti riitä! Olenm samaa mieltä. Juri takaisi
Missä tuki yhdistys on? Mitä se tekee?

Vieras

#1184

20.08.2012 23:43

Huomio musiikkiluokkalaisten vanhemmat!!! Vaatikaamme rehtorilta selitystä Jurin irtisanomiseen ja musiikintuntien vähentämiseen! Oiva tilaisuus tähän tulee olemaan syksyn vanhempainillassa. Emme yksinkertaisesti voi hyväksyä rehtorin ajamaa linjaa ja leikkauksia, joita olemme saaneet lukea Jurin tiedotteesta! Vanhemmilla on sananvalta tässä asiassa. Yksittäisen henkilön on vaikea vaikuttaa mihinkään, mutta jos kokoamme voimamme muutos voi tapahtua.

Vieras

#1185

21.08.2012 09:20

Korjaus! Vaatikaamme rehtoreilta ...!

Vieras

#1186 Äly hoi, päättäjät!

21.08.2012 13:03

Pää hiekkaan! Ollaan yhdessä vaiti! Sitenkö tämä rehtorien aiheuttama jupakka hoituu? Koko kaupunki, kaikki odottaa e s i m i e h i l t ä selitystä. Lapsetkin ovat ymmällään. Ihan yhtä tietämättömiä ovat hekin. Jonkun pitäisi pikku hiljaa alkaa oikeasti ottaa vastuuta näistä esimiesten touhuista.



Vieras

#1187 Re: Äly hoi, päättäjät!

21.08.2012 14:29

#1186: - Äly hoi, päättäjät! 

Suhteellisuudentaju taitaa olla joillakin hukassa. Ei tämä nyt koko kaupunkia koske. Oikeastaan taitaa liikuttaa todellisuudessa aika pientä porukkaa, ainakaan käytännössä.


Vieras

#1188 Re: Re: Äly hoi, päättäjät!

21.08.2012 15:41

#1187: - Re: Äly hoi, päättäjät!

"Pieni porukka."

717 allekirjoittajaa = pieni porukka.

Kenen puolella olet? Oppilaiden vai esimiesten?


Vieras

#1189 Re: Re: Re: Äly hoi, päättäjät!

21.08.2012 16:00

#1188: - Re: Re: Äly hoi, päättäjät! 

 Kyllä se on pieni porukka koko Vaasan asukasluvusta  ja siinä on monta veljen kummin kaimaa, jotka ei tiedä asiasta tuskin mitään ja joita se ei kosketa pennin vertaa. Puhumattakaan niistä, jotka haluaisivat nimensä sieltä pois, jos vaan olisi mahdollista.

Äly hoi, marisijat!

#1190 Re: Re: Re: Äly hoi, päättäjät!

21.08.2012 16:16

#1188: - Re: Re: Äly hoi, päättäjät! 

 Niin, tässäkin asiassa pitäisi päteä sanonta; ei se määrä vaan se laatu.


Vieras

#1191 Re: Re: Re: Äly hoi, päättäjät!

21.08.2012 16:41

#1188: - Re: Re: Äly hoi, päättäjät! 

 Niin ja olen muuten oppilaiden ja esimiesten puolella. On aika uudistaa musiikkiluokkatoimintaa niin, että sillä on edellytykset jatkua vaikka yksi tai useampi opettaja lähtisi, syystä tai toisesta. Kyllä Suomesta pitää löytyä ja löytyy opettajia, jotka pystyvät opettamaan vaasalaisillekin lapsille musiikkia. Ei vaasalaiset lapset ole sen ihmeellisempiä kuin muutkaan.


Vieras

#1192 Re: Re: Re: Re: Äly hoi, päättäjät!

21.08.2012 18:19

#1191: - Re: Re: Re: Äly hoi, päättäjät!

Miksi pitäisi muuttaa systeemiä, joka toimii ja on hyväksi havaittu? Anteeksi vain, mutta esim. Kodály menetelmää ei tunneta monessakaan suomen koulussa. Nämä uudistukset joita ollaan tekemässä ovat erittäin vahingollisia ja tulokset näkyvät suoraan oppilaiden musiikillisissa kyvyissä. Laulu- ja soittotaito heikentyvät kun tunteja vähennetään! Jos et piittaa siitä, että kaksi huippu musiikin ammattilaista/pedagogia on joutunut lähtemään rehtorin tyrannisoinnin takia, et taida välittää näistä lapsistakaan. Parempia opettajia saa hakemalla hakea! Sinun kuuluisi olla ylpeä ja kiitollinen siitä, kun lapsesi saa hyvän musiikin teoriapohjan mistä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Nyt lapset ovat tuuliajolla! Koulussa on kyllä muitakin musiikin opettajia, mutta heillekin tämä muutos tuli liian äkkiä ja odottamatta. Enkä käsitä sitäkään miksi et näe sitä, että musiikkiluokilla olevat lapset ovat lahjakkaita, ja musiikin opiskelusta on hyötyä myös muissa aineissa. Ihan kuin aliarvioisit musiikkiluokilla olevia lapsia.


Vieras

#1193 Re: Re: Re: Re: Re: Äly hoi, päättäjät!

21.08.2012 19:21

#1192: - Re: Re: Re: Re: Äly hoi, päättäjät!

Miten koulussa nyt oleville opettajille tämä muutos on voinut tulla liian äkkiä? Eivätkö he ole päteviä opettajia ja opiskelunsa päättäneet?

Se huolestuttaa, kun tuntuu, että ainakin omilla lapsilla kiinnostus musiikin harrastamiseen on kadonnut kokonaan, musiikkiluokilla opiskelemisen aikana. Musikaalisuutta on, mutta kiinnostus nolla. Taitoa hankittu, mutta sitä ei haluta enää käyttää, ei laulamalla eikä soittamalla. En voi sanoa, olisin tyytyväinen. Olisin todella toivonut, että musiikin harrastamisen ilo olisi ollut sellaista, että se olisi vain kasvanut, eikä lopahtanut. Tiedän monta perhettä, jossa on tuskailtu, kun lapset ovat 6. luokan jälkeen niin kyllästyneitä, että kuorolaulaminen ei kiinnosta enää tippaakaan. Moni joutuu tekemään kovasti töitä, että saa lapsensa pään käännettyä, että jakaisivat musiikkiluokalla myös yläasteella. Onko opettajat ja osa vanhemmista jossain niin pilvissä, että eivät hehkuttamiseltaan edes näe todellista tilannetta?

Laatua siinä opettamisessa alakoulussa on ollut, mutta onko se jopa niin laadukasta, että ei se opetuksen taso kohtaa kuin muutaman oppilaan per luokka ja muut laahaa perässä ja sen seurauksena turhautuvat ja menettävät kiinnostuksensa musiikkiin. Musiikkiluokka on musiikkiluokka, ei musiikkiopisto, joten opetus pitää olla sellaista, että se on mielekästä jokaiselle, musiikkiluokalla opiskelevalle, myös niille, jotka eivät halua musiikista ammattia. On kohtuutonta vaatia, että jokaiselle musiikkiluokkalaiselle musiikki pitäisi olla tärkeintä elämässä vaikka se olisi sitä opettajalle tai opettajille. Tavallista korkeampia tavoitteita varten on musiikkiopistot.

Toivon, että nykyisiltä Vaasan musiikkiluokilta löytyy vielä opettajia, joko nyt tai tulevaisuudessa, jotka uskovat myös muutoksen voimaan. Tason ei ole pakko laskea, ei ainakaan matalammalle kuin normaalille tasolle. Yksi viikkotunti ei maailmaa kaada. Onhan niitä vähennetty muistakin aineista, musiikin hyväksi ja sen ei ole sanottu vaikuttaneen musiikkiluokkalaisten osaamiseen niissä aineissa. Olisi vielä kiva nähdä laulamisen riemua lasten kasvoissa. Valitettavasti se on monta kertaa jäänyt toiveeksi. Ääni voi kuulostaa hyvältä, mutta lasten kasvoista puuttuu ilo ja innostus.

Ehkä tulee taas helmiä sioille kommentti, mutta tulkoon, jos ei muuta osata.


Vieras

#1194 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Äly hoi, päättäjät!

21.08.2012 20:34

#1193: - Re: Re: Re: Re: Re: Äly hoi, päättäjät!

Parempi kuin olisit ollut kommentoimatta, kun et tiedä asioiden todellista laitaa! Luuletko, että opettajat ovat jotain robotteja, jotka vain jatkavat kuin koneet, siitä mihin keväällä jäätiin. Tilanne koulussa oli todella vaikea ja opettajat lähtivät kesälomille epätietoisuudessa tietämättä mitä syksyllä tulee tapahtumaan. Juria kaipaavat oppilaat sekä opettajakollegat. Tietysti on tapauksia niinkuin sinunkin lapsesi, joille Jurin lähteminen oli helpotus. Alakoululla ei olla koskaan vaadittu kohtuuttomia!!! Kaikki tasokkaaseen musiikinopiskeluun tarvittavat tunnit tai harjoitukset tuskin taakoittavat lasta tai kenenkään perhe-elämää niin, etteikö aikaa riittäisi myös muulle toiminnalle/harrastuksille.

Lasten musikaalisuus ei yksin riitä jos oma innostus puuttuu. Ei se ole yksin opettajan vika jos musisoimisen into puuttuu! Kyllä minäkin tiedän monta perhettä, joissa lapset kaipaavat alakoulun kuoroa yläkouluun mentäessä. Mistään tasosta yläkoulussa ei voida puhuakaan.


Vieras

#1195 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Äly hoi, päättäjät!

21.08.2012 21:08

#1193: - Re: Re: Re: Re: Re: Äly hoi, päättäjät!

ainakin omilla lapsilla kiinnostus musiikin harrastamiseen on kadonnut kokonaan ...

Mielestäni yli 700 allekirjoitusta todistaa, että lapsesi ongelma on jossain muualla, kuin Jurin opeissa. Pitäisikö Sinun miettiä itse, missä?


Vieras

#1196 Re: Samaa mieltä!

21.08.2012 21:10


Vieras

#1197 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Äly hoi, päättäjät!

22.08.2012 09:51

#1195: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Äly hoi, päättäjät! 

 Miksi minun pitäisi miettiä, enhän minä ole heitä opettanut? Olen tehnyt kaiken minkä voin. Todennäköisesti ollut paljon innostuneempi ja enemmän mukana kuin musiikkiluokkalaisten vanhemmat keskimäärin.

700 allekirjoitusta ei todista mitään, koska olen varma, että nimiä on sinne keräämällä kerätty ja isolla osalla ei todellakaan mitään käsitystä, että mistä on oikeasti kyse. En itsekään sitä tiedä. Siihen kuitenkin luotan, että todellisia asioita siellä täytyy olla, kun näin pitkälle on menty.

Tämä ei ole varmasti ollut mikään systemaattinen tavoite, tämä tilanne. Ihan varmasti kaikki muut keinot on käytetty. Ei musiikkiluokat tähän kaadu. Ei kai musiikki nyt mitään tähtitiedettä kuitenkaan ole ja kyse on kuitenkin alakouluikäisistä lapsista. Kyllä musiikkiluokkien opettajalla olettaisi olevan vähintään kuudesluokkalaisen oppilaan tasoisen opetuksen osaamista.


Vieras

#1198 tarkoitushakuinen ajattelu?

22.08.2012 11:35

Raju väite:
"700 allekirjoitusta ei todista mitään, koska olen varma, että nimiä on sinne keräämällä kerätty"
Miksi minun pitäisi miettiä?

Viikossako 600 nimeä???

http://www.adressit.com/?page=statistics&petition=vaasan_musiikkiluokkien_puolesta

Pitäisikö sinun sittenkin miettiä? Miksi olet Juria ja tasokasta musiikinopetusta vastaan?

Lue Vaasan ikkuna (risut). Mieti, mikset mieti sitä.

Vieras

#1199 Re: tarkoitushakuinen ajattelu?

22.08.2012 12:25

#1198: - tarkoitushakuinen ajattelu? 

 Miksi tarvittaisiin alakouluun erikseen musiikinopettaja, jos luokanopettajat pystyvät tunnit pitämään? Ei mitään muutakaan ainetta varten ole erikseen mitään aineenopettajaa alakoulussa. Edelleenkin väitän, että alakouluikäisten tasoista musiikin teoriaa ja muutakin musiikin opiskelua varten ei tarvita  tohtoritasoista musiikinopettajaa. Silti opetus voi olla ihan laadukasta. Ehkä yksinkertainen vastaus on sitten, että siksi kun sitä ei tarvita. Suhteelisuudentaju tuntuu nyt olevan monella hukassa, kun tunteet menee järjen edelle.


Vieras

#1200 Re: tarkoitushakuinen ajattelu?

22.08.2012 13:15

#1198: - tarkoitushakuinen ajattelu? 

 Viikossako 600 nimeä?

Parissa päivässäkin tuo olisi ollut helppoa. Facebook mm. on helppo kanava jakaa tietoa. Eipä ole ennen facebookia mullekaan sataa syntymäpäiväonnittelua tullut päivässä....