Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#876 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

19.06.2012 13:27

#874: Äiti-ope - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Kyllähän sitä ammatti-ihmisten apua on saatavilla, mutta kyllä se muutoshalu pitää ensi olla ja sitten vasta sille asialle pitää/voidaan tehdä jotain. Ei ne ammattiauttajatkaan ihmeitä tee. Siihen muutokseen pitää jokaisen sitoutua, turha aloittaa muuten.

kakssilmänen

#877 867

19.06.2012 13:32

Kyllä on tapauksia Sibelius Akatemiasta, joille Jurin opit ovat avanneet oven ko. laitokseen He voisivat nyt itse kertoa. Olen kuullut, että pääsykokeissa solistiselle puolelle on ollut tehtäviä, joista ilman Juri oppeja ei olisi pystynyt selviytymään. Sinä et todennäköisesti ole oivaltanut Jurin opetuksen tärkeintä pointtia. Nuotinlukutaitoa. Se saattaa olla myötäsyntyinen jollekin superlahjakkaalle, joka ei juuri opettajaa kaipaa, mutta suurelle tavallisten pulliaisten joukolle klassisen musiikin maailma ei aukea ilman lukutaitoa. Se pitää opetella systemaattisesti samoin kuin muotorakenteet ym. Hyvin monelle taitavalle muusikolle S-Akatemiaan pääsyn esteenä on säveltapailun heikkous. Ts nuottien luku- ja kirjoitustaito puuttuu. Onhan hauskempaa soitella ja laulella kuin opiskella sitä teoriaa. Kuinkahan monta lahjakasta nuorta Juri on ohjannut Kuula-opistoon? Kaikilla ei sinne valitettavasti ole varaa, ja silloin Jurin ilmaisaet opetukset ovat kultaakim kalliimpia, olkoonkin "ehdoton ykssilmänen", (mitä hän taatusti ei ole)!
köyhä äitä

#878 Siselius-Akatemia

19.06.2012 13:45

Itse olen varattoman kodin lapsi, ja minulla ei ollut mahdollisuuksia musiikkiopistoon. Kuullessani, eetä musiikkiluokat on perustettu sen takia, etta kaikilla varallisuudesta riippumatta olisi mahdollisuus saada mahdollisimman hyvät eväät musiikista, voidakseen mahdollisesti jatkaa jopa musiikkialalla, ei ollut epäilystäkään, ettenkö laittaisi omaa lastani musiikkiluokille. Koululla saattoi suorittaa Kuula-opiston kurssitutkintoja ja opetus on taidepainotteinen. Nämä tiedotettiin heti ensimmäisessä vanhempain infossa lapseni hakiessa ko kouluun. Juri selitti todella tarkasti, mistä on kyse. En odottanutkaan, että opetukseen olisi sisältynyt ainakaan kaupallisisa elementtejä. Lapseni on viihtynyt erittäin hyvin eikä ole jäänyt paitsi bändihommistakaan, kotona raikuu sekin. Kotona olemme oppineet jotain myös Vivaldista.
Taideopetusta onko sitä?

#879 opetussuunnitelma

19.06.2012 13:52

Vai on opetussuunnitelma lukion tasoa! Huh, Huh! Lapseni suoritti lukion kurssin kirjallisesti (kirjoitti essen, jonka termejä ei käsittänyt, kunhan kopioi kirjasta mm.kromaattinen)ja kuunteli jonkun yksinkertaisen äänitteen musiikin aikakausista. Siinä se kurssi. Opetus oli ollut naapurin nuoren mukaan sitä, että tämä on kitara....
Ylä koulussa seiskalla on yksi viikkotunti, ala-koululla 1-2 tuntia, tässä pohja lukiolle. Lisäksi ei ole monessakaan koulussa päteviä musiikinopettajia, joten taso on todalla hurja.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.06.2012 16:50



Vieras

#881 Re:

19.06.2012 19:07

#867:

Nämä mielipiteesi eivät ole minkään arvoisia!!!


Vieras

#882 Re: Re:

19.06.2012 21:01

#881: - Re:  

 

Eivät kaikki voi kyetä sinun laillasi perusteltuihin ja vaikuttaviin mielipiteisiin vieläpä yhdessä lauseessa. Arvottomiakin mielipiteitäkin tarvitaan, jotta sinun mielipiteittesi nerokkuus nousisi paremmin esiin.
Äiti-ope

#883 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

19.06.2012 23:18

#876: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Kyllä he vaan aikamoisia ihmeitä tekevät, pystyvät herättämään muutoshalun ja sitouttamaan muutokseen. Pitkäjänteistä puuhaa, joka usein keskeytetään liian aikaisin, eikä seuranta pelaa.

Äiti

#884 Re: Siselius-Akatemia

20.06.2012 02:01

#878: köyhä äitä - Siselius-Akatemia 

 Tämä asia on ollut Jurin opetuksessa sitä parastaa

,kun tyttäreni meni ylä-asteelle niin hän kaipasi jatkoa Jurin opetukselle mutta sitä ei ollut!


Vieras

#885 Re: Re: Re:

20.06.2012 02:03

#882: - Re: Re:  

 Olen useamman kerran esittänyt täällä perusteluni monin sanoin!

Äiti

#886 Re:

20.06.2012 02:06

#852: -  

 Miksi puhut kaikista rehtoreista,tietääkseni ala-asteella ja ylä-asteella on kummallakin yksi rehtori ja ala-asteen edellinen rehtori teki Jurin kanssa hyvää yhteistyötä ,olen sen itse nähnyt!

entinen epäluuloinen

#887 867

20.06.2012 10:54

Puhut Jurin tuomitsevuudesta. Mitä hän on tuominnut ja ketä? Mielipiteitä perusteluineen saa vielä Suomessa esittää. Jos hän ei ota "roskamusiikkia"= käytetään ja heitetään pois, ja valitsee opetusmateriaalikseen tarkoin lapsen ikäkauteen sopivat,laadukkaat matertiaalit, mitä pahaa siinä on, ja onko hän silloin tuomitseva. Ota huomioon myös se, että tunti määrä on rajallinen. Tarkoin pitää miettiä, mikä materiaali kehittää lasta parhaiten. Mene ja kysy, miksi hän ei ole "hyväksynyt" haluamaasi ja miksi hän tuomitsi sen. Itse olen aina saamut selkeät perustelut ja vastaukset. Koskaan hän ei ole tuominnut muita.
Lapsen sielu on puhdas, ja pitää tarkoin miettiä, mitä opettaja sinne kylvää. Taiteen tehtävä on totuuden tuominen esille. Se ei aina hyväile korvaa (tätä vanhemmat monesti eivät ymmärrä).
Musiikin kielellä voidaan myös valehdella.
Monet väittää ja luulee,että Juri tuomitsee, ei hyväksy, vihaa jne, kevyttä roskamusiikkia. Hänen persoonaansa eivät em. sanat sovi. Ehkä hänelle em musiikki on yhdentekevää. Lapsia hän ajattelee ja heidän parastaan. Koteihin tuskin Juri tulee tuomitsemaan, mitä hengenravintoa vamhemmatja kokeneet sisarukset suuressa viisaudessaan perheen pienille tarjoavat.
Avoin keskustelu sinultakin näyttää puuttuvan, tai käsityksesi ja tietosi asian syvimmistä puolista on vajavainen. Mene keskustelemaan Jurin kanssa. Hän on avoin kuulemaan myös erilaisia näkemyksiä.
Äiti

#888 Re: 867

20.06.2012 12:09

#887: entinen epäluuloinen - 867

Kiitos tästä kommentista,en olisi osannut näin hyvin tätä sanoa mutta yhdyn 100% kaikkeen mitä tässä esitit,näin olen aina tiennyt Jurin tekevän!


Vieras

#889 Inkvisiittioryhmä

20.06.2012 22:00

Tässä pöytäkirjasta tarkistettu inkvisiittioryhmä. Eli nämä äänestivät Juria vastaan. Tästä on hyvä ottaa mallia kun kuntavaalit tulevat.   Jos olette puolueissanne vaikutusvaltaisia niin nyt teidän tulisi esittää välikysymyksia ja kyseenalaistaa heidän jatkonsa lautakunnissa.  Se voi olla ainoa mitä Jurin hyväksi enää voitte tehdä mutta sen te olette nyt Jurille velkaa.  Te olette antaneet näille "Inkvisiittoreille" heidän valtansa.  Te voitte myös ottaa sen pois.  Olisi tärkeätä että toimisitte mahdollisimma pian sillä ties mitä muuta vahinkoa he vielä saavat aikaan.  Yllättävää ettei Marja Mustonen ollut edes kaupungin sivulla missä lautakunnan jäsenet on listattu.  Tehkää heille tiettäväksi, että teoilla on seurauksensa.  Heidän tulisi tuntea vastuunsa ja kantaa se tietäen, että poliittinen ura voi tuhoutua jo tässä vaiheessa väärin äänestämällä.

 

Päivi Hällfors (sdp)

Ulla Granfors (rkp)

Johnny Granholm (rkp)

Marja Mustonen

Jaakko Perttu (kok)

Juha Silander (kok)

Matias Mäkynen (sdp)

Päivi Ahvenvaara (kesk)

Risto Hankosaari (vas)

 

Linkki pöytäkirjaan http://ktweb.vaasa.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=2&docid=564150454f504c415c305c33393431383739362e646f63&pykno=46&elin=VAPEOPLA&lis=0&pvm=13%2e6%2e2012%2016%3a30%3a00

 


Vieras

#890 Re: Inkvisiittioryhmä

20.06.2012 23:00

#889: - Inkvisiittioryhmä

Hyvä tietää. Jotenkin oma olo helppo, kun ainoa äänen saanut, eli THH olisi palauttanut jurille virkansa. Nauttii edelleen täydellisesti luottamustani.

Koomista tässä on se, että esimerkiksi eräittein virkamiesten jälkikasvu on poistanut minut fb-kavereistaan, kun on saanut selville mielipiteeni Kadarin irtisanomisesta. Se jo kertoo siitä, paljonko Vaasassa on varaa arvostella päätöksiä ja osataanko asioista keskustella asioina ja mielipiteinä. Ja tietenkin virkamiesten omasta kasvatustyylistä. Itse Kadarin kasvattina en kokenut mielipide-eroja niin raskaasti.

Äiti

#891 Re: Inkvisiittioryhmä

20.06.2012 23:57

#889: - Inkvisiittioryhmä

En ole näitä äänestänyt THH olisi saanut ääneni jos olisin vielä Vaasassa..Tunnen näistä muutaman ,enkä enää ihmettele heiltä ei muuta olisi voinut odottaakkaan! Häpeän heidän puolestaan kun itse eivät osaa!!!


Vieras

#892

21.06.2012 00:07

Saatiinhan ne lautakuntalaisten nimet sitten tännekin. Mätiä tomaatteja jaetaan Vapaudenpatsaalla Suomen laulun soidessa taustalla? Minun huomioni kiinnitti pöytäkirjassa pari asiaa. Ensinnäkin, että tämä jupakka juontaa juurensa jo vuoteen 2007 ja sen jälkeen asiaa on yritetty sovitella. No, lopputulos on mikä on, mutta aikuisten oikeasti minulle ei vain mene jakeluun, että Kadar olisi vain viaton uhri. Kyllä irtisanomiseen vaaditaan muutakin kuin vahva tahto kehittää vaasalaista musiikkielämää. Ja kyllähän tuossa perussyitä mainittiinkin sen enempää yksilöimättä.
Toinen asia on, että Kadarin irtisanomiselle lautakunnassa oli hyvin vahva tuki yli puoluerajojen. Vasemmistoa, demareita, keskustaa ja kokoomusta. Onko tosiaan niin, että jotenkin 11-jäseniseen lautakuntaan on nyt sitten yhtäkkiä valikoitunut 9 pösilöä? Vai että liitteet, jotka on julistettu salaisiksi, antoivat riittävästi syitä irtisanomiselle? Minä en usko yhdeksän pösilön salaliittoon. Fiksuja ihmisiä vaikuttavat olevan, sekä Kadarin puolesta että vastaan äänestäneet.
Ja ilmeisesti eduskunnan oikeusasiamieskin on valjastettu samaan salaliittoon, jos kerran hänenkään taholtaan Kadarin valitus ei aiheuta jatkotoimenpiteitä? Onko sielläkin vaasalaisten virkamiesten harhaanjohtama pösilö?
Harmillista on, että osa papereista on salaisia. Sen takia täälläkin villit huhut ja syytökset vellovat. Minusta lautakunta teki sitä työtä, johon heidät on valittu, eli tekee vaikeitakin päätöksiä asiaan perehdyttyään. Jos se tekee heistä joidenkin silmissä epäkelpoja, niin siitä vaan äänestämään jotain, joka on valmis tekemään päätöksensä asiaan perehtymättömien kovaan ääneen huutavien äänestäjiensä vaatimusten mukaan. Tällä lautakunnalla ei kellään ole ruskea kieli, mutta tyytymättömät löytävät niitäkin ensi vaalien listoilta. Sellaiset valtuustoon, jos nämä eivät kelpaa.

Vieras

#893 Re:

21.06.2012 00:11

#892: -

Onko esim. THH huutanut kovaan ääneen? Hän on pelkästään huutanut siä, että molempia osapuolia pitää kuullaa. Ja nimenomaan, että Kadaria myös: Oletko ihan oikeasti seurannut tätä juttua?

 


Vieras

#894 Re: Re:

21.06.2012 00:17

#893: - Re:

Ja siis kun voi sanoa lautakunnasta.. Siellä istuu muutama entinen työtoveri jne. Ei ihan niitä ihmisiä, jotka kokonaisvaltaisesti osaisivat tämän asian ratkaista ja olisivat niitä vaasan älykköjä... Ja ovat varmasti paremmat kirjoittajat näillä, jotka virkamiesasemasta ovat kadarin irtisanoneet.  Rahalla saa ja hevosella pääsee, sano Pustan poika.


Vieras

#895 Re:

21.06.2012 00:29

#892: -

Mua kiinnostaa eniten se, miksi päättäjien jälkikasvu ei enää halua olla mun fb-kaveri? onko se kasvatuksesta kiinni?

veronmaksaja

#896 Mihin uskoa?

21.06.2012 10:07

Itse olen lukenut salaiset paperit, joiden julkituominen ei aiemmin (Jurin kysyessä koultoimen johdolta irtisanomistilaisuudessa) ollut laitonta, ja jotka myöhemmin määrättiin salaisiksi. Miksi? Voin sanoa, että mitään erikoista sieltä ei löydy.Pitkä, ylimalkainen syytöslista ilman perusteita. Juri on koko ajan ollut valmis avoimuuteen ja luvannut julkistaa kaikki häntä koskevat tiedot. Kyllä aina on syitä niin sysissä kuin sepissäkin, mutta herää kysymyksiä;
Millainen on suomalainen keskustelukulttuuri? Erilaisuuden sietokyky?
Itsetunto-ongelmatko tässä on kyseessä?
Eivätkö johtajat erota mielipiteitä ja arvostelua, asioita ja henkilökohtaisuuksia
Mitä suuremmista johtajista on kyse, sen enemmän kritiikkiä heidän pitäisi kestää.(esim Kuua-opisto, rehtorit, koulutoimen johto)
Miten ihmeessä Vaasa voi sanoa itseään koulukaupungiksi kun ITSE opetustoimi on tuhonnut ainakin tältä keväältä musiikkiluokkien toimintaa ja opettajien jaksamista. Vei mahdollisuuden kuorolta osallistua valtakunnallisiin kilpailuihin kuorofestivaaleihin jne.
Olisi suuressa viisaudessaan irtisanomisessa odottanut edes kuukauden. Jos lapsilta ja vanhemmilta on yli 700 nimen tukilista, kyllä olisi luullut johdonkin kestäneen vielä kuukauden.
Kovan luokan rikollinen Kadarin täytyy olla. Onhan hänellä porttikielto koulullekin, sähköposti oli suljettu lähes alta aikayksikön jne. Todella mielenkiintoista, mitä rikoksia Jurilta löytyy. Pakkohan niitä on olla, koska kaupunki (mikä se on?) antaa asian mennä oikeuteen. Päättäjät mm lautakunnan täytyy olla varmoja asiastaan. Entä, jos Juri voittaa, ovatko he itse valmiita maksamaan oikeudenkäyntikulut? Minä ainakaan en soisi vähäisiä veromarkkojani käytettävän moiseen sotkuun.
Lopuksi:Veronmaksajien on saatava julkisuuteen tiedot rahasummista, jotka kaupunki on joutunut maksamaan hävityistä johdon aiheuttamista oikeudenkäynneistä!
uudet tuulet

#897 Asiasta toiseen

21.06.2012 10:22

Todella; Uudet valtuutetut! ottakaa asiaksenne avoimuus! Julkisuuteen Vaasan kaupungin päättäjien rahalliset töppäykset ja enemmän vastuuta omista hölmöilyistä. Tuntuu, että on kyse hälläväliä hommista, kyllä veronmaksajat maksaa! Maksakoot päättäjät itse aiheuttamansa menetykset!
Tämänkin asian ympärillä tuhlatut tunnit, voimat eurot, olisi voinut ohjata vanhusten hoitoon.

Vieras

#898 Re: Inkvisiittioryhmä

21.06.2012 10:51

#889: - Inkvisiittioryhmä 

 Kiitos noista 9 nimestä. Toivottavasti joku niistä on ehdokkaana seuraavissa vaaleissa, että voin äänestää.

Puoluetoveri

#899 Ehdotan puolueessani, että uutta lautakuntapaikkaa ei myönnetä

21.06.2012 12:20

Ehdotan puolueessani, että uutta lautakuntapaikkaa ei myönnetä Juria vastustaneelle puoluetoverilleni. Vaikkakin päätös oli lainmukainen ja virkamiestavan mukainen, ei se ollut oikeudenmukainen ja meidän lautakuntaedustajien tehtävä on erottaa oikeudenmukaisuus virkamisjuridiikan pyörteistä. Nämä lautakuntalaiset eivät sitä tehneet ja he eivät siten ole kelvollisia jatkamaan lautakunnassa. Tulen ehdottamaan puoluetoverini tilalle jotakuta toista lautakuntaan.

Lautakuntalaisen perusvaatimus on nauttia kansalaisluottamusta.

Anna mun kaikki kestää!

#900 Re: Ehdotan puolueessani, että uutta lautakuntapaikkaa ei myönnetä

21.06.2012 12:26

#899: Puoluetoveri - Ehdotan puolueessani, että uutta lautakuntapaikkaa ei myönnetä 

 Mikähän tämän adressin tarkoitus taas olikaan? Pitäkää politiikka erossa musiikkiluokkien asioista ja perustakaa puoluetoverit oma adressi politikoinnillenne!