Keravan Päivölänkaaren koulun lakkauttamista vastaan

Tuukka Kallas

#1 Kerava opettaa

25.09.2012 22:56

Ei voi kuin ihmetellä Keravan opetustoimen hinkua: a) tunkea kaikki oppilaat mahdollisimman harvaan määrään kouluja b) tunkea oppilaat parakkeihin, kun kouluja ei ole riittävästi c) tunkea oppilaat Suomen suurimpiin luokkiin (siis oppilasmäärällisesti). Siis mitä ih-met-tä! Toki osasyynä on, että koulutoimelta(kin) on rahat leikattu olemattomiin, mutta silti! Ja sitten vielä jaksetaan ihmetellä miksi kouluruokailun suosio on romahtanut...

Manna

#2 Ei missään tapauksessa lopeteta!

25.09.2012 23:36

Päivölänkaaren eskari ja koulu tarjoaa erinomaisen koulun alun pienimmille koululaisille. Päivölänkaaren jälkeen he ovat isoja ja selviävät isommissa kouluissa ja pidemmillä matkoilla! Meillä kaksi lasta käynyt Päivölänkaaren, kokemusta on!
Eeva Kauppi

#3 Ei suurille luokille

26.09.2012 00:41

Matka Päivölänkaaresta Lapilaan on todella pitkä ja vaarallinen pienelle koululaiselle. Ei liene mitään järkeä kasvattaa Lapilan luokkakokojakaan entisestään, koska ei sinnekään mistään saada lisää tilaa. Lisäksi Kaskelan alueen rakentamisen jälkeen oppilasmäärät Päivölänkaaressa vain lisääntyisivät. Toivottavasti tämä järjettömyys saadaan estettyä!
Riikka

#4 Jes, lisää vettä myllyyn!

26.09.2012 09:51

KP

#5 Ajatteleeko päättäjät koskaan oikeasti lasten etuja?

26.09.2012 13:17

sulaa hulluutta ajaa pieniä lapsia kulkemaan vaarallisia reittejä. Luokkakokojen kasvattaminen vaikeuttaa oppimista, sopeutumista ja yksilöllisen kehittymisen seuraamista. Hiljaisemmat ja ujommat jäävät jalkoihin ja syrjäytymistä tapahtuu helpommin. Kiusaamisia tms. ei varmasti havaita/nähdä niin helposti isoissa ryhmissä. Keravalla 34 vuotta asuneena ja kouluni käyneenä tämä suuntaus on huolestuttavaa. Itse olen ollut etuoikeutettu käymään jopa yhden luokan puukoulua Lapilan mäellä ja pienen kävelymatkan päässä kotoa.
"Pieni suuri kaupunki" ei pitäisi olla liian suuri ainakaan lapsille!
Juha Seppälä

#6 Huh huh

26.09.2012 14:11

Onhan tämä aivan käsittämätöntä. Kuka säästää siinä, että siirtää pari päiväkouluryhmää johonkin ja pari luokkaa toiseen suuntaan. Tämä varmaan saadaan paperilla pyöritettyä kivasti mutta todelliset hyödyt ovat mitättömiä. Virkamieskoneisto tekee päätöksiä ilman valtuustoa ja sen jälkeen kansalaisia kehoitetaan äänestämään, että voitaisiin vaikuttaa. Valitettavasti virkamiehiä ei voi äänestää, koska ne tuntuvat olevan suurimpia vallan käyttäjiä.

Onhan se jotenkin käsittämätöntä, että kaupungilla on halkaisijaa 5 km ja 6-7 vuotiaat lapset laitetaan kävelemään 3 kilometriä. Sen jälkeen kuvitellaan, että Kaskelan alueelle kaavoittamalla isot omakotialueet, saataisiin sinne vielä lapsiperheitäkin muuttamaan.

Kyllä se on aika suuri muutos 6-vuotiaalle lapselle kävellä yksin kouluun muutaman sadan metrin matkakin talvella pilkkopimeässä. Kukin voi kuvitella miltä se tuntuu rekkoja, kuorma-autoja ja öljyjunia väistellen, keskellä peltoaluetta missä ei ole edes asutusta kilometrin matkalla. Kävelytiekin on Lahdentien alituksessa niin kapea ettei siihen mahdu pyöräilijänkään kanssa rinnakkain!

Tässä vaiheessa pitäisi herätä ja laajentaa Päivölänrinteen koulua ja päiväkotia, jos tilalle tarvetta on. Tai kysyä miksei juuri valmistunutta Lapilan päiväkotia voitu kerralla tehdä niin suureksi, että sinne mahtuisi yksi ylimääräinen päiväkotiryhmä.

Itse olen käynyt 80-luvulla Alikeravan koulussa muutaman sadan metrin koulumatkan päässä ensimmäiset kaksi vuotta ja sen jälkeen siirtynyt Lapilaan. Pienessä lähikoulussa saa kuitenkin vielä olla pieni.
isovanhempi

#7 parakkikoulu

26.09.2012 15:52

Taas järki hoi.
Tämäkin on taas Kataisen ja Urpilaisen juttuja, kuntien valtionosuuksia pienennetään, että valtion kassa näyttää paremmalta ja hallitus kerää pisteitä.
Kunnat ovat pakkoraossa ja joutuvat säästämään itsensä kipeäksi.
Tietysti vaihtoehtona on kunnallisveroäyrin korotus, mutta kun on tulossa nuo kuntavaalit, niin eihän kukaan ehdokas voi luvata veroäyrin korotusta,
vaikka se on varmasti muutenkin edessä.
Veronkorotus muuten ei ole kovin suuri, että tuo Päivölänkaaren koulu säilyisi.
Vaihtoehtona voisi olla “parakkikoulu” Päivölänkaaren pihaan.
Tällaisia parakkikouluja on paljon, myös Hyvinkäällä.

Päivölänkaareen tulevan lapsen isovanhempi


Uskomatonta päätöksentekoa....

#8

26.09.2012 17:24

Vaikka omat lapset eivät enää käykään Päivölänkaaressa koulua, pitää se ehdottomasti säilyttää.
Lapila on jo aivan täynnä, luokat on suuria ja koulukin on remontin tarpeessa.
Matka eka-tokaluokkalaisille Lapilaan on liian pitkä ja vaarallinen.
Ahjon koulukin on täynnä, mihin ihmeeseen nuo lapset sullotaan.
Kummallista, että kaikki lasten hyvinvointia edistävät asiat poistetaan. Lapsella pitää olla turvallinen koulumatka, mitkään liikennejärjestelyt eivät korjaa niitä ongelmia, joita on isommillakin lapsilla koulumatkan varrella Lapilaan täältä Kaskelasta.

Lapsen paras!

#9 Lapsen paras!

26.09.2012 18:10

Haluaisin vastauksen seuraaviin;
1.Miten ne kaksi luokallista lapsia mahtuvat jo nyt täynnä olevaan Lapilan kouluun? Vai onko suunnitelmissa parakki tai muu tila?
2.Miten syntyy säästöä, jos oppilas- ja opettajamäärä ei muutu, vaan ainoastaan paikka?
3.Ovatko Päivölänkaaren luokkahuoneet sopivia tiloja päiväkoti-ikäisille? Vai joudutaanko niihin tekemään remonttia, jotta tilat soveltuvat pienille?
4. Jos tälläiseen ratkaisuun kuitenkin päädytään, mihin liikenneturvallisuusjärjestelyihin kaupunki aikoo ryhtyä Kaskela- Lapila välillä?
Kodin Onni ry hallitus

#10 Adressi suljettu - Päivölänkaaren esikoulu ja koulu saavat jatkaa

26.09.2012 21:26

Aktiivisuutemme palkittiin! Keravan koulutoimenjohtaja ilmoitti tänään tämän adressin luovutustilaisuudessa, että esiopetus ja koululuokat saavat jatkaa entisellään. Hienoa!