kadonneiden hätäpaikannukseen tehtävä lakimuutos tapaus 8v lapsi

vipuenator

#1 Arttu Ollilan surullinen tapaus

24.12.2012 02:01

Hätäpaikannus pitäisi saada tehdä heti, kun henkilön epäillään kadonneen ja ensi sijaisesti silloin kun kyseessä on lapsi jolla on matkapuhelin hallussaan ja henkilön sijainti ei oo omaisten tiedossa.
Merimies

#2 hyvä se on maalla viisas kun merellä tapahtuu haveri

25.12.2012 21:51

Hyvä se on olla jälkiviisas ja tehdä adressi asiasta josta lukee pykälä ja asetus viidakosta tietämättä kuitenkaan miten asiat oikeesti tilanteessa on tehty ja tehtiin.
Varmasti tässä adressissa esitetyt asiat on tehty ja asiaan kuuluvalla kiireydellä että tarpeella.
Nykyiisn ei vain viranomaisilla ole sitä tekniikkaa käyettävissä jolla saataisiin paikannus millimetrin tarkkuudella ja voitaisiin satelliitistä katsoa missä ihminen on liikkunut tai liikkuu kuvan kera,
Tässä vain syyllistetään etsintään osallistuneita tahoja vaikka jokainen on tehnyt minkä tilanteessa on pystynyt.

Vieras

#3 Re: hyvä se on maalla viisas kun merellä tapahtuu haveri

26.12.2012 00:19

#2: Merimies - hyvä se on maalla viisas kun merellä tapahtuu haveri Tässä vain syyllistetään etsintään osallistuneita

Ihan tosi. Ihmetyttää nämä ihmiset jotka tekee joka asiasta oman "viranomaiskammonsa" keppihevosen.

Jepulis

#4 Re: Arttu Ollilan surullinen tapaus

27.12.2012 18:20

#1: vipuenator - Arttu Ollilan surullinen tapaus

 

Sillon kun kyseessä on alaikänen, niin hyvä idea. Muuten aika kyseenalainen juttu. Jos esim henkilö haluaa olla kadoksissa, niin mikäs oikeus häntä on paikantaa?

DC

#5 Re: Re: Arttu Ollilan surullinen tapaus

29.12.2012 12:42

#4: Jepulis - Re: Arttu Ollilan surullinen tapaus

Tapaus on surullinen kyllä, mutta ihan varmasti kaikki tekivät voitavansa ja jopa enemmänkin. Mikään lakimuutos ei varmasti ikävä kyllä olisi Arttua pelastanut. 50000 allekirjoittaneeseen on vielä hieman matkaa, ja varmasti tällä argumentoinnilla ja otsikoinnilla 500 tekee tiukkaa.

Miettijä

#6 Henkilön nimen käyttö!

29.12.2012 18:34

Onko adressin laatija kysynyt ko. nuoren omaisilta luvan hänen nimensä käyttämiseen ja liittämiseen tällaiseen adressiin? Toisen henkilön nimen käyttö ilman hänen tai tässä tapauksessa omaisten nimenomaista lupaa on hiukkasen kyseenalainen eikä mitenkään perusteltavissa ja saattaapi olla jopa lain vastainen.
JuTa

#7 Adressin tekijälle

29.12.2012 20:54

Luuletko ihan oikeasti, ettei kaikkea ole jo tehty tuossa tilanteessa? Niin karulta kuin se tässä tilantessa kuulostaakin, ei. operaattorin velvollisuuksiin ei voda ympätä sitä, missä kännykkä metrin tarkkuudella luuraa. Käytännön tilanne vaan on se, ettei matkapuhelinverkon avulla ihan kaupunkien keskustoja lukuunottamatta VOIDA haravoida yhden luurin sijaintia yhden lumiluolan tarkkuudella. Hiemankin menet kaupungin ulkopuolelle, tarkkuus muuttuu todella epätarkaksi tätäkin tilannetta ajatellen. Ja niin kuin aiemmin mainitaan, antaisit ko yksittäisen tapauksen olla. Isot kiitokset kaikille etsijöille ja iso osanotto omaisille.
Aiettäsapettaa

#8 Alaikäisen kännyn paikannus

16.04.2013 17:09

Tätä tapausta kommentoimatta, omakohtaisesti voisi sanoa että paikannuslaki on ihan ......jos alaikäinen on kadoksissa omastatahdostaan tai tahtomattaan pitäisi viranomaisen eli poliisin voida paikantaa kännykkä viipymättä. Näin säästettäisiin kaikkien aikaa rahaa ja aiheutettaisiin vähemmän mielipahaa. Oma poikani on juuri nyt kaekuteillä ja liikkuu sellaisissa porukoissa josta ei hyvä seuraa mutta paikannusta ei voi tehdä vaikka puhelin on päällä. Että tämä näille valittajille jotka eivät asiasta mitään ymmärrä toivotaan ettei heiltä ketää koskaan katoa.