Kielletään ilotulitteiden myynti yksityishenkilöille


Vieras

#276

30.12.2015 19:34

Mielestäni ilotulitteet ovat niin turhaa ja niistä on enemmän haittaa kuin iloa. Luonnoneläimet, osa kotieläimistä ja ihmisistä kärsii niistä. Roskia tulee paljon, joita löytyy vielä Juhannuksenakin. Ne voisi lailla kieltää.

Vieras

#277

31.12.2015 09:15

Terroriräjähdysten jälkeen ei tarvita lisäräminää. Yksityishenkilöiltä pois koko räjäytyshauska,

Vieras

#278

31.12.2015 12:42

Allekirjoitin, koska taloudessa on kissoja ja koira, jotka eivät pidä paukkeesta. Enkä pidä itsekään hallitsemattomasta paukuttelusta.

Vieras

#279

31.12.2015 17:10

Juuri nyt koirani pelkää aivan valtavasti, naapurissa on kuin helvetti valloillaan, ei kaikista poppakonsteista koiran rauhoittamiseen ole apua, koira nyt jo vanha , vielä viime uutena vuotena saimme mennä maalle isäni luokse, nyt ei ole enää sitäkään mahdollisuutta kun hänkin nukkui pois, surullista, vihaan uutta vuotta.

Vieras

#280

31.12.2015 21:49

Meillä pelkää Suomenajokoira Uuden vuoden raketteja niin pahasti että se karkaa tarhasta ja on paniikissa. Vinkuu monta kertaa näin Uuden vuoden aikoihin lenkillä vaikka minä olen vieressä. Ei rauhotu sisälle nukkumaan ollenkaan. Mun puolesta ne Uuden Vuoden rakettia ei myytäisi ollenkaan. Laitettaisiin nekun rahat uuteen Lastensairaalaan eikä tuonne taivaan tuuliin.

Vieras

#281

01.01.2016 09:12

Meno käy vain vuosi vuodelta pahemmaksi ja piinaa kestää pitkään. Nuoret eivät välitä ajoista minkä sisällä raketteja saa ampua. Vaikka itsekään en vanha ole niin yksityinen ampuminen saisi loppua kokonaan. Oulun kaupungin ilotulitus oli upea taas.... se että yksityiset ampuvat raketteja aiheuttaa kärsimystä eläimille ja vaarallisia tilanteita sivullisille puhumattakaan vammoista mitä oikeasti tulee.

Vieras

#282

01.01.2016 09:36

Allekirjoitin koska tiedän kuinka suurta pelkoa ja stressiä rakettien ym. paukuttelu ja ammuskelu aiheuttaa eläimille. Omakohtaiset kokemukset minulla on koirista, se hätä ja pelko on niillä valtava. Koska rakettien paukuttelua koskevaa lakia aikarajoituksineen ja käyttäjärajoituksineen ei noudateta eikä myöskään valvota eikä pystytä valvomaan on ainut keino lopettaa ilotulitteiden myynti yksityishenkilöille kokonaan. Allekirjoitan tämän adressin todella mielelläni !

Vieras

#283

01.01.2016 15:13

Allekirjoitin siksi, että joku kuri tähän paukkeeseen pitää saada, Heti kun rakettien myynti alkaa, niin on pikku pojat malttamattomana paukuttelemassa ennen aikojaan ja tehdään kiusaa ihmisille. Vanhemmat, jotka ei pätkääkään välitä lastensa touhuista, vaan ajavat pois lapset tieltä, että saavat rauhassa juhlia. Kovemmat säännöt, myynti vain aattona ja sovittuna aikana paukutellaan, niin kaikki olis helpompaa.

Vieras

#284

01.01.2016 15:42

Ilotulitteet pois yksityisiltä. Taloja palaa ym.kun räjähteiden kanssa touhutaan humalassa ja niitä luovutetaan alaikäisille. Koko homma on lähtenyt täysin käsistä eikä kukaan valvo että sääntöjä noudatettaisiin.

Vieras

#285

01.01.2016 15:48

Koska ilotulitteet aiheuttavat eläimille stressiä ja pelkotiloja
ei paukkuja

#286 Re: Kansalaisaloite

01.01.2016 17:55

#2: Piu - Kansalaisaloite 

 Olen täysin samaa mieltä .Taas oli niin pirunmoinen pommitus , koirat pelkäs ihan kamalasti , ei uskaltanu mennä ulos

pissalle illalla klo 17.30 paukahti eka paukku sen jälkeen ei puheettakaan ulos menosta kun vasta seuraavana päivänä

klo 12.00 . Koittakaas raketin ampujat samaa onnistuuko !! Sitten ei tämäkään riittänyt , kun kävin ulkona katsomassa

miten ne paukkuu niin perhanan kovaa . No selvishän se rakkaat naapurithat siellä ampu raketteja suoraan meidän taloa

kohti niin että ne räjähti suoraan talon päällä 10-20 metriä aivan suoraan päällä . Eikä se ollut suinkaan yksittäinen

raketti , niitä oli 17 kpl . Entä kaikki muu tuho ? Kyllä pitäs ehdottomasti kieltää koko turhuuksien turhuus !!!!!!


Vieras

#287

02.01.2016 00:21

Roskaamisen ja ihmisten vammojen tuotoksen lisäksi ilotulitteet tuottavat monille eläimille todella kärsimystä ja jopa pakokauhua. Enkä puhu ainoastaan kissojen tai koirien puolesta. Kuinka moni tulee ajatelleeksi, että hevosetkin pelkäävät paukkuja ja valonvälähdyksiä yöllisellä taivaalla. Ratsastustalleja on lähellä kyliä ja kaupunkeja ja niiden määrä kasvaa. Sitä en tiedä mitä muut tuotantoeläimet ajattelevat räiskeestä, mutta lapsuudesta muistan kanojen pelästyessään munivan "nahkamunia" elikä saivat "keskeenmenon" eikä kalkkikuori tullutkaan munan päälle.
8 tuntia 8760 tunnista

#288 Ihme nillittäjiä

02.01.2016 10:06

On se vain kumma miten joka vuosi tästä jatketaan itkeä ja valittaa. Lemmikkien puolesta voi ymmärtää, muttei ihmisten.

 

Aloitetaanpa faktoista. Ilotulitteiden takia EI ole koskaan kukaan kuollut. Myöskään tulipaloja en kyllä muista koskaan uutenavuotena uutisoitavan. Aina vain uutisoidaan kuinka monta on saanut typeryydestään silmävamman, koska ei ole käyttänyt suojalaseja tai ampunut niitä humalassa. Me kunnon vastuulliset alan harrastajat sitten saamme kärsiä näistä.

 

Myös tätä iänikuista jo täysin puhki kulunutta "rahat taivaantuuliin" -fraasia saa joka vuosi kuulla. Miksi helvetissä muiden ihmisten tulisi välittää, mihin kukin ihminen rahansa pistää? Miksi mistään muusta aiheesta ei ikinä puhuta tähän sävyyn? Siksikö, että se sattuu olemaan lähes ainoa asia, jonka te hoksaatte? (Paukkeen takia.) Tietäisitte vain. Kyllä löytyy turhempiakin asioita monista perheistä. Miten olisi tupakka? Alkoholi? Nehän ne vasta turhakkeita ovat, jotka tappavat kymmeniä tuhansia ihmisiä vuosittain, ilotulitteet pyöreät 0. Ja ne loukkaantuneetkin ihmiset pääasiassa ovat näitä humalaisia. Muut loukkaantumiset, esim. valmistusviat jäävät yhden käden laskettaviksi.

 

Tavallaan ymmärrän jossain syvällä mieleni sopukoissa sen, miksi ihmiset tätä pitävät turhana. "Eihän niistä mitään hyödy." Tarvitseeko kaikesta niinkään hyötyäkään, kunhan vain tekee iloiseksi ja puuha on mielekästä? Ilotulitteitahan ne ovatkin. Harrastus se on siinä missä muutkin. Ja kuitenkin vain 8 tuntia n. 8760 tunnista vuodessa siihen käytetään. Sekinkö pitäisi näiltä ihmisiltä viedä pois, jotka sitä joka vuosi odottava kuin kuuta nousevaa? Onko ihmiset nykyään niin pikkumaisia ja kireitä kukkahattutätejä, jotka eivät nuita muutamaa tuntia vuodessa kestä? Niin kun jo sanoin, eläimet minä kyllä ymmärrän, mutta eihän sille mitään voi. Kyllähän ne ukkostakin pelkkäävät.

 

Itse näin innokkaana harrastajana tämä todellakini on vuoden kohokohta, että pääsee hypistelemään tuotteita ja vertailemaan niitä keskenään. Monikin pelien/musiikin harrastaja tietää vallan hyvin, mitä tuolla hypistelyllä tarkoitan. Tai miksei jonkin muunkin alan harrastaja.

 

Noh, KAIKESTA tässä maailmassa joku aina valittaa. Kaikkia ei voi miellyttää.

 


Vieras

#289

02.01.2016 16:03

Täällä Kuopion Männistössä olevassa puistossa ammuttiin taas tänä uutena vuotena holtittomasti. Alikulkutunnelissa, jossa kulkee ihmisiä, talojen seinustoilla, ilotulitteet lentävät talojen katoille. Poliisikin tehnyt rikosilmoituksen ilotulitteen lennosta ilmastointiputkeen. Puhumattakaan koirista, jotka pelkäävät kun pauke on ihan ikkunan alla.
Mauri

#290 Järjetöntä tuhlausta

02.01.2016 18:18

Monissa lehdissä uutisoidaan kuvan kera miten lapset vaativat vanhempiaan  ilotulitteiden ostoon lähes vetoamalla YK:n lastenoikeuksiin ja melkein huostaanotolla uhaten. Jos vanhemmuus on tässä asiassa sitä että muka lasten kautta haetaan omalle järjettömälle ja holtittomalle ilotulitteiden käytölle perusteita on jotain vakavamminkin hukassa.

Lakimuutoksin on jo paljon saatu aikaan. Vielä -90 luvulla paukuttelu alkoi itsenäisyyspäivän tienoilla ja alkoi hiipua vasta loppiaisen jälkeen, se osoittaa että yhteiskunta niin halutessaan voi vielä asiaan vaikuttaa - mutta haluaako se?

Sen takia tämä adressi on tuiki tärkeä joten levittäkää sitä!

Asumme kävelymatkan päässä kaupunkimme keskustasta jossa ilotulitteiden käyttö on kielletty mutta oma alueemme on kuin villi länsi, kerään joka vuosi katoltamme, pihastamme ja räystäskouruistamme raketinosia joista toivon mukaan kukaan paloturvallisuudesta vastaava viranomainen ei voine kieltää aiheutuvan tulipalon vaaraa.

Muistan tapauksen jossa eräs perhe meni ilotulitteista kärsivän koiransa takia kauas kesämökilleen pakoon menehtyen siellä häkään.

Ilotulitteita ei kuulemme saa käyttää päihtyneenä! Kuka valvoo? Jos raketin sytyttelijä on polvillaan kuten olen joskus nähnyt kertooko se tavallista huolellisemmsta tähtäyksestä vai jostain muusta?

Oma lukunsa ovat sitten nämä isis joukkomme jotka tämän yleisen mekkalan aikana räjäyttelevät postilaatikoita kuten naapurin vanhukselle pari vuotta sitten kävi.

Tässä laman riivaamassa maassa ilotulitteille pitäisi säätää 200% haittavero ja määrätä alueet jossa vain viranomaisvalvonnassa ( alkometrit mukana ) niitä saisi käyttää.


Vieras

#291

02.01.2016 21:17

Ilotulitteita pitäisi käsitellä vain ammattilaiset. Sekä aineelliset että ihmisille ja eläimille aiheutuneet vahingot ovat vain lisääntyneet. Ja vaikuttavimman ja näyttävimmän ilotulituksen saa joka tapauksessa aikaan ammattilaisten tekemänä, riittää iloksi kaikille.
Harrastaja

#292 Ei tule onnistumaan

03.01.2016 10:41

Onneksi tätä ei tule koskaan tapahtumaan. Tämmöseen muutokseen ei kansalasialoitteet riitä. Itse en muutenkaan usko näihin. Tuskin mitään kovin suurta näillä on saatu aikaan.


Vieras

#293

03.01.2016 19:49

Koska annettuja aikoja ei noudateta.

Vieras

#294

05.01.2016 07:02

eläimille aiheutuva stressi ja pelko
Viuuh-Pum

#295

13.01.2016 00:33

Autot aiheuttavat joka päivä enemmän onnettomuuksia kuin kerran vuodessa tapahtuva ilotulitus. Kielletään mieluummiin autoilu. Sitäpaitsi ilotulitusonnettomuudet tapahtuvat ainoastaan idiooteille jotka eivät noudata ohjeita. Ihan oikein heille. 


Vieras

#296

13.01.2016 00:39

Ihanturhanpäiväisiä vain kunnille ja kaungeille lupa lähettää jos niitä käytetään.

Vieras

#297 Ilmastokokous

18.01.2016 10:01

Ihmettelen suuresti miksi Pariisin ilmastokokouksen onnistumista ei juhlistettu näyttävällä ilotulituksella!

Siinä olisi ihmiskunnan typeryys saanut huipennuksensa!

hereille

#298 Re:

18.01.2016 18:06

#15: -  

 SULLA TAIS JÄÄDÄ CAPS LOCK PÄÄLLE KUKKAHATTU

Ei koskaan ilotulitus raketteja ostanut
Vieras

#299 Ilotulitus ilman aikuista hommaa

08.04.2016 09:45

Koska ilotulittaminen on turhan päiväistä ympäristön roskaamista ja turhaa häiriön tuottamista. Melu jota ilotulitus aiheuttaa, häiritsee uuden vuoden päivänä aikaisin töihin lähtijöiden nukkumista ja aiheuttaa siten vahinkoa kun joutuu puolinukuksissa, missä vaaratekijät kun joutuu väsyksissä touhuamaan vastuullisissa ja huolellisuutta vaativissa tehtävissä huterossa kunnossa, samoin kun toimii alkoholin vaikutuksen alaisena turvallisuus vaarannettuna. Lupa tuollaisten roskan valmistukseen ja myyntiin on ainoastaan rahan ahneus.


Vieras

#300

24.04.2016 13:26

Aihe on erittäin hyvä. Olen ollut joka vuosi huolissani varsinkin lasten ja nuorten loukkaantumisista ja tulipaloista. Lisäksi jo kolmas koiramme pelkää jatkuvaa pamahtelua uuden vuoden aikaan. Ja sitä todella kestää monta päivää. Yhtenä vuonna ilotulitteen keppi putosi yhtäkkiä taivaalta ja lävisti ulkorakennuksen katoksen. Se olisi voinut lävistää jonkun pään!

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…