Lempäälän Rauhanyhdistyksen tutkintaa jatkettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lempäälän Rauhanyhdistyksen tutkintaa jatkettava.

kallisti

#26 Remonttiryhmä

07.04.2013 15:05

Kyllä sellainen remonttiryhmä on olemassa ja vieläpä ihan kaikille avoin. Sinne vain keskustelemaan. ;)
ulossuljetut

#27 Re: Remonttiryhmä

07.04.2013 15:41

#26: kallisti - Remonttiryhmä

Ehkä sinulla on varaa ylenkatsoa ja pilkata meitä, joita ei huolita piilotettuun,todelliseen remonttityhmään mukaan keskustelemaan uskonasioista? Onneksi kaikilla sitä varaa ei ole.

Voisin allekirjoittaa

#28 Täh?

07.04.2013 18:10

Mikä h****tin remonttiryhmä?

Voisiko joku tiiviistää mistä tässä keississä on kyse?
Linkittäjä

#29 Re: Re: Remonttiryhmä

08.04.2013 05:39

#27: ulossuljetut - Re: Remonttiryhmä

Ainoa tuntemani remonttiryhmä on täällä:
https://www.facebook.com/groups/109674195860922/

Jos joku haluaa päästä keskustelemaan avoimesti vl-tilanteesta, täällä sen voi tehdä:
https://www.facebook.com/groups/vaihetuspoyta/

Kumpikin ryhmä on kaikille avoin ja niihin voi ihan itse liittyä. Sinne vain! (Ryhmien keskustelut näkyvät vain ryhmäläisille, etteivät kaikki Facebook-kaverisi näe uutisissaan mitä niihin kirjoittelet.)

Taustaa tuntemattomille: Vl-piireissä, ilmeisesti jopa seurapuheissa, väitetään että olisi olemassa jokin järjestäytynyt uudistajien ryhmä nimeltä "remonttiryhmä". Tämä "remonttiryhmä" sitten muka tehtailisi yhdessä näitä avauksia vl-aiheista. Minulla ei ainakaan ole mitään tietoa tällaisesta järjestäytymisestä. Kuulostaa minun korvaani vain perinteiseltä eriseuraretoriikalta - siis pyritään leimaamaan eri mieltä olevat jonkin toisen ryhmän kannattajiksi. Silloinhan heidän mielipiteistään ei vl-kannalta tarvitse välittää, koska he ovat "eri seurakunnassa".

kalliisti

#30 Missä pilkka?

08.04.2013 06:34

#27: ulossuljetut - Re: Remonttiryhmä

Ylenkatsoa ja pilkata? Muuta remonttiryhmää ei ole.

VLVLVLVLVLVLVLVLVLVLVLV

#31

08.04.2013 06:59

Simo Saarimaa ansaitsisi rohkeudestaan puolustaa kiusattua palkitsemisen.

Muu seurakunta, istuessaan hiljaa ja antaessaan kiusaamisen tapahtua, ansaitsevat syvän HALVEKSUNTANI.


Kiusaajat varmaankin saavat tuonpuoleisessa mitä ansaitsevatkin.
xxx

#32 Entinen vl

08.04.2013 09:49

Olen pitkään seurannut vl-aiheista nettikeskustelua, enkä ole kertaakaan havainnut muodostuneen mitään yhtenäistä vl-kriittistä tai uudistusmielistä ryhmää. Keskustelupalstoilla jokainen kirjoittelee omasta näkökulmasta asioista. Joissakin ex-vl tapaamisissakin olen käynyt, eikä niistäkään saa mitenkään oikein mitenkään määriteltävissä olevaan ryhmää muodostettua. Kokemukseni mukaan suurin osa vl-uskosta lähtevistä ihmisistä haluaa jatkaa elämää ja kääntää uuden lehden elämässään eikä takertua mihinkään sosiaaliseen tietyn uskonnon ympärillä pyörivään joukkoon. Ilmeisesti joillakin vl-taustaisilla ihmisillä on taipumus kehitellä nettikeskusteluista jotain eriseuran kaltaista ja siitä nämä nimitykset remonttiryhmäläiset yms. Miksi vl-piireissä ei vaan voida ymmärtää ja hyväksyä, että kaikille vl-perheissä kasvaneille tuo heidän tapansa uskoa ei vaan sovi eikä siihen saa pakottaa.

Siihen aikaan kun minä vielä liikuin vl-piireissä, kiusaamista esiintyi todella yleisesti. Se oli lähinnä eristämistä, pahanpuhumista, juoruilua eli henkistä väkivaltaa erimuodoissaan.

Ihminen on siitä ongelmallinen nisäkäs, että se ei osaa elää kovin hyvin sovussa toisten kanssa ja lähes poikkeuksetta joka ryhmän sisälle syntyy pienempiä ryhmiä ja erilaisia jännitteitä, jotka sitten ilmenevät kiusaamisen kaltaisena käyttäytymisenä. Onneksi on niitä, jotka uskaltavat puolustaa kiusattuja.
neljäviidettä

#33

08.04.2013 10:37

Surullista, mutta totta: Yhteisömme ei salli muita, kuin vallitsevan mielipiteen. Mikäli löydät systeemistä tai vaikuttajista kritisoitavaa tai et yhdy siihen, olet automaattisesti väärässä (hengessä). Yritä siinä sitten. (Tämä ei ole herätysliike vaan Jumalan Valtakunta, sanottiin joku vuosi takaperin suviseurasaarnassa.)
Rivijäsen

#34 Re: Re: Re: Re: Rakkauden neuvo!

08.04.2013 14:31

#25: - Re: Re: Re: Rakkauden neuvo!

Ai et ole muka kuullut remonttiryhmästä mitään? Remonttiryhmällä on oma facebookryhmäkin, joka on muuten ulkopuolisilta suljettu. Tiedän muutamia aktiiviremonttiryhmäläisiä, joiden kautta olen tätä facebookryhmän sivuakin päässyt näkemään. Facebookin remonttiryhmä on kuitenkin aika pieni, mutta kun selaa remonttiryhmän ja täällä adressissa esiintyviä nimiä, voi havaita, että samoja nimiä löytyy aika paljon!

Tapio Hintsala

#35 Re: Re: Re: Re: Re: Rakkauden neuvo!

08.04.2013 14:55

#34: Rivijäsen - Re: Re: Re: Re: Rakkauden neuvo!

Allekirjoitin, koska olen hyvin järkyttynyt siitä miten harhassa kokonainen seurakunta voi olla. Ei uskalleta nousta valtaapitäviä vastaan vaan lähetään sokeasti kiusaamiseen ja pahanpuhumiseen mukaan. Miten te riviseurakuntalaiset ette näe kuinka valheellisesti johtokuntanne on toiminut ja toimii edelleen? Mitä luulisitte Kristuksen, vapahtajamme, sanovan tästä? Miksi olette kuin leeviläiset ja kävelette kiusatun ohi ettekä pysähdy auttamaan kuin laupias samarialainen?

Pahinta tässä kiusaamisessa on että toimitaan Jumalanvaltakunnan nimissä. Tuollainen kiusaaminen ja pahanpuhuminen ei ole Jumalasta vaan jostain ihan muusta. Siellä ei ole Pyhä Henki vaikuttamassa Lempäälässä, jos olisi, tämä juttu olisi jo selvinnyt ajat sitten.

Rukoilen voimia kiusatulle ja hänen puolustajilleen. Ja herätystä kiusaajille ja heidän tukijoilleen että nöyrtyisivät ja jaksaisivat käydä parannuksen askelille.

 

Tapio Hintsala

Ylivieska

Rivijäsen

#36 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rakkauden neuvo!

08.04.2013 16:33

#35: Tapio Hintsala - Re: Re: Re: Re: Re: Rakkauden neuvo!

Kuulostaa aika järkyttävältä koko seurakunnan tuomitsemiselta, kun syytetään koko Lempäälän seurakunnan joutuneen harhaan! Vai miltä sinusta Tapio Hintsala kuulostaisi, jos minä täältä päin tulenkiven katkuisin kirjaimin toteaisin koko Ylivieskan siionin joutuneen harhaan. Yksittäiset ihmiset voivat erehtyä ja niin on käynyt valitettavasti myös meidän siionissamme. Yhdessä toinen toistaan tukien kuitenkin tätä matkaa teemme ja saamme olla hoitamassa evankeliumilla, jotta kerran perille taivaan kunniaan pääsisimme. Jos joku ei halua nöyrtyä parannukseen, niin silloin ei voi muuta kuin rukoilla ja toivoa, että hän saisi palaamisen armon. Haluamme tehdä matkaa synnin pois panijoina, emme sen hyväksyjinä!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

08.04.2013 16:55


Kuukkeli

#38 HEH

08.04.2013 16:57

Onneksi tälläistä ei tapahdu muualla kuin vl-piireissä! Onneksi kaikki siellä olevat ovat oikeusmurhaajia, oikeudenrikkojia jne niin ei tarvitse kaukaa etsiä kun pidättää vain srk vai mitä?..... Neroja nää nykyihmiset.
Tapio Hintsala

#39 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rakkauden neuvo!

08.04.2013 17:46

#36: Rivijäsen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rakkauden neuvo!

Arvostaisin enemmän, jos kirjoittaisit nimelläsi. Mutta harva meikäläisistä uskaltaa, kun pelko on niin syvällä liikkeemme identiteetissä.

En tuomitse, mutta tässä tapauksessa kiusaamiseen osallistuu koko seurakunta.  Kaikki ne, jotka olivat eilenkin läsnä seurakuntapäivillä eivätkä nousseet kiusattua ja hänen tukijoitansa mollaavia puheenvuoroja vastaan. Kaikki ne, jotka eivät nouse liusaajia vastaan vaan katsovat kiusaamista vierestä osallistuvat siihen passiivisesti. Kaikki ne jotka levittävät, värittävät ja jatkavat pahoja puheita kiusatusta. Jokaikinen, joka on osallistunut näihin pahoihin puheisiin täytyisi nöyrtyä ja pyytää kiusatulta anteeksi, valheellinen johtokunta ensimmäisenä.

 

 

pahat puheet sattuu

#40 Itse koettu

08.04.2013 18:13

Kiitos Tapio Hintsala, kunpa sinunlaisia olisi myös omassa kotisiionissani. Edes itse ei voi itseään puolustaa kun saa leiman otsaan väärähenkisenä, puhumattakaan että jos joku läheinen puolustaa niin hänet tuomitaan väärähenkisen uhriksi ja siinä on soppa valmis. En ymmärrä miksi sellaisen pitää väkisin itseään uskovaiseksi kutsuttaa kun sydän ei ole mukana, ihmisten suosion vuoksiko tätä uskoa ylläpidetään? Kirjoittaisin nimelläni jos en pelkäisi seurauksia läheisilleni. Olisi tärkeä että tämä tutkinta vietäisiin loppuun, se antaisi rohkeutta puuttua vastaaviin muihin tapauksiin. Kiusaajia kyllä riittää monessa paikassa mutta Jumalan valtakunnassa niitä ei ole, ja jos lankeaa niin Pyhä henki ohjaa korjaamaan.
Laupeuden lähettiäs

#41 Re: väärät prossiaat ja mefiitat

08.04.2013 18:57

#5: quebeq - väärät prossiaat ja mefiitat

"---teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä,
ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä (ja naisia), jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa." (Apt. 20:29-30).

 

"Sellaiset ovat vedettömiä lähteitä ja myrskytuulen ajamia hattaroita, ja pimeyden synkeys on heille varattu." (2. Pet. 2:17).

"Parempi olisi heille ollut, etteivät olisi tulleet tuntemaan vanhurskauden tietä, kuin että sen tunnettuaan kääntyvät pois  heille annetusta pyhästä käskystä. Heille on tapahtunut, mitä tosi sananlasku sanoo: 'Koira palaa oksennukselleen', ja: 'Pesty sika rypee rapakossa'." (2. Piet 2:21-22).

 

"epäpyhiä ämmäin taruja karta ja harjoita itseäsi jumalisuuteen." (1. Tim. 4:7).

Pohtija

#42 Re: Re: väärät prossiaat ja mefiitat

08.04.2013 19:18

#41: Laupeuden lähettiäs - Re: väärät prossiaat ja mefiitat

Aika kovaa puhetta kiusaajista. Kyllä minä uskon ja toivon, että he vielä ymmärtävät väärintekonsa ja tekevät parannusta.

Lea

#43 yksinkertaista

08.04.2013 20:54

Minusta ei tarvitse edes tuntea taustoja ja sitä mistä kaikki alkoi kovinkaan hyvin kun voi jo heti sanoa että paljon on tehty väärin.
Ei koskaan, ei missään , eikä milloinkaan saa toista ihmistä, lähimmäistä, kohdella näin kuten Lempäälässä tehtiin, henkisesti hakattiin ja nujerrettiin ja jatketaan edelleen.
Lähimmäitä tulisi rakastaa ja palvella, auttaa ja tukea.
Jos huomaamme , että omalla toiminnallamme satutamme , loukkaamme tai aiheutamme ahdistusta toiselle, eikö meidän tulisi KIIREHTIÄ korjaamaan oma osuutemme asiaan ja olla sen jälkeen häntä tukemassa .
Olenkohan ymmärtänyt Jumalan sanan väärin?

Ja vaikka iso joukko toimisi väärin on jokainen kuitenkin vastuussa ihan vain itsestään ja omista toimistaan .Yksin me kerran olemme Jumalan edessä ja siinä on hyvä miettiä rakastinko lähimmäistäni , niinkuin itseäni, annoinko ihokkaan , voitelinko hänen haavansa , vai jätinkö auringon alle viilletyäni lisää haavoja.
Mitkähän on neuvot Jumalan sanassa.

Älkää nyt hyvät ihmiset lyökö lyötyä.

Minulla ainakaan ei ole mitään halua syyttää tai tuomita ketään , mutta kun asia vain kuplii ja kuplii eikä selvyyttä tule on ihan hyvä ajatella että maallinen laki tuo asioihin edes jonkunlaisen selvyyden.

pelkuri

#44 allekirjoitin

08.04.2013 22:28

Allekirjoitin, mutta en anna nimeä julkisuuteen. Syynä on pelko. Pelko kostosta. Voiko tällaista pelkoa olla Jumalan valtakunnassa? Voivatko kostajat olla Jumalan lapsia?
ilu venko?

#45 kaikki hyvin??

09.04.2013 05:51

Tästäkin Lempäälän seurakunpäivästä saamme ehkä tietoa tulevista Päivämiehitä kuinka kaikki on hyvin ja jakamaton rakkaus vallitsee siionissamme, nauravia naamoja keittiöllä, lapsia jäätelön ääressä, hekin tulivat tänne virvoittumaan. Srk:ssa on tärkeintä tuoda esiin vain kiiltokuva kansioon leikkeitä, totuudesta ei väliä. Nyt olisi taas Srk:lla näytön paikka hengellisesti, vai odotellaanko siellä uusia uhreja naispappeuden saralla tai lasten hyväksikäytön vastustajista. Heihin on ruuti kuivaa mutta kun Raamatun vastaisesti toimitaan jollakin ry:llä niin siltä ummistetaan silmät tai jopa hämmennetään lisää maineen ja oman kunnian vuoksi. Voi kysyä laulun sanoin "missä on Jeesus", onko se näille fariseuksille vain haudattu ja unohdettu? Adressi on hyvällä asialla ja ei kevyin perustein liikkeellä. Kun kiusaamisen uhriksi joutunutta puolustetaan niin mikään ei ole liikaa kun pysytään kuitenkin asiassa.
huuhaa

#46 remottiryhmä

09.04.2013 06:04

pidä yleistää että muiossakin ry issä tapahtuisi tuommosta ja tää remppa ryhmän vetäjän yleistäminen täysin huuhaata hankiikaa se oma elämä
usko on iloinen asia

#47 Rauhottukaa jo

09.04.2013 06:51

Mitä porukkaa tämä oikein on. Onko teitä kaikkia kiusattu ja laitettu jalkapuuhun syljettäväksi? Vai miksi te otatte asiat niin vakavasti. Ei oo mittään hättää, olkaa iloisia ja nauttikaa elämästänne. Ei aina tarvi murehtia toisten tekemisistä. Tää elämä on vaan laiffii, sanois eräs Matti, jos siltä kysyittäis.
Kiusatun tuntoinen

#48 nyt selvisi sekin asia

09.04.2013 06:57

Nyt mulle sevisi, että mitä se tarkoittaa, kun seuroissa kuulee monesti puhuttavan että tunnen itseni niin kiusatuksi ja syntiseksi.
Tai siis se ei vielä selvinnyt että mitä tuo syntiseksi tunteminen tarkoittaa... Mutta jospa sekin vielä aukeaa.
usko on myös välittämistä

#49 Re: Rauhottukaa jo

09.04.2013 08:16

#47: usko on iloinen asia - Rauhottukaa jo

Mistä tuollaisen käsityksen olet saanut? Oletko lukenut edes kommentteja, tuolla asenteellasi näitä juuri tapahtuukin, nauraen juostaan uhrin ohi, pääasia kun itellä on mukavaa. On oikein puolustaa heikompaa ja se on jopa Raamatun sanan mukaan meidän velvollisuutemme lähimmäitä kohtaan.

uskon velipoika

#50 Re: Re: Rauhottukaa jo

09.04.2013 10:00

#49: usko on myös välittämistä - Re: Rauhottukaa jo

Jopa sitä ollaan niin raamatullisia tänään. Oikein sädekehä loistaa pään päällä.

Epäonnistuneita ihmisiä me ollaan kaikki. Turha tässä on jeesustella. Maailma on täynnä pahuutta. En ainakaan minä jaksa alkaa kaikkia murheita murehtimaan.

Ja sitäpaitsi meidänkin naapurin poikaa on kerran kiusattu koulussa. Että omakohtaistakin kokomusta asiaan löytyy.