Ryhti takaisin opetukseen - erotettu Alppilan opettaja takaisin

Anile

#76 vanhemmuus,kunnioitus kadoksissa

09.04.2013 18:31

Yli 40vuoden kokemus vauvasta- vaariin sanon, että tätä antamaani otsikkoa ei enää tunneta.
Lapsilta puuttuu esikuvat,turvalliset vanhemmat(läheisyys) Alkoholi tuli 70-80 luvulla voimakkaasti perheisiin mukaan plus myöhemmin huumeet, rikkinäisiä perheitä, turha kasvattajia ja opettajia on syytellä. Kuri sanana on kova, mutta se luo turvallisuutta ja järjestystä.
Toivon että opettaja saa palata työhönsä ja ehkä ymmärtäväisemmän esimiehen.

Vieras

#77

09.04.2013 18:42

- Rehtorin toimet tutkittava, soveltuuko enää tehtäväänsä.
- kurinpitotoimet määriteltävä niin että yleisen järjestyksen ja turvallisuuden vaatimat toimet sallitaan opettajille
- ja opettajille tähän koulutus
- häiriköille ja suunsoittajille sanktiot, ei sitä muuallakaan sallita,nollatoleranssi, kaksi varoitusta ja ulos. Terrorisoivat muita, mukaanlukien opettajia ja kaikki kärsivät; koululaitos on kriisissä ja menettämässä merkitystään/uskottavuutensa, jos ei elämän ja sosiaalisen kanssakäymisen taitoja (mukaalukien rajat) voida opettaa ja panna toimeen.
- lopulta ongelma tässä eivät ole lapset tai teinit, vaan aikuiset, jotka sallivat moisen järjettömyyden jatkua tekemättä asialle mitään.
- koululaitoksen johto rehtoreja ja vastaavaa ministeriä myöten vastuuseen - he vastaavat mitä kouluissa tapahtuu ja mitä sallitaan. ko. tahot tässä ovat olleet saamattomia ja heidän kykynsä hoitaa tehtäviään tulee selvittää.
- kuri kunniaan - joka kuritta kasvaa se kunniatta kuolee pätee tässä

Vieras

#78

09.04.2013 18:46

Pisäisi vissiin kääntää tilanteessa selkä ja käydä ilmoittamassa rehtorille... ihme hommaa.

Vieras

#79

09.04.2013 18:52

Opettaja toimi oikein ja lain mukaan. Alppilan koulun rehtori toimi vastoin lakia. Häiriköt kuriin ja työrauha kouluihin. Koulukodit sopisivat paremmin häiriköille, kuin koulu.

Vieras

#80

09.04.2013 18:58

Alppilan koulun rehtoria vastaan kurinpitotoimet olisi pitänyt suunnata. Rehtori toimi tilanteessa vastuuntunnottomasti. Erotettu opettaja yritti hoitaa työtään ja turvata koulurauhaa häiriköivän oppilaan poistamisella ruokalasta.
tähän on tultu

#81 Kouluaterianako koulukiusausta?

09.04.2013 19:03

Jo tähän mennessä tiedotusvälineissä esitetyn pohjalta voi vain ihmetellä a.o. rehtorin harkintakykyä. Onko hän itse tehtäviensä tasalla ja sopiva niitä hoitamaan. Toivottavasti a.o. rehtorin toimet tulevat laajemminkin tarkasteltaviksi ja myös laajemman yleisön arvioitavaksi. Yleisen edun vuoksi.
Suomessa on voimassa oppivelvollisuus. Luokkaopetuksessa se edellyttää riittävää opetus- ja opiskelurauhaa. Se on oppilaiden, oppivelvollisuuteen velvoitettujen, oikeus. Tämän oikeuden toteumiseen opettajat on velvoitettu. Ja tämän velvoitteen noudattamista ja sen tukemista tulee edellyttää varsinkin rehtorilta. Vai kuinka?
Jos rehtori ei pysty tämän paremmin kouluaan hallinnoimaan, niin viimeistään ulkopuolisten
tulisi tehdä tästä korjaavat johtopäätökset. Kun asianomainen ei siihenkään näytä itse
kykenevän.

'puh pah pelistä pois'

Vieras

#82 Loppuuko päättäjiltä rohkeus?

09.04.2013 19:13

Opettajien vähäisistä valtuuksista on puhuttu vuosikausia, mutta mitään ei tapahdu. Eivätkö opetusministerit ole uskaltaneet nostaa arkaa aihetta esiin vai ovatko kaikki muutosehdotukset jumittuneet jonnekin virkamiestyöryhmien loputtomaan hetteikköön? Vasemmistohumanistinen koulutuspolitiikka yltiöymmärtäväisine kurinpitolinjauksineen jaksaa elää kitkutella vuosikymmenestä toiseen vaikka ajat ovat muuttuneet. Ja hei nössöt: jos koti ja koulu eivät lapsille opeta rajoja,niin työelämä opettaa. Miettikää sitä.

Vieras

#83

09.04.2013 19:30

Adressi on välttämätön tapauksessa jossa opettajalle ei anneta mitään oikeuksia . Oikeuksia on vain häiriköillä. Tilanne kouluissa on muutenkin jo sietämätön ja se olisi korjattava lailla mitä pikimmin, että tulisi ryhtiä kasvatukseen. Lapsia joita ei vanhemmat kasvata, tai joiden kanssa ilmenee muuten joku ongelma, on pakko jonkun kasvattaa tai ohjata sitten koulun toimesta.Mikä tilanne ollutkin, se ei kuitenkaan voi noin toteutua koulussa.Opettajan ohjeita noudatettava. Käytöstavat on oettava koulussa käyttöön.Haistattelut loppu ja vastataan kun kysytään.Tästä kyseisestä tapauksesta emme paljon tiedä,emme taustasta mitään, mutta opettajaa on toteltava.Voimme spekuloida ,mitä näiden kahden välillä on ollut, mutta emme siitä tiedä.Kuitenkin opettajalla oltava jonkinlainen auktoriteetti.Koulussa on oltava turvallista olla.Tällainen tekee muiden oppilaiden olon koulussa turvattomaksi. jos ei muuten onnistu, niin palkattava vartija kouluun.

Vieras

#84

09.04.2013 19:40

Joka kuritta kasvaa se kunniatta kuolee on vanha sanonta joka pitää paikkansa ! Opettajille enemmän oikeuksia kurinpidollisissa asioissa !

Vieras

#85

09.04.2013 19:44

Rajat ovat tarpeen joka elämänvaiheessa. Minua on mietityttänyt mitä pojan omat vanhemmat ovat mieltä tapahtuneesta. Itse olisin huolissani lapseni agressiivisesta, huonosta käyttäytymisestä ja keskustelisin osapuolten kanssa. Murrosikä ottaa koville monessa perheessä, mutta nuorta nujertamatta asiasta pitäisi jutella.

Vieras

#86

09.04.2013 20:41

Nyt on kyse lasten ja nuorten tulevaisuudesta ja heidän kyvystään toimia erilaisissa yhteisöissä. Opettajat ovat vanhempien lisäksi ensiarvoisen tärkeässä asemassa tätä mallia rakentamassa. Ilman muuta opettajille kuulu vanhempien tuki kasvatustyössä ilman ylitunteikkaita kantoja omista hellanlettas -tapauksista. Liian usein olen nähnyt täysin välinpitämättömiä vanhempia esim. yhteisissä koulun tilaisuuksissa, joissa oppilas kehtaa häiriköidä tilaisuutta metelöimällä ja tirskumalla ilman, että hänen vanhempansa puuttuvat asiaan millään tavalla. Jos sitten joku vanhempi peräänkuuluttaa asiallista käytöstä, hänestä tehdään syntipukki ja suureen ääneen puolustetaan omaa lasta ja sitä kautta omaa vajavaista kykyään kasvattaa ja valmistaa lastaan yhteisölliseen elämään. Kaiken kaikkiaan, opettajilta vaaditaan kyllä paljon, enemmän kuin vanhemmilta, mutta heille ei anneta työkaluja. Samat ihmiset, jotka vaativat toimenpiteitä, potkaisevat opettajilta jalat alta. Ottakaa vanhemmat vastuu omista lapsistanne, he ovat teidän paras lahjanne maailmalle!

Vieras

#87

09.04.2013 21:09

Ihmettelen opettajan erottaneen rehtorin toimintaa: millaisen viestin hän välittää oppilaille kautta Suomen. Huono käytös suvaitaan ja oikein toiminut opettaja saa potkut. Tämä on niin oikeustajua vastaan kuin olla voi. Häirikköoppilaat pitäisi eristää omaan kouluun ja vartijat joka tunnille sekä välituntivalvojiksi. Opettajien ja muiden oppilaiden työrauha on turvattava.

Vieras

#88

09.04.2013 22:40

On itsestään selvää, että Opettaja/vanhemmat kasvattavat lapsiaan eikä päinvastoin.

Vieras

#89 Auktoriteetti pelastaa......

09.04.2013 22:58

Yli 40vuoden kokemus vauvasta- vaariin sanon, että tätä antamaani otsikkoa ei enää tunneta.
Lapsilta puuttuu esikuvat,turvalliset vanhemmat(läheisyys) Alkoholi tuli 70-80 luvulla voimakkaasti perheisiin mukaan plus myöhemmin huumeet, rikkinäisiä perheitä, turha kasvattajia ja opettajia on syytellä. Kuri sanana on kova, mutta se luo turvallisuutta ja järjestystä.
Toivon että opettaja saa palata työhönsä ja ehkä ymmärtäväisemmän esimiehen.

Kuri on luottamusta jopa rikkinäisessä perhessä. Auktoriteetti ja laki kuvioihin mukaan. Ei lasten pään silitys auta, kun myöhemmin se kostautuu kumminkin. Ter. yh- 6 lapsen äiti.

Vieras

#90

10.04.2013 04:18

Tulet kyllä takaisin opetushommiin.Jaksamista opettajalle, olen puolellasi.

Vieras

#91

10.04.2013 05:01

Oppilailla tulee olla myös velvollisuuksia: käyttäytyä asiallisesti ja kunnioittavasti. Työrauha kouluihin, työrauha ja tuki opettajille, jotka tekevät arvokasta ja tänä päivänä rankkaa työtä!

Vieras

#92

10.04.2013 05:13

Haluan, että Alppilan koulun yläasteen rehtori ja nyös opettajan erottamista puoltaneet opetusviraston jäsenet erotetaan viroistaan loppuiäkseen tehtäviinsä täysin pätemättöminä.
Kasvatus kunniaan

#93

10.04.2013 06:04

Missä luuraavat häirikköoppilaan vanhemmat ja häirikkö itse? Ovatko muistaneet opettaa häirikölleen,että hyviin tapoihin kuuluu anteeksipyyntö! Tässä tapauksessa vaikka kaikilta! Vanhemmilta siksi,etteivät ole osanneet kasvattaa lastaan!

Vieras

#94

10.04.2013 06:09

Työrauha kouluihin pitää palauttaa. Korhosen toiminta täyttää kaikki oikeudenmukaisuuden säännöt!

Vieras

#95

10.04.2013 06:28

Allekirjoitin kokemuksestani 40 vuotta opetustoimen virassa, josta ajasta 30 vuotta rehtorina ja 2 vuotta koulutoimen laatutekijöiden arvioijana.

Vieras

#96

10.04.2013 06:29

Antti Korhosen erottaminen oli LAITON. "Rehtoritar" ja erottamiseen osallistunut politbyroo yhteisvastuullisesti korvauksiin Antille aiheuttamistaan maineen- ja palkan menettämistään. Antti aloittakoon työt ensi viikon alussa. Antille sympatiat ja hyvää kevättä kaikille paitsi reksille ja erottamis-konklaaville!

Vieras

#97

10.04.2013 06:37

Asia olisi pitänyt tuttkia kunnolla.
Rehtori toimi epäasiallisesti ja ammattitaidottomasti. Opettajalla ei aikaisempia
rikkomuksia.

Vieras

#98

10.04.2013 06:50

Järki mukaan päättäjät!
Kuri takaisin ja turvallisuus kouluun.
Oppilailta pois oikeudet, joiden takana voi häiriköida.

Vieras

#99

10.04.2013 06:54

Perusopetuslakia on kiireesti täydennettävä siltä osin, että lain on määriteltävä tarkasti myös oppilaiden ja heidän huoltajiensa vastuu sekä seuraamukset laiminlyönneistä vastuun kantamisessa. Toistaiseksi huoltajan vastuu on laissa yhtä tyhjän kanssa, ja kasvatuksen ja oppilaan koulunkäynnin valvominen on jätetty lähes kokonaan saktioimatta.

Vieras

#100

10.04.2013 07:09

Työkseni ajan koulubussia ja varsinkin päiväkuljetettavissa on kyyditettäviä(n.10v.), jotka tuottavat erilaista häiriötä, autoon nousemisen ja poistumisen välillä. Ehkäpä omakin järjestyksenpitoni olisi tuomittavaa, antaisi kyyditettävien vaan elämöidä.