Vuoden 1947 jälkeen syntyneitä uhkaavat eläkepienennykset poistettava

soili härkänen
Adressin tekijä

#26

27.02.2008 10:18

Hei!

Kiitos!

Radio-ohjelmasta ei tule mitään, tästä on tullut kuulemma juuri iso ohjelma ...

Toivon, että olette voimienne ja kykyjenne mukaan aktiivisia eli yritätte vinkata adressista muille, kirjoittelette mielipidesivuille, soitatte purnausohjelmiin tms.

Asian tärkeyden kannalta olisi tärkeää saada nimiä paljon, mutta niitä näyttää kertyvän verkkaisesti...

Kunnallisvaalit on oiva tilaisuus kysellä päättäjiltä, koska heistä on samalla kansanedustajia.
soili härkänen
Adressin tekijä

#27 on se niin väärin

02.03.2008 09:32

En ole vähään aikaan paikalla seuraamassa adressin allekirjoitusten etenemistä. Toivottavasti nimiä tulee huimasti lisää parin viikon aikana.

Kuulin tässä juuri yhdestä miehestä, että hänen työkyvyttömyyseläle on noin 300 euroa, jollahan ei tule toimeen, joten hän palasi takaisin töihin. Hän on töissä vaikka saa hirvittäviä kipukohtauksia ja elinaikaa on jäljellä 2 vuotta. kuulemma selvästi näkee hänen voinnin heikkenemisen. Hänellä on suuret velat yrittäjäajalta niskassa.

On se niin väärin, että ei saa viimeisiä vuosia elää miellyttävästi, eikä saa nauttia maksamistaan eläkerahoista!
soili härkänen
Adressin tekijä

#28 tarkempaa tietoa

08.03.2008 15:42

Minä olen tiedustellut eläkeasiaa ja saanut tälläisen vastaukseen:

Kirjeenne koskee elinaikakerrointa. Elinaikakerroin otettiin uutena vanhuuseläkkeiden suuruuteen vaikuttavana tekijänä lakisääteisiä työ-eläkkeitä koskeviin lakeihin vuoden 2005 alusta. Elinaikakerrointa koskevat säännökset liittyvät vuosien 2005 – 2007 laajaan työeläkeuu-distukseen, joka sisälsi joustavaa vanhuuseläkeikää 63-vuotiaasta 68 ikävuoteen, eläkkeen karttumista, indeksiturvaa, palkattomien aikojen eläketurvaa ja työeläkevakuutusmaksuja koskevia lukuisia muutoksia.

Elinaikakertoimen käyttöönoton tavoitteena on tulevaisuudessa hallita eläkkeelle siirtymisen ikärajojen nostamisen tarvetta tekniikalla, jossa osa elinajan odotteen kasvusta ohjautuu aktiivivuosiin.

Elinaikakerroin lasketaan Tilastokeskuksen kulloisenkin käytettävissä olevan viimeisen viiden vuoden kuolevuustilastojen perusteella. Vuon-na 2009 elinaikakerroin, joka perustuu vuosien 2003 – 2007 kuole-vuustilastoihin, on 1 ja vuonna 2010 se lasketaan vuosien 2004 – 2008 ja 2003 – 2007 kuolevuustilastojen välisen muutoksen perusteella.

Kuolevuustilastojen mukaan esimerkiksi miesten elinikä on pidentynyt neljän viimeisen vuoden aikana noin vuodella. Jos nykyinen kuolevuu-den alenemisvauhti jatkuu, tämä tarkoittaa, että 62-vuotiaiden elinajan odote nousee vuodesta 2005 vuoteen 2075 mennessä arviolta 8 – 9 vuodella.

Elinaikakerroin koskee vuonna 1948 ja sen jälkeen syntyneitä henki-löitä. Elinaikakerrointa käytetään ensimmäisen kerran vuonna 2010 myönnettäviin vanhuuseläkkeisiin sekä leskeneläkkeisiin, joihin teh-dään eläkesovitus. Ennen vuotta 2006 myönnettyihin työkyvyttömyys-eläkkeisiin ei sovelleta elinaikakerrointa. Jos vuonna 2006 tai sen jäl-keen myönnetty työkyvyttömyyseläke muutetaan vanhuuseläkkeeksi vuoden 2009 jälkeen, tällaiseen vanhuuseläkkeeseen sovelletaan myös elinaikakerrointa.

Elinaikakerroin vaikuttaa eläkkeiden tasoon vähitellen. Vuonna 1948 syntyneillä, jotka jäävät vuonna 2010 tai sen jälkeen vanhuuseläkkeel-le, elinaikakerroin alentaa maksettavaa kuukausieläkettä noin prosentin. Vastaavasti vuonna 1958 syntyneiden kuukausieläke alenisi noin 7,5 prosenttia ja vuonna 1968 syntyneillä noin 12 prosenttia. Toisaalta, jos vuonna 1948 syntyneet jatkaisivat noin 1 – 2 kuukautta, vuonna 1958 syntyneet noin yhden vuoden ja vuonna 1968 syntyneet noin puolitoista vuotta nykyistä pidempään työelämässä, tästä työnteosta karttuva eläke kattaisi edellä tarkoitetun eläkkeen aleneman.

Samanaikaisesti elinaikakertoimen kanssa työeläkelakeihin otettiin kuitenkin työkyvyttömyyseläkkeen kertakorotusta koskeva säännös. Sen mukaan työkyvyttömyyseläkettä korotetaan sen kalenterivuoden alusta, johon mennessä työkyvyttömyyseläkettä on maksettu yhteensä viideltä täydeltä kalenterivuodelta. Tämä kertakorotus lasketaan eläk-keensaajan työkyvyttömyyseläkkeen yhteismäärästä. Korotus määrä-tään sen mukaan, minkä ikäinen työkyvyttömyyseläkkeen saaja on ko-rotusvuoden alussa. Jos työkyvyttömyyseläkkeen saaja on korotusvuo-den alussa 24 – 26-vuotias, korotusprosentti on 21 ja 26 vuotta van-hemmilla korotusprosentti pienenee kutakin ikävuotta kohden 0,7 pro-senttiyksiköllä. Iän ollessa 55 vuotta korotusta ei tehdä. Työkyvyttö-myyseläkkeiden kertakorotusta sovelletaan ensimmäisen kerran vuoden 2010 alusta. Sitä sovelletaan myös ennen vuotta 2005 myönnettyihin työkyvyttömyyseläkkeisiin. Tällöin korotus myönnetään sen korotus-prosentin mukaan, joka vastaa työkyvyttömyyseläkkeensaajan ikää vuoden 2010 alussa.

Työ- ja kansaneläkelainsäädäntöä on jo vuosia kehitetty siten, että hen-kilö voisi eläkkeelle siirtymisen sijasta jatkaa työelämässä mahdolli-simman pitkään. Kysymys vammaisten toimeentulosta tulee esille sosi-aali- ja terveysministeriön asettamassa SATA-komiteassa.

pertti piitulainen
riihimäki

#29 Sairastumisesta rankaistaan

08.03.2008 19:18


>Elinaikakertoimen käyttöönoton tavoitteena on tulevaisuudessa hallita eläkkeelle >siirtymisen ikärajojen nostamisen tarvetta tekniikalla, jossa osa elinajan >odotteen kasvusta ohjautuu aktiivivuosiin.

Niin mitenkä nämä sairaus vuodet voidaan katsoa aktiivi vuosiksi, kyllä nyt ja tulevaisuudessa jos ihminen sairastuu niin jo sovittu eläke voidaan pienentää käytännössä mielivaltaisesti, ei kukaan terve pääse työkyvyttömyyseläkkeelle on tosiaan tehty laki joka rankaisee sairastuneita.
Ei kyllä sovi ollakseen oikeusvaltio täytyy saada muutos yksiselitteisesti tehdä niin että ei koske sairastuneita, meillä jo ilman mitään leikkauksiakin jo jääny sairauden takia eläke pieneksi, ompa todella hiljaisuudessa tehty laki kun jo 2005 säädetty.
soili härkänen
Adressin tekijä

#30 taas uusi keino rokottaa sairaita, reseptimaksu

17.04.2008 10:01

Kirjoitan tämän tekstin lainaten erästä ystävääni, hän oli huomannut Hesarista eduskunnan keskustelut "hoitomaksujen korotuksista".

Päivähoitomaksut on yksi seikka, se nyt tuskin montaa meitä koskettaa mutta on silti aika julma uudistus jos toteutuu.

Mutta nämä sairashoitomaksut, joita me jokainen käytämme ja niiden korotuspaineet 1.8.2008 alkaen voimaantulo:
- tk-maksu 12,80 (ennen 11 euroa)
- reseptin uusiminen 12,80 euroa
- erikoissairaanhoidon pkl-maksu 25,60 (ennen 22 euroa)
- maksukatto säilyy samana eli 590 eurossa.

Millään ei ole mitään rajaa, kun sairalta halutaan viedä viimeisetkin rovot!
Michail Jaction
Jurmaa

#31

18.04.2008 12:10

Jos maassamme vallitsisi kommunistinen järjestelmä, terveydenhuolto olisi ilmaista. Äänestä sinäkin SKP:tä!
Anne Laaksonen
helsinki

#32 Mitä vielä edessä?

18.04.2008 18:15


Jos jollain tavalla pystyisi välttämään eläkkeen maksun ja laittamaan sen rahan sukan varteen niin en epäröisi yhtään.

Olen seurannut tätä asiaa jo kauan ja aina vaan pelottavammaksi tulee asia kun aivan mielivaltaisesti sitä voivat muuttaa ja kiristää.

Nyt olisi jo kirveellä töitä!
Ja allekirjoitan myös sen toisen adressin siitä k.edustajien puolittamisesta.

Katainenkin vouhottaa jatkuvasti, että yksityisyrittäjyys on hienoa.
Olen tehnyt sitä hommaa melkein 20 vuotta ja kyllä olin aina väsynyt ja sitten tuli totaalinen loppuun palaminen.

Olisi kiva tietää, että montako tuntia on Tämä Kataisen kakara ollut yksityisyrittäjä.
Kyllä sillä pärjää hienostikin kun on tosi upea liikeidea.
soili härkänen
Adressin tekijä

#33 13..6 luovutetaan

11.06.2008 12:56

Hei!

Minä olen harkinnut adressin luovuttamista 13.6 eli huomenna pidettävässä mielenosoituksessa. Adressit hautautuvat muiden joukkoon tällä sivulla.
soili härkänen
Adressin tekijä

#34

15.06.2008 21:36

Adressi on luovutettu ja laitettu tidoksi kansanedustajille. Joku sata-komitea pohtii jo näitä asioita. Ei se hurrattavalta näytä Vanhasen esittämän 600 vai 650 euron kanssa, kun siitä tippuu vielä osa pois ennenkuin kaikki sen voivat hyväksyä!

Kiitos teille jotka allekirjoititte tämän adressin! Toivottavasti tämä viesti edes herättää joitakin kansanedustajia!

Toivon, että sinun Pertti P kautta asia on edennyt ja etenee edelleen.