EI Karan kyläkoulun lakkautukselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI Karan kyläkoulun lakkautukselle!.


Vieras

#1 jep

15.08.2013 17:59

sittenkun omat muksut on peruskoulun käyneet,niin ei ole enää niin väliä loppuuko koulu.koulu on jo vanha mörskä jonka lämmitys maksaa omaisuuden,ja kohtahan joku keksii että seillä on hometta.eli jos koulu jatkuu niin siihen tulisi tehtäväksi remontti.ei muutakun lappu luukulle

Vieras

#2 Re: jep

16.08.2013 06:56

#1: - jep

Mielummin laitan lapseni kuitenkin tähän kouluun homessa tai ei. Ryttylän koulusta ei niin mukavia kokemuksia...

Vesa Toivanen

#3 Miksi lopettaa terve ja hyvä kuntoinen koulu.

17.08.2013 19:10

Karan koulu on rakenteiltaan kunossa. Myöskin koulun piha ja ympäristö on viihtyisä. Ainakin koululaisten mielestä. En voi ymärtää, miksi pitää terve koulurakennus, jossa viihtyisä ympäristö, sulkea. Säästöä tästä ei oikeasti synny. Koulutoimen johtaja ei ollut osannut laskea syntyviä kustanuksia edes oikein. Se on ilmisesti kovin vaikeaa. Tilan ahtautta tulee ja joudutaan parakkeja hankkimaan. Nekin maksa.
Voisi myös hetken miettiä minkä kuvan Hausjärven kunta antaa lapsille kunasta ja kouluista. Onko se Karankoulun tapainen viihtyisä ja rauhallinen oppimis ympäristö vai joku rakennustyömaa meteleineen ym. häiriöineen. Parakki koulusta löytyy toki videoitakin : http://www.youtube.com/watch?v=q-lCHtrSTTc . Tuo videon koulu on laitettu homeen takia kiinni. Tätä ei ole ongelmana Karassa. Tuo videon koulu on parkkipaikalla. Ei kovin viihtyisä koulu ympäristö. Tosin Koulutoimen johtajan mielestä sillä kaiketi ei ole mitään väliä. Nämä pienet koululaiset ovat joskus se päättävä elin, joka toivottavasti laittaa päättävät vanhukset parakkeihin. Sekun on kovin muotia tässä kunassa.
Voin muistutta sitten, ketä oli päättämässä heidän koulusta.

Vieras

#4

19.08.2013 08:26

Tällaisesta hienosta kyläkoulusta nuori jaksaa ponnistaa kohti aikuisuutta. Me aikuisetko riistämme tämän edun heiltä sitten?


#5

04.02.2015 12:56

abcdef abcdef

Nyt on viime hetki puolustaa Karan koulua ja pitää lasten puolta!!

Tässä ote kunnanhallituksen viime kokouksen pöytäkirjasta:

Vuoden 2015 talousarviota hyväksyttäessä sivistyslautakunnalle annettiin 60.000 euron suuruinen säästövelvoite. Summa vastaa suuruudeltaan säästöä, joka syntyy, jos Karan koulun toiminta päättyy lukuvuoden 2014 – 2015 päättyessä 31.7.2015.

Koulun toiminnan lopettamista koskeva päätös kuuluu kunnanvaltuuston toimivaltaan ja koulun lakkauttaminen on valtuuston käsiteltävänä maaliskuun kokouksessa.

Mikään ei kuietnkaan ole muuttunut siitä, kun adressi aloitettiin - kaikki koulun jatkoa puoltavat asiat ovat ennallaan. Kunta säästää, se on selvä, mutta säästön voisi kohdentaa laajemmalle kuin vain Karaan. Karan lakkauttamisesta ei synny säästöä vaan uusia kuluja.

Adressin allekirjoittamisen lisäksi voit olla yhteydessä valtuutettuihin ja kyseenalaistaa kunnan päättäjien suunnitelmat.

 

 


Vieras

#6

04.02.2015 20:06

Ota kantaa Suomessa jo harvinaisiksi käyneiden kyläkoulujen puolesta. Lapset ovat jäämässä taas kerran virkamiesylivallan jalkoihin. Minkä hintaiseksi sinä arvioit lapsen hyvinvoinnin, 60 000 säästötavoite on turhan halpa hinta toimivan ja perinteikkään kyläkoulun sekä loistavan yhteisön toiminnan lakkauttamisesta. Bonuksena vastaanottavan koukun luokkakoot kasvavat ja tilat käyvät ahtaiksi. Kuka tällaista toivoisi?!!
Juha H

#7 Selkeä EI jättikouluille! Ihminen ensin.

05.02.2015 18:02

Koulu-uudistus lepää yksinkertaistetun totuuden varassa. Kuka vastaa epäonnistuneesta opetuksesta? Kyseessä on lasten tulevaisuus eikä tätä todellakaan voi laskea laskutikuilla. Oppiminen vaatii turvallisen ympäristön, missä lapset kokevat tulevansa huomioiduksi ja arvokkaiksi ihmisinä.

Yhteiskunta on rakentamassa broileri-mallia ihmiselle, liekö tavoitteena helpottaa  yhteiskunnan johtamista ja saada ihmisistä helpommin ennakoitavia kaupallisiin tarkoituksiin?

Jokainen ihminen on yksilö siis kunnioittakaamme sitä.

Me tarvitsemme yhteiskunnan johtoon uutta luovaa ajattelua! Jos kuluja tulee karsia on kuluja karsittava ylimääräisistä hallinnollisista kuluista, kuluja ei voi karsia lasten oppimisesta ja vapaudesta ajatella!

Nyt tarvitaan joukkovoimaa lyhytnäköisyyden ja typeryyden nujertamiseksi.


Vieras

#8

06.02.2015 13:42

Hei lapset tarvitsevat kyläkoulua ja säästöä ei tulisi juuri lainkaa.Koulumatkat pitenisivät ja koulukyydit tulisi kunnalle kalliimaksi maksaa.Koulu täytyy säilyttää.

Vieras

#9

11.02.2015 18:42

Muutanko Hausjärvelle vai en?

Vieras

#10

15.03.2015 17:48

Miksi lasten pitäisi maksaa aikuisten hölmöilyistä? Hausjärven kunnan päättäjät pystyvät kyllä tuon summan säästämään muualtakin, jos haluavat. 60 000 euroa puolelta vuodelta säästöä on vain kaunista sanan helinää. Olen sen verran matemaatikko, että kyllä tuosta säästöstä pitää löytyä eritelty exel taulukko, eikä vain tyhjästä ilmestyneitä lukuja, jotka joku nimensä historiankirjoihin haluava virkamies on nopalla heittäen taikonut paperille.