Kuolemantuomio suomeen!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kuolemantuomio suomeen!.

Michail Jaction
Jurmaa

#51

05.09.2008 10:46

Hyöty kuolemantuomiosta olisi se, ettei valtion tarvitsisi syöttää kaikkia vankeja.

Elinkautisia vankeuspalveluja voisi kilpailuttaa vapailla markkinoilla. Palvelun luotettavuus taattaisiin pistokokeilla.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.09.2008 14:44


Katja Ahola
Turku

#53 tällaiset mielisairaat

12.10.2008 17:10

pääsevät helpommalla jos otettaisiin suomeen kuolemantuomio.
on oikein että joutuvat istumaan kakkunsa ja kärsimään vankiloissa!
minkälainen rangaistus on kuolema?
se ei tunnu yhtä viiltävältä ja ole yhtä kamalaa kuin monen vuoden tai kuukauden rundi.
parempi pitää vanha käytäntö kuin päästää kaikki murhaajat niin helpolla!
tottakai tuntuu pahalta ajatella ettävasta 14-vuotias tyttö tapettiin,koska joku mielipuoli odotti hoitoon pääsyä,mutta onkohan se terveydenhuollossa??
Pia Liukkonen
Vantaa

#54 murhaava yhteiskunta

13.10.2008 11:53

Ei kuolemantuomio kuulu inhimilliseen yhteiskuntaan. Ajatuskin siitä tuo mielikuvia yhä väkivaltaisempaan kulttuuriin, jossa myös valtio osallistuu väkivaltaan ja hirmutöihin. Sehän sallii perustavalla moraalisella tavalla tappamisen. Entäs, jos joku on syytettynä väärin perustein? Murhataanko sitten valtio, kaikki sen päättäjät ja oikeuslaitos, koska ovat syyllistyneet murhaan? Sitä saa, mitä tilaa.
Kaija Miettinen
Tohmajärvi

#55 Meillähän on jo kuoleman tuomio runsaassa käytössä

03.02.2009 18:10

Suomessa on lailla mahdollistettu kuolemantuomio. Niin ajattelemme me, jotka olemme ehdottomasti aborttia vastaan. Aborttilaki sallii ihmisen, kaikkein viattomimman ja puolustuskyvyttömämmän ihmisen sumeilemattoman tappamisen äidin kohtuun. Se on rikos ihmisyyttä vastaan. Se on rikos lapsen oikeuksia vastaan.
Sikiö ei ole naisen jatke, vaan ainutkertainen yksilöihminen, jolle tässä yhteiskunnassa ei anneta edes syntymisen mahdollisuutta. Abortti on harkittu murha. Ei se kaunistelemalla muuksi muutu. On pyöristyttävää, miten lääkärit on valjastettu tähän pyövelin tehtävään. Ei edes todella yritetä etsiä todellisia vaihtoehtoja vaan pienin ja puolustuskyvyttömin uhrataan monesti oman mukavuudenhalun alttarille.
Michail Jaction
Jurmaa

#56

03.02.2009 21:32

Onko se kaksoismurha, jos abortin tekemättä jättämisestä seuraa sekä äidin että lapsen kuolema? Abortti ei ole helppo päätös, sillä taataan joissain tapauksissa siedettävä elintaso tässä "hyvinvointivaltiossa".
Sampsa Maunula
Joutsa

#57

06.02.2009 17:08

En todellakaan kannata kuolemantuomiota. Mutta vankeustuomioita voisi pidentää ja jos joku vetoaa mielen tilaan samaksi ajaksi mielisairaalaan kuin vankilaankin. Ja se elinkautisen pituutta voisi lisätä. Raiskauksen toumioita on ehdottomasti pidennettävä möys.
Michail Jaction
Jurmaa

#58

07.02.2009 08:15

20 vuotta mielisairaalaa tai täyshoitoa maksaa yhteiskunnalle infernaalisen paljon. Kuolemantuomiota pitäisi käyttää vain, kun syyllisyys on täysin varma, esim. murha on tallentunut valvontakameran nauhalle tai murha-aseessa on selvät jäljet siitä, että syyllinen on käyttänyt sitä murhahetkellä. Humalatila pitäisi ottaa pois rangaistusta lieventävien asioiden listalta.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.03.2009 13:59


Ali Suokas
Helsinki

#60 Sulla on vielä paljon kasvamista, natsi

01.02.2010 03:17

Katsotaan, miten ääni muuttuu kellossa sitten, kun tulet sellaiseen elämänvaiheeseen missä et enää ole Tuotta Systeemille. Haluatko ehkäpä silloin "lähteä arvokkaasti"? Salli minun epäillä.

Mielipiteesi ovat kaunisteltua natsismia.

Ja mitähän mieltä kuolemaantuomitut olisivat tästä kohteliaasta armeliaasta kunnioittavasta palveluksesta eli lopettamisesta? Luulen vähän että he kohteliaasti kieltäytyisivät, vaikka tarjous onkin mitä arvokkain ja kunnioittavin...

"täällä on muitakin ihmisiä joilla ei ole rahaa eikä resursseja halusta puhumattakaan hoivata ja kasvattaa jotain aikuisia häiriintyneitä..."

Mutta halua tappamiseen löytyy? Älä viitsi käyttää _kaikkia_ ihmisiä henkisenä tukenasi, koska kaikki eivät ajattele noin.

Toivon että mietit syventyvästi äskeistä lausettasi ja havaitset miten julma ja sairaskin se on.

Minä en ainakaan haluaisi kenenkään kuolevan jotta säästäisin kympin. >.>
Ali Suokas
Helsinki

#61

06.02.2010 04:59

Useille mielipidenisteille:

Vain Suomen kaltaisessa kusipäisessä natsiräkälässä puolletaan kuolemantuomiota sillä perusteella että se säästää rahaa. Samalla logiikalla esim. sotainvalidit voisi "kunnioituksella ja arvokkuudella" lopettaa ja "saattaa vihreämmille niityille", eihän heistä ole enää mitään HYÖTYÄ, syövät vain varoja esim. edellisen kirjoittajan räkäisten kakaroitten koulutuksesta ja terveydenhuollosta? Saman tien voisi lopettaa eläkeläiset, vammaiset... sitten siirrytään työttömiin.. ei, ne voi panna TYÖLEIRILLE jos ovat työkykyisiä, muuten kaasua... sitten tänne jäisi lopulta vain HYÖDYLLISIÄ KUNNON KANSALAISIA ja kaikki olisi aivan ihanaa ja päättyisi hyvin onnelliseen loppuun ja kultaiseen auringonlaskuun, kuten Natsi-Saksan tarina.
Tommi Kohonen
Joutseno

#62

06.02.2010 18:00

Suomi ei voi ottaa kuolemanrangaistusta käyttöön, koska EU kieltää ko. rangaistuksen. Joko pitäisi koko EU:n muuttaa lakejaan tai Suomen erota EU:sta (suosittelen eroamista).

Mutta silti kuolemanrangaistusta en kannata missään olosuhteissa.
Ali Suokas
Helsinki

#63 !!!

28.03.2010 23:40

joo ei eu!! ei eu !!
Mika Hakala
Vieras

#64 Yhteiskunta on epäinhimillinen

18.06.2010 12:15

Ja läpimätä. Homo homini lupus. Perustuslakia kyllä voidaan muokata aina siten, että se johtaa joiden etnisten tai säädyllisten ryhmien suosimiseen. 

Suomi EI ole inhimillinen maa, siinä missä muutkaan monet euroopan maat. Rikollisten suojelua ja hyysimistä, sekä valmiiksi kultalusikka suussa syntyneitten rahojen suojelua, ohjaamista lisää tuloja, omaisuuksia, korruptioveneitä sellaisille äpärille, joilta puuttui lapsena kuri.

Perustuslakiin tulee lisätä kohta, jossa ainakin lapsien murhaajille tulee laittaa nappi ottaan.

Lisäksi pedofiilit toisesta hyväksikäytöstä, tulee menettää pallit. Aivan sama vaikka tiiliskiviä käyttäen.  

Aatos Jalo
Saimaa

#65 Re: kuolemantuomio on väärä termi

27.07.2010 20:41

#59: tomi rouvinen - kuolemantuomio on väärä termi

"Eikö jossain vaiheessa ihmiselle voi vaan antaa anteeksi ja kaikella ihmiselle kuuluvalla kunnioituksella ja arvokkuudella saattaa heitä vihreämmille niityille."

Jos haluat muutosta, sinun pitää kampanjoida sen puolesta. Hei, rupoea kiertämään ja puhumaan asioista julkisuudesas ja vaikkapa vankiloissa! Hei, oikeasti, tee se. OMalla naamallasi ja nimelläsi! Tee se, jooko!

satu varis
oulu

#66

24.01.2011 23:52

kuolemantuomio murhaajille,raiskaajille ja eläintenrääkkääjille..sellasia sekoja tarvi maailmas vapaana kuljeskella yhtään..hirteen vaa sanon minä.

Vieras

#67

21.10.2011 23:48

Kuolemantuomio ei vähennä mitään rikoksia, eikä kovemmat tuomiot muutenkaan. Tästä on oiva esimerkki esim. USA, jossa rikollisuus on aina vaan lisääntynyt kun tuomioita on kovennettu.
joopa joo

#68 just

25.10.2011 10:54

koittakaas kysyä niiltä jotka ovat menettäneet läheisensä!!!! mitä mieltä ovat! toisia saa tappaa istun hetken pääsen pois ja taas! toine menetti elämänsä kokonaan ja toinen vain hetkeksi vapautensa kalterien taa!!

Vieras

#69

29.11.2011 15:31

Sanonnan mukaan poikkeus vahvistaa säännön. Itse olen muuten kuolemantuomiota vastaan, mutta lapsiin kohdistuvat seksirikokset ovat jotain niin julmaa, häikäilemätöntä ja anteeksiantamatonta, että niistä pitäisi tuomita kuolemaan. Pistää vihaksi, kun lukee lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetyn selvinneen ehdollisella, sakoilla tai parin vuoden koppituomiolla.

Pedofiilit ovat hirviöitä, jotka ansaitsevat kuolla. Jammu-setä ja muut pedarit pitäisi pistää hirteen. Se olisi heille aivan oikein. Parannettaisiin myös lasten turvallisuutta, kun varoittava esimerkki laskisi kynnystä käydä seksuaalisesti käsiksi lapsiin.

Vieras

#70 Re:

29.11.2011 15:34

#62: Tommi Kohonen -

Latviassa voidaan tuomita kuolemaan, jos syyllistyy murhaan sota-aikana. EU on aina kaikissa tilanteissa kuolemantuomiota vastaan, myös sodan kaltaisten poikkeustilanteiden osalta. Joten siinä mielessä tuo EU-kortti on virheellinen.

Lisäksi haluaisin vielä mainita, että Japanissa, Etelä-Koreassa ja Singaporessa on kuolemantuomio käytössä, mutta näissä maissa ei raaka rikollisuus rehota.

Kuolemantuomion kannattaja

#71 Kuolemantuomio Suomeen!

23.02.2012 21:38

Porvoon Mc Donald'sin kaistalla 3 nuorta miestä murhannut mustalainen joka vapautui vankilasta juuri ennen tekoa oli jo aikaisemmin tuomittu murhasta. Tämmöisen ihmissaastan voisi mielellään pistää sähkötuoliin pelotteeksi muille elinkautisvangeille varoitukseksi jos ovat juuri pääsemässä vapaaksi että kannattaako jatkaa murhaamista kun voi joutua sähkötuoliin.

Jammu Sedällekin aikoinaan kansalaiset yrittivät kerätä addressia. Jammua pahempi raiskaaja pitäisi myös tuomita kuolemaan. Tässä wikipediasta tietoa tästä toisesta ihmissaastasta: Abdigadir Osman Hussein (s. 1973 tai 1974 ) on somalialaissyntyinen elinkautisvanki, joka istuu tuomiotaan Suomessa Vaasan vankilassa. Hussein on tuomittu murhasta, raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Abdigadir Hussein sai ensimmäisen tuomionsa 1993, jolloin hän puukolla uhaten raiskasi Tampereella 13-vuotiaan tytön. Hänet tuomittiin väkisinmakaamisesta ja lapseen kohdistuneesta haureudesta 2 vuodeksi 10 kuukaudeksi vankeusrangaistukseen.

Hussein vapautui syksyllä 1995. Vapautumisesta ehti kulua kaksi kuukautta kun Hussein murhasi 10. marraskuuta 1995 tamperelaisen 15-vuotiaan Tuuli Maria Ikosen Tampereen Aitovuorentiellä, silpoen Ikosen veitsellä. DNA-tutkimus ja rikospaikalla tehdyt tutkimukset osoittivat oikeuden mielestä syyllisyyden. Tampereen käräjäoikeus tuomitsi Husseinin keväällä 1996 murhasta elinkautiseen vankeuteen todistajanlausunnon perusteella. Mielentilatutkimuksen mukaan Hussein toimi täydessä ymmärryksessä. Tuomion aikoihin Husseinilla oli suomalainen vaimo ja kaksi lasta.

 

Husseinin oman kertomuksen mukaan hän oli joutunut paikalle sattumalta erehdyksessä[4] ja rientänyt auttamaan Ikosta tämän avunhuudot kuultuaan. Puolustus ei pitänyt näyttöä riittävänä, koska esimerkiksi tapahtuman ainoa todistaja ei tunnistanut Husseinia samaksi mieheksi, joka juoksi metsään tapahtuman jälkeen[4]. Hussein kiisti käräjäoikeudessa loppuun asti syyllisyytensä[4]. Tästä huolimatta Hussein myönsi Turun hovioikeudessa asian, mutta vetosi olleensa rikoksentekohetkellä täyttä ymmärrystä vailla. Hovioikeus ei kuitenkaan muuttanut Tampereen käräjäoikeuden päätöstä miltään osin.[2]

Hussein päästettiin kesäkuussa 2005 kolmen tunnin vartioimattomalle lomalle, jonka aikana hän käytti seksuaalisesti hyväksi 4-vuotiasta lasta.[1][7] Hussein tuomittiin Tampereen käräjäoikeudessa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä 1 vuodeksi 3 kuukaudeksi vankeuteen. Hänet määrättiin maksamaan uhrille henkisistä kärsimyksistä 3 500 euroa sekä kivusta ja särystä 700 euroa.[5]

Ikosen murhan aikaan Hussein ei ollut poliisin antamien tietojen mukaan Suomen kansalainen.[8] Hän tuli Suomeen vuonna 1990 Neuvostoliiton kautta[1] ja oli oleskellut Suomessa pakolaisstatuksella.

 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.02.2012 01:57


Ville S
Vieras

#73 Kuolemantuomio hyväksyttävä rangaistus.

18.03.2012 17:38

Varsinkin ihmisuhreja vaativista rikoksista kuolemantuomio on ainoa oikea rangaistus. En ole ikinä ymmärtänyt miten ihmiset voivat sallia rikoksen ihmisen suurinta ihmisoikeutta eli elämää kohtaan rikolliselle, mutta ei kuolemantuomiota rikolliselle, vaan aina silitetään päätä ja laitetaan rikollinen täysihoidolle ja viimeistään 12 vuoden päästä rikollinen päästetään tekemään uusia murhia.

OIKEUS

#74 HYVÄ

17.04.2012 16:03

Oikeus toteutukoon mikäli toistamiseen tekee tapon tai murhan. Toistan toistamiseen.
Kaikilla oikeus erehtyä kerran, tämän jälkeen piikki.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

17.04.2012 20:05