Arabianrannan pysäköintiongelmiin on puututtava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Arabianrannan pysäköintiongelmiin on puututtava.


Vieras

#1

26.09.2013 14:39

Denna adress tar upp ett akut och stort problem. Jag hoppas att denna adress lyckas öppna upp ögonen för beslutsfattarna.
Väljempiä yhteiskuntalakeja ja tiukempiakin.

#2 Pysäköintiongelmat

26.09.2013 17:19

Ahdasta tuntuu olevan joka paikassa, kaikkialla.Toiset jopa tunkee autojaan toisten kiusaksi,tielle.Jokainen ajattelee vain omaaetuaan ja rahaa.Rahalla,kun saa ja hevosella pääsee.
On se kummallista, kun lennätetään sellaisella vauhdilla lisää vaan pakolaisia maahan kolmet, neljätkymmenet tuhannet pakolaiset vuosittain ja levitetään ympäri maata, kun jokapaikassa on jo täyttä ja ahdasta.Osa niistä täyttää Arabianrannankin pysäköintipaikat sitten autoillaan.
kaukaa haettua

#3 Re: Pysäköintiongelmat

26.09.2013 18:37

#2: Väljempiä yhteiskuntalakeja ja tiukempiakin. - Pysäköintiongelmat

Jaa-a. Vai pakolaisten autot täyttää arabianrannan asukaspysäköintipaikat? Saanen epäillä.


Vieras

#4

26.09.2013 20:02

Eikö kaavoituksessa kuulu olla merkitty yksi autopaikkavaraus per asunto, vai olenko käsittänyt väärin? En ole millänsäkään tietyille katuosuuksille tehtäviä asukaspysäköintiruutuja vastaan, mutta miksei olisi varaa lunastaa autopaikkaa taloyhtiöltään? Ja entäs Arabianrannassa töissä käyvät? Mihinkäs he tunkevat autonsa? Eikö joku maksullinen, myös pitkäaikainen parkkiluola olisi mahdollinen kaikille rannan autoilijoille? Nyt Vanhankaupungitiellä, missä autoja on pysäköintikieltomerkistä huolimatta kahta puolta tietä ja parkkeerausrumba hiljaisella tiellä arkisin jatkuvaa suhausta on ainakin työntekijöiden ilmaisparkki, mikä toivottavasti tulee muuttumaan.
Barefoot

#5 Ei lisää autoja

27.09.2013 07:02

Jos autoilua halutaan helpottaa, mihin ne lisäparkkipaikat sijoitetaan? Arabian rantapuistoonko? Jo nyt esimerkiksi Floranpuistosta rohmaistiin puolet parkkipaikaksi. Kaikki eivät anna arvoa parkkipaikoille oman ikkunan alla. Mielummin tilalle puistoja.

Näin keskeisellä paikalla on mahdollista käyttää julkista liikennettä päiväkoti-, ym. matkoihin. Ainakin itse olen todennut tämän käytännössä mahdolliseksi.
korjaus

#6 Re: Ei lisää autoja

27.09.2013 07:17

#5: Barefoot - Ei lisää autoja

Kyse ei ole siitä, että vaadimme uusien parkkipaikkojen rakentamista, vaan että jo nykyiset, usein tyhjillään olevat kiekkopaikat saataisiin hyötykäyttöön.

Meri Tuomela

#7 Re: Ei lisää autoja

27.09.2013 07:20

#5: Barefoot - Ei lisää autoja

Jo luet adressin tarkemmin, huomaat, ettemme todellakaan ole ajamassa lisää autopaikkoja alueelle. Kyse on jo olemassaolevien kadunvarsipaikkojen käytön järkeistämisestä. Tällä hetkellä kadunvarsipaikat ovat tyhjillään, koska niitä eivät voi hyödyntää asukkaat, eivätkä oikein vieraatkaan kiekkoajan ollessa vain kaksi tuntia.

Eli painotan vielä: me EMME aja lisää parkkipaikkoja Arabianrantaan tai muille asuinalueille. Kyse on kiekkoajan pidennyksestä, mielellään myös muualla kantakaupungissa käytössä olevan asukaspysäköintimahdollisuuden ulottamisesta Arabianrantaan.

Tulevaisuuden auton voi kuulema ajaakin yöksi läjään ja aamulla se lähtiessä oikoontuu itsestään.

#8 Kaikki tehdääkin nykyisi aina ja aina pienempään kokoon.

27.09.2013 18:26

Kannattakin kaikki syyt laittaa maahanmuuttaja pakolaisten syyksi,ettei suomalaisten tarvitse keskenänsä riidellä, antaa Asian hoitaa suomalaistaistaisten tai muiden tyhmien,sanotaan viisas ei puhu ja tyhmä ei huomaa, koska kuitenkin tätä taustaa vastaan ihmiset pakkautuvat turvallisimmille paikoille.
Elinikäinen liittomme on.

#9 Ei voi luopua koskaan.

27.09.2013 18:30

Auto on nykyisin poikamiehen morsian, paljonkin tärkeämpi, kuin homot toisillensa.
Tapio

#10

03.10.2013 07:23

Tällaista se sitten on, kun rakennetaan liian tiheästi, ongelmat syntyvät sitten jälkikäteen, kun niitä ei riittävästi oltu otettu huomioon suunnitteluvaiheessa. Meilläkin 2 autoa, eikä yhtään taloyhtiön paikkaa, kusessa ollaan. Ei tästä tiedetty, kun asuntoa varattiin jo rakennusvaiheessa.
Arabian rannassa muitakin perusteellisia virheitä tehty, kuten yhteispihat. Mitä varten sijoittaa 24/7 päiväkoteja talojen väliin, jossa jatkuvaa metelöitiä, joka kantautuu asuntojen sisätiloihin. Lasten leikki/puisto/urheilupaikat  hyvässä kaupunkisuunnittelussa sijoitettu sen verran etäälle taloista, ettei tällaista pääse tapahtumaan. Olisihan tuossa ollut tuota rantaa, minne näitä olisi voitu sijoittaa, nyt ne ammottaa tyhjyyttään kesät/talvet.

Parkkipaikkoja liikaa?

#11 Arabiassa ei ole pysäköintiongelmia

04.10.2013 18:54

Vaan ihmisillä on vaan liikaa autoja.
-Autoton lapsiperhe Arabianrannasta (ja hyvin tulee toimeen)
Asukas

#12 yli 2h Parkkipaikkoja liian vähän

17.10.2013 10:04

Isännöitsijä kertoi aikoinaan, ettei autopaikkoja rakenneta kuin n. 66% asuntojen määrästä(pikkasen vaihtelee) ja kertoi jääneensä itsekin vaille parkkipaikkaa. Olipa "viisasta" rakentaa tuollainen Toukopuisto, joka ei tuota kuin kuluja, kun joupot ja muut vandaalit siihenkin pian pesii.
Muutaman kerran korkeampia taloja ja isommat välimatkat niille niin jää tilaa tulevaisuudenkin tarpeita varten - jos vaikka sataisi vielä joskus lunta ;P
Nauretavaa käpykylää koko Araabiakin
Mika

#13 Paikkoja kaavoitettu vain 60%

17.10.2013 12:39

Arabianrannassa on kaavoitettu autopaikkoja vain 60 prosenttia asuntojen määrästä. TAvoitteena saada vihreämpi kaupunginosa ilman autoja. Mutta eihän se niin mene, kun monet tarvitsevat autoa lasten takia, ikääntyessään tai työnsä vuoksi.

Ruoholahdessa tehtiin samoja virheitä kaavoituksessa jo 20 vuotta sitten, mutta nyt siellä on tehty lisää parkkitilaa mm. kaventamalla jalkakäytäviä. Vahinko vain että Arabianranta on niin ahtaasti kaavoitettu, ettei uusille autopaikoille ole tilaan.

Kaikkein paras vaihtoehto olisi rakentaa parkkihalleja. Esim. Pariisinkatu 2-4:ssä on ensimmäisessä kerroksessa maan tasalla parkkihalli, jolloin rakentaminen ei ole yhtä kallista kuin maan alle.

Muista tämä kun seuraavan kerran äänestät Vihreitä.
MTS

#14 Järjestelykysymys

22.10.2013 15:58

Arabianrannan pysäköintinormi on 1 ap /140 k-m2, eli ei ole tarkoituskaan että kaikille olisi järjestetty autopaikka. Ongelma taitaa olla vain pysäköinnin hinnan epätasainen jakautuminen kiinteistöyhtiökohtaisesti. Esim kaupungin asunnoissa kadulta voi saada tolppapaikan 13€/kk, joka on lähes ilmainen. Kiinteistöjen sisähallien hinnoista ei ole tietoa.

Kadulla 1 ap kokonaiskustannus kaupungille useita tuhansia euroja ja hallipaikat luonnollisesti kymmeniä tuhansia. Ratkaisu voisi olla antaa kaavassa enemmän tilaa yksityisille pysäköintipalveluille jolloin markkinatalous kyllä korjaa kysynnän ja tarjonnan avulla hinnan ja saatavuuden sopivaksi. Lisäksi tuntuu että vuoropysäköinnin käsite on Helsingissä vielä tuntematon. Nyt monen yrityksen paikat ja esim. kauppakeskuksen paikat ovat iltaisin ja öisin tyhjänä, kun niitä voisi vuokrata niitä tarvitseville.

Simo13345

#15 Valtavasti paikkoja

23.10.2013 18:31

Arabiassa on valtava määrä autopaikkoja suurilla kentillä, paljon enemmän kuin vanhassa kantakaupungissa. Jos pitää olla auto, kannattaa asua jossain kauempana kuin kantakaupungissa. Jotain rajaa näihin hölmöyksiin.
barefoot

#16 Re: Paikkoja kaavoitettu vain 60%

17.11.2013 09:05

#13: Mika - Paikkoja kaavoitettu vain 60%

Mihin ikääntynyt tarvitsee autoa? Sama kysymys herää lasten kohdalla. Jopa työ-argumentti ihmetyttää... Eikös näin keskeisellä paikalla pärjää julkisilla liikennevälineillä?

Onko kuitenkin kyse vain mukavuudenhalusta ja näin ollen itsekkyydestä?

Autot lisäävät hiukkaspäästöjä, joten ne vaikuttavat kaikkien (erityisesti ikääntyneiden ja lasten) terveyteen. Puhumattakaan kaupunkikuvaa rumentavasta ja ilmastonmuutosta edistävästä vaikutuksesta. Näillä perustelen kantani siihen, että autoilua ei pitäisi ainakaan helpottaa Arabianrannassa.

Lyhyet välimatkat ovat kaupungin idea

#17 Re:

03.02.2015 22:55

#10: Tapio -  

Helsinki ei ole koskaan ollut rakennettu riittävän väljästi perustuakseen autoilulle.

Perin harmillista on myös se, ettei sitä ole vieläkään rakennettu riittävän tiheästi, että olisi mahdollista toteuttaa toimiva joukkoliikenne joka paikkaan. Asutuksen, palveluiden ja työpaikkojen ei kuulu sijaita etäällä toisistaan.

 

Lyhyet välimatkat ovat kaupungin idea

#18 Re: yli 2h Parkkipaikkoja liian vähän

03.02.2015 23:02

#12: Asukas - yli 2h Parkkipaikkoja liian vähän  

 Miksi se on käpykylää? Liikaa parkkipaikkoja ja lähiömäisyyttä, liian vähän palveluita ja työpaikkoja? Vanha Toukolan alue ainakin on juuri sitä lukuisine pientaloineen.