Vetoomus Levijoen koulun puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vetoomus Levijoen koulun puolesta.

Älkää tappako kyliä

#1 Säästöistä

09.10.2013 12:29

Kaupunginjohtaja sanoo, että jos jollain on parempia säästökohteita, niin silloin ei säästetä kyläkouluista. Ei asukkaiden tehtäväksi kuulu kestävien ratkaisujen ideointi ja ehdottaminen talouden tasapainottamistoimikunnalle! Toimikunta voi nimittää virkamiehiä etsimään säästökohteita, mutta säästökohteena ei mielestäni voi olla lapset ja sivukylät! Koko Alajärvi tulee säilyttää elinvoimaisena ja se tarkoittaa alinomaan koulujen säilyttämistä kylillä! Muulla tavalla lapsiperheet eivät pysy saatika muuta kylille!
Arvioidut säästöt ovat ylioptimistisia! Arvioihin ei ole laskettu kuin kiinteistön kulut ja linja-autokyydit! Arviot pitäisi olla totuudenmukaisia ja säästökohteita tulisi löytyä aivan muualta kuin lasten sivistyksestä!
Keskusta ja sitä lähentelevä perussuomalaiset ovatkin nyt avain asemassa pelastaa Suomi ja suomalais

#2 Voi olla,että nyt säästöjen nimeen vannotaan aivan liikaakin.

09.10.2013 13:15

Kokoomuslainen on sellainen,että se koristelee vain koulujen pihoja kesäisin kukilla ja talvella pitää kalliita tonttu esityksiä.
Kun taas sostemit vihaavat maaseutua kuollakseen.Vihreät taas haluavat valtaa saada suojelullisin keinoin,homouttakaan unohtamatta.Samaan keyriin kuuluu vasemmistoliittokin,kaikki halutaan keskittää suuriin kaupunkeihin, kulttuuriin laitetaan kaikki rahat ja osa tietenkin omiin taskuihinsä.Kristilliset ovatkin enempi ulkomaisessa lähetystyössä ja kaikki rahat kuluvat siellä,ettei pappien eläkkeisiinkään riitä rahaa.
Näin koulutus syrjäkylillä koetaan tarpeettomaksi ja kouluja lakkautetaakin pois.Kuin sen sijaan kouluja tulisi jopa lisätä kasvavissa syrjäkylissä.Sillä syrjäkylillä elää se todellinen Suomen henkinen,sanosko tervejärkinen henkinen pääoma,jota nimenomaan tarvitaan näinä vaikeina- ja tulevinakin aikoina.

Vieras

#3

09.10.2013 21:13

Pienten lasten on hyvä käydä tuttua lähi koulua!
lasten ehdoilla

#4

09.10.2013 21:15

Kylä koulu on pienelle tuttu ympäristö!
huoli lapsista

#5

10.10.2013 06:16

Tottakai pieni kyläkoulu on paras paikka opiskella lapselle. Pienet ryhmät, hyvä opetus, opettajalla aikaa enemmän oppilaalle, koulu lähellä. Päättäjien pitäisi ihan tosissaan miettiä, mitä isoon kouluun vaihtaminen tuntuu lapsista, varsinkin näistä pienimmistä. Ei kaikki lapset ole rohkeita tutustumaan toisiin, saatikka kun isoissa kouluissa on paljon lapsia, luokkia saatetaan vaihdella joka tunti, kiusaamista tapahtuu usein jne. Menkööt kukin itseensä ja miettiköön miltä itsestä tuntuisi, jos yhtääkkiä repästäisiin vieraaseen paikkaan!!!! Kouluinnostus lopahtaisi äkkiä, lapsi voi syrjäytyä,ja jne... Miettikää hyvät ihmiset, mitä kyläkoulu voi antaa lapselle, kun on kerran mahdollisuus sitä vielä käydä !!!
koululainen

#6 niimpä!

10.10.2013 12:36

ja käykäää myös kirjottamassa lehtimäen yläkoulun puolesta :)
viiden lapsen äiti

#7 Yhteistyössä on toivottavasti voimaa..

10.10.2013 15:03

Olen allekirjoittanut molemmat adressit ja toivon sitä myös kaikkien muiden tekevän :)
kyläkoulun käynyt
Vieras

#8 Tulevaisuuden rikkaus

10.10.2013 16:28

Pienet ryhmäkoot edistävät lapsien vuorovaikutus taitoja ja tasavertaisuutta. Pienessä luokassa on helpompi luoda positiivinen ilmapiiri,
käyttäytymisongelmat ovat vähäisempiä. Opetus voi olla yksilöllisempää ja lapsilla on enemmän tilaa. Kyläkoulua parempia puitteitta saa hakea.
Miksi ne lakkautettaisiin? Missä säästetään ja kuinka kauaskantoisesti? Eikö kaikki halua että pienet kylät säilyvät elävinä?
Miten kylien säilymistä edistetään?

Uusikylä oppilaan isä

#9

10.10.2013 17:03

Lapset ja vanhukset ovat väärä "säästökohde" Nyt pitäisi taimelan, levijoen ja uusikylän koulujen lakkauttamista vastaan olevien puhaltaa yhteen hiileen. Levijoen ja Uusikylän adressit ovat vielä auki ja luovutetaan kunnanvaltuustolle ennen kokousta. Todellisuudessa mitään säästöjä kaupunki ei tule saamaan kouluja lakkauttamalla, tutkimuksetkin sen osoittavat. Käykäähän allekirjoittamassa uusikylän ja levijoen adressit, niin minäkin teen levijoen ja taimelan adresseille.

Vieras

#10 Lukevatko päättäjät tutkimusraportteja?

10.10.2013 17:49

Toivomme niin.

Timo Ala-Mattinen

#12 Tarkistakaa säästöaikeiden luvut!

11.10.2013 06:05

Jos suinkin ehditte ennen kuulemistilaisuutta, tarkistakaa säästöesityksen luvut. Ne ovat ainoita faktoja päätöksentekohetkellä. Taimelan yläkoulun osalta laskelmat on tehty kertakaikkiaan väärin: kululistalla on mm. eläkkeellä olevia opettajia, vaikka tähän on pyydetty oikaisua. Uusi laskelma tulikin, mutta siinä on edelleen tuollaisia "pikkuvikoja". Kannattaa siis syynätä tarkasti.

Toinen juttu on kyyditysten hinta. Taimelassa nykyiset kulut ovat 110000 euroa ja laskelmassa Alajärvelle koko yläkoulun oppilaat kuljetettaessa oli laitettu 150000 euroa. Kustannukset nousisivat tämän osalta siis vain 40000 euroa. Ei tarvitse olla kummoinen laskupää päätelläkseen, että ehkä täältä ei Alajärven keskustaan asti kuljeteta 60 oppilasta tuolla lisäyksellä. Tarkistakaa tekin, että onko tuon osalta tehty ihan utopistisia hiharavistuksia.

Lehtimäen kylältä toivotetaan tsemppiä taisteluun!

Vieras

#13

11.10.2013 19:52

Entisenä Levijoen koulun oppilaana toivon sydämeni pohjasta että koulu saa jatkaa! Tuntuu pahalta että 100 vuotta pyyhkäistään pois ainoastaan tietämättömän Sivistystoimenjohtajan ja Kaupunginjohtajan toimesta!
Harri Antila

Vieras

#15 Alajärvi tarjoaa korkealaatuista ja monipuolista elämän laatua!

14.10.2013 09:13

Eikö tämä olisi oivallinen sauma rakentaa ja luoda Alajärven imagoa? Säilyttää kyläkoulut ja kääntää kunnan muuttoluvun entistäkin positiivisemmaksi.
Markku Kariluoma

#16 Huonoa hallintoa

14.10.2013 16:09

Kyllä on outoa, että kaupunginvaltuuston aikaisemmin päättämä oppilasmääräraja ei paina mitään? Samaten on outoa jotta muutama vuosi sitten peruskorjatut koulut suljetaan. Eikö todellakaan voi löytää säästöjä muualta kuin koululaisten olosuhteista?

Vieras

#17 Harhaanjohtamista

22.10.2013 05:24

Nämä koulujen lopetuslistat, jotka eivät todellakaan tuo mitään säästöä on tarkoitettu ihmisten ajattelun siirtämiseen pois todellisista säästökohteista.(kaupungin suojatyöpaikat tarkastelun kohteeksi)

Vieras

#18

26.10.2013 14:10

Alajärveläiset näyttäkää nyt että teillä on ruista selkärangassa! Kuunnelkaa kyläläisiänne, kaikkia. Ja äänestäkää itsenäisesti.
kkk

#20

02.11.2014 12:20

mmmmmmmmmmmmmm