Ammatillisten perustutkintojen arviointiasteikon muutos kumottava!

Mikko Karhapää
Iisalmi

#26

12.07.2009 13:31

Että mikä järkytys kun kirjauduin taas Wilmaan pitkästä aikaa

K5 -> K3

H4 -> H2

Eli vitoset laski kolmoseen ja neloset kakkoseen. Sitten kun samalla viel mietin että jotkut vain kolmosen viime vuonna ansainneet saivat myös kakkoset niitten tilalle.

Vituttaa. Oliko turhaa opiskella arvosanan H4 edestä?
Pilkun viilaaja
Nummi-Pusula

#27 ....

13.07.2009 18:43

Tää on todella huono uudistus ja tasapäistää ja tekee oppilaista massaa. Ihme, että nimiä on noin vähän. Tällästä nimi määrää ei kannata opetusministeriöön lähettää. Kertokaa kaikki tästä adressista tuntemillenne amislaisille. Nimiä pitäis saada paljon enemmän, jotta tällä vois olla jokin vaikutus.

Mun mielestä tää on kaikista huonoin oppilaille, jotka ei saa ihan sitä vitosta.Amislaisten mielestä kai on ihan OK, että niitten asemaa näin tuntuvasti huononnetaan. Miettikää vaikka keskiarvoa entistä 4,3. Nyt se on 2,3. Tää erottaa ne ihan huiput, mutta 4 ja 3 oppilaista tehdään massaa. Onhan ihan eri asia onko keskiarvo 4 vai 3.
Pilkun viilaaja
Nummi-Pusula

#28 tulevaisuus

13.07.2009 18:49

Tulevaisuudessa tää tulee todennäkösesti huonontamaan myös niitten asemaa ,jotka on jo valmistunu , sillä jatko-opintoihin haettaessa vermaan kaikki suhteutetaan tähän uuteen systeemiin. Joten vanhat amislaiset. Nimiä alle
Pilkun viilaaja
Nummi-Pusula

#29 Tästä asiasta käyty keskustelua eduskunnassa

17.07.2009 09:26

Pilkun viilaaja
Nummi-Pusula

#30 toimiikohan toi...

17.07.2009 09:44

En tiedä toimiiko toi..En osaa laittaa..Joka tapauksessa kun hakee googlesta jotain tyyliin ammatillisenkoulun arviointi muutos. Pitäis löytyä.
Pilkun viilaaja
Nummi-Pusula

#31 Olen eri mieltä Virkkusen kanssa

17.07.2009 19:41

Eikö työnantajan tulisi saada jonkinlainen kuva todistuksen perusteella työntekijästä(paremmuus). Todistus ei toki kerro esim. luonnetta tai sosiaalisuutta, jotka ovat vähintään yhtä tärkeitä töitä haetaessa. Näitä voi kuitenkin tuoda esille työhakemuksen ja työhaastattelun kautta.

Henna Virkkunen sanoo, että viisi portaisen arvosanojen kriteereitä on vaikea laatia, niin että ne erottaisivat selkeästi arvosanat toisistaan. Mahtaako olla sen vaikeampaa kuin peruskouluissa tai lukioissakaan.

Hän sanoo myös, että arvosanat ei laske(tyydyttävä pysyy tyydyttävänä jne). Näin onkin jos katsotaan sanallista arvioita mutta numeerisella puolella arvosanat laskevat tosilta.

Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään Virkkusta vastaan vaan arvostelen näitä perusteita. Vois sanoo Hennalle: Huono pie, kanan pie, kaks viikkoo minä käydä koulua.No ei. Ehkä munkin täytyy vaan lukee lisensiaatiks niin alan ymmärtää miten nää hommat menee.

Pilkun viilaaja ei enää kirjota tänne mitään. Ei jaksa, kun on ainut täällä.Viides viesti jo peräkkäin.

Meri Marttila
Kempele

#32 voisi ees...

17.07.2009 21:03

Olisi ollut hyvä, jos me jotka jatkamme nyt opiskeluja vielä ammattikouluissa, saisimme vielä vanhalla arviointimenetelmällä arvosanat. Ja nämä jotka aloittavat nyt elokuussa ensimmäisen vuoden niin niillä olisi se uusi menetelmä..

TYperää muuttaa meille kesken opiskelun tuo arviointi.

Muutenkin aika suppea, ei näe ite niin hyvin, että miten on mennyt loppujen lopuksi. Ja muutenkin joukosta ei erota kunnolla niitä "parhaimpia" oppilaita.

Melkein sama jos ois suoraan muutettu että onko kurssi hyväksytty vai hylätty. Tulee varmasti viel muuttumaan tuokin arvostelumenetelmä.

Saa nähä millanen menetelmän keksivät sit kun tulevaisuudessa omat lapset tai lapsenlapset ovat koulussa..

Itselläni on ollut ekavuoden arvosanat 5 ja muutama 4, joten kyllä ottaa päähän ku paperi täynnä yhtäkkiä 3 ja 2! Viitonen näyttää paljon paremmalta päättötodistukseessa kuin 3.
Pilkun viilaaja
Nummi-Pusula

#33 Keskustelu

29.07.2009 22:31

Tästä ei oo oikein julkisuudessa keskusteltu mitään. Entäpä jos vastaava uudistus olis tehty lukiolaisille. Ainakin lukiolaistenliitto olis nostanut asiasta metelin. Miksi ammattikoululaisilla ei ole vastaavaa liittoa.

Toinen kummallisuus on se, että lukiolaisille tuli just kirjotuksiin se E. Eli niillä lisättiin arviointi asteikkoon lisää pykäliä, kun taas toisilta viedään pois. Tarkotushan ei oo laittaa paremmuus järjestykseen vaan kertoo taso.

En väitä, että lukio ja ammattikoulu olis saman tasosia mutta totta on tosiaan sekin, että jotku hyvät oppilaat valitsee ammattikoulun lukion sijasta.
Raisa Känsälä
Kaustinen

#34 En voi ymmärtää

30.07.2009 21:31

Ykkösestä vitoseen arviointiperuste oli mielestäni erittäin toimiva.
Toiset sanoivat sitä vaikeaselkoiseksi. Kun meidän piti koulussa arvioida itseämme ja toisiamme, ajattelin kolmosen olevan keskitasoa ja nelonen oli hieman parempi kuin ka ja kakkonen hieman heikompi. Ykkönen oli juuri läpäisevä ja vitosesta ei olisi paljon parannettavaa. Omasta mielestäni erittäin selkeää. Tutkintotodistuksessani on pelkästään nelosia. Toivon todella, että työnantajat eivät lue niitä nykyisen asteikon mukaan kakkosiksi.
Salla Jokivarsi
Mikkeli

#35 Että tuli taas tosi hyvä mieli!

05.08.2009 22:15

Ennen odotin aina että pääsisin kouluun, enää ei kiinnosta kun ei ole mitään syytä tehdä hyvää työtä tai ahertaa hyvien numeroiden eteen!
Eikä kannata edes unelmoida Ammattikorkeesta johon hakua jo suunnittelin!
Todella mukavaa aloittaa kolmas, eli viimeinen vuosi!
Tuskin töitäkään saa kun numerot ovat 1-3 ja vuoden aikaisemmin valmistuneilla 1-5!
Kiitos Suomen opetusministeriölle!


Ja nyt tämän adressin linkkiä eteenpäin,
lisää allekirjoituksia,
ja jos yhteisvoimin vaikka saataisiin asiat muuttumaan parempaan suuntaan?
Pilkun viilaaja
Nummi-Pusula

#36 Kiitos Salla Jokivarsi

17.08.2009 00:19

Paljonpa on adressi piristynyt sinun kirjoituksesi jälkeen. On jopa tämän hetken suosituimpien adressien joukossa.. Olen päivittäin käyny katsomassa..
Pilkun viilaaja
Nummi-Pusula

#37 Miten on?

17.08.2009 14:58

Luovutetaanko tämä adressi ja jos luovutetaan niin milloin?
Pilkun viilaaja
Nummi-Pusula

#38 ADRESSIN YLLÄPITÄ!!

29.09.2009 11:21

Luovutetaanko tämä adressi opetusministeriöön?
Henna Marjukka Vierimaa

#39 Ei niin mitään järkeä

19.11.2012 16:39

Vieläkään en ymmärrä, mikä järki on kolmitasoisessa arvosteluasteikossa. 1, joka on heikko, 3, joka on täydellinen ja 2 joka kattaa kaiken siltä väliltä. Miksei samantien arvostella kaikkea hyväksyttynä tai hylättynä?

Tänään palautui taas yksi kurssi, josta saan sanallisesti kehuja maasta taivaaseen. Mutta koska tuotteen suunnitteluosiosta löytyi yksi parantamismahdollisuus, josta opettaja ei nähnyt tarpeelliseksi edes huomauttaa, numero on 2. Saman numeron olisi saanut huomattavasti pienemmällä työllä. Vähentää todellakin opiskelumotivaatiota. Olet joko täydellinen, tai olet samaa höttöä niiden kanssa, jotka hallitsevat vain puolet taidoistasi. Vanhalla arvosteluasteikolla tästä olisi tullut 4, joka kertoisi osaamisen tasosta jo jotain.

Jatkossa en taida edes yrittää, kunhan teen vähän sinne päin. Eihän tuleva työnantaja tai oppilaitos hakuvaiheessa tiedä, kummassa päässä kakkosta taitoni ovat...


Vieras

#40

02.02.2014 13:29

Nyt jokainen miettii omalle kohdalle tai lapsen kohdalle tätä "uutta" arvosteluasteikkoa. Tämä on epäoikeudenmukainen ja antaa suppean kuvan opiskelijasta.
MInua ei haittaa, että sain kakkosia todistukseeni tällä uudella järjestelmällä, vaikka tein todella paljon töitä ja numeroni olivat vain 4 ja 5, tunti aktiiviisuus tosi hyvä. Pitkiä kirjallisia opinnäytetöitä jne. Silti sain numeroksi kaksi.
Nyt ammattikoulussa toinen kaveri vähän nyt tekee jos jaksaa, työharjoittelut menee lönkötellen. Saa siitä 1 ja toinen oppilas on melkein se kakkonen ja tai ainakin yrittää, mutta ei ihan tällä arvioinnilla siihen pääse ja saa myös 1?????!!!!!
Nyt laitetaan eteenpäin tämä ja minä teen asiat muuten selviksi opetushallituksen kanssa ;)