Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

oon pelkkänä korvana (ihan vaan maalaisena, en kokoomuksen äänielimenä)

#326 Re:

10.02.2014 21:09

#318: Sepi -

Sulla näköjään mielikuvitusta piisaa. Hauskuutahan  nyt meitä maalaisia, ja kuvaile vuorostaan, mitä nuo kuopiolaiset, kaupunkilaiset puuhaa!

maalaishiirilauma

#327 Re:

10.02.2014 21:16

#318: Sepi -

Sepi, oot kyllä naurattanu meitä maalaisia tosi lahjakkaasti. Missä ohjelmissa muuten esiinnyt? Olis mukava seurata sun urakehitystä. Olitko muuten Putouksessa? Kerrohan, missä on seuraava keikkasi, niin me haetaan sulta nimmarit!!! Ihan takuulla!!! Jee!!!!

savolainen

#328 Missä maalaisjärki?

11.02.2014 18:17

Ei ole ihme, että valtion talous on kuralla. Virkkunen tehnyt suurella palkalla jo pitkään pakkoliitosselvitystä. Lienee Virkkusella ja Kataisella oma rekryfirma selvitysmiehiä varten.
Tekis Virkkunenkin jotain tuottavaa työtä, eikä tuhlaisi meidän veronmaksajien varoja moiseen tyhmyyteen. "Joutavillla jottain tietättää". Missä maalaisjärki? Kysyn vaan.

tyhjä kirkonkylä - paras kirkonkylä!

#329 Re: Toivossa on elettävä

12.02.2014 21:07

#279: - Toivossa on elettävä

Huolestettuvaa tässä on vaan se, että kyse ei tule olemaan pelkästä hallituksen sekopäätöksestä, vaan voi tulla peräti laki. Pakkoliitoslaki. Kun siitä eduskunnassa päättävät, niin sitten täällä kirkonkylällä seurataan tosi tarkkaan, kuka äänesti ja miten.

Mitähän se kokoomus tahtoo? Siilinjärven kirkonkylä hävitetään kartalta - bingo! Maalaiset hakemaan palvelunsa Kuopion kaupungista - bingo! Maalaisten rahoilla Tahkon aluen nousuun - bingo! Kreikan talous nousuun - bingo! Maalaisille moottoritien varteen mitättömät palvelupisteet - bingo! Taputan. Viisi oikein! Bingo!!! Kokoomusvoittajaa naurattaa. Hykertelee käsiään.

maalaishiiri minäkin

#330 Re: Siilinjärvi-Kuopio kuntaliitos...säilyttäkää edes 1 elinvoimainen kunta itsenäisenä.Jyrkkä EI ku

13.02.2014 11:54

#255: siili - Re: Siilinjärvi-Kuopio kuntaliitos...säilyttäkää edes 1 elinvoimainen kunta itsenäisenä.Jyrkkä EI ku

Mitä hyötyä suuruudesta? SuurNaapurimme järjestämät olympiakisat hyvänä esimerkkinä siitä, miten suuru(u)s tuo itse asiassa tehottomuutta, epäoikeudenmukaisuutta ja jopa laittomuutta. Suuri kisakylä rakennettiin köyhien työmiesten selkänahalla, eräskin kertoi tv-dokumentissa tällä viikolla, miten poliisi (luit oikein: poliisi) pahoinpiteli hänet hengenvaaralliseen kuntoon, kun hän uskalsi kysellä työnantajaltaan palkkaansa, jota hänelle kuten monelle muullekaan ei ollut maksettu moneen kuukauteen. Päälle päin kaikki on tietysti loisteliaan näköistä tuolla kisakaupungissa.

On laskettu, että kun kunnan asukasluku ylittää 60 000, niin sitten alkaa myös tehottomuus hallinnossa lisääntyä. Tarvitaan moniportainen organisaatiohäkkyrä, eikä siinä enää oikea käsi tiedä mitä vasen tekee. Siinä jos missä on helppo jonkun hyötyä henkilökohtaisestikin. Ja kärsijä on aina se palvelun loppukäyttäjä, pieni kuntalainen. Ei silti, antaisin toki SuurKuopionkin vaan kasvaa, mutta mieluiten vaan ylöspäin, aivan konkreettisesti.

Molemmissa asunut

#331 Re: Hävetkää.

13.02.2014 12:58

#23: Kuopiolainen - Hävetkää.

Kyllä kuopiolaiset käy Siilissä töissä yhtä paljon kuin siilinjäveläiset Kuopiossa.

kokoomuksen keittämää sekametelisoppaa, oikea myrkkykeitos

#332 Re: Re: Hävetkää.

13.02.2014 13:24

#331: Molemmissa asunut - Re: Hävetkää.

Näin on. Ja entäs jos oot työtön siilinjärveläinen, niin pakkohan sinun on ottaa työtä vastaan vaikka sitten Kuopiosta. Ei siinä voi kieltäytyä työn vastaanottamisesta vetoamalla siihen, että haluan käydä töissä vain omassa kunnassani. Ja sitten jotkut kuopiolaiset syyttävät meitä siitä, että käydään heidän kaupungissaan töissä, viedään heidän veronsa ja käytetään heidän palvelujaan.

maalaishiiri ei kipristele

#333 Re: Siinähän kipristelet

13.02.2014 15:09

#240: - Siinähän kipristelet

Ja sinäkö tiedät, että pohjoisesta aamulla ajavat autoilijat ovat tulossa Kuopioon Siilistä töihin? Moni on kuule Kuopion ohittava autoilija. Moni on kuule itse asiassa nykyinen kuopiolainen (=entinen nilsiäläinen) ajamassa nykyiseen kotikaupunkiinsa hakemaan palveluja tai vain matkalla töihin. Moni on kuule nykyinen kuopiolainen (=entinen nilsiäläinen) ajamassa nykyiseen kotikaupunkiinsa hakemaan viihteen palveluja. Moni on kuule nykyinen maaninkalainen (=kohta kuopiolainen) ajamassa tulevaan kotikaupunkiinsa hakemaan palveluja tai töihin. Moni on kuule nykyisen sairaanhoitopiirin alueen asukas ajamassa KYSiin hakemaan tarvitsemaansa palvelua (jonka muuten hänen oma kotikuntansa maksaa). Ja toki joukkoon mahtuu siilinjärveläisiäkin, jotka ovat menossa Kuopioon töihin. Ei siis kannata yleistää. Tänne Siilinjärven kirkonkylällekin ajelee päivittäin muiden kuntien asukkaita töihin, mutta ei me pidetä siitä lukua. Sehän on tätä päivää, että ihmiset liikkuvat työn perässä. Etkö ole tätä huomannut? Tätä työn perässä muuttamista tapahtuu nykyisin myös valtion rajojen yli. Etkö ole tätäkään huomannut?

onnen etsintää vaikka pakolla

#334 Re: Liitos

13.02.2014 15:18

#69: Aki - Liitos

Tässäpä olisi kokoomukselle tuhannen taalan kysymys: Miksi Juankoskea ei esitetä pakkoliitettäväksi Kuopioon? Semminkin, kun itse juankoskelaisetkin (ainakin osa) haluaisivat, että heidät pakkoliitettäisiin Kuopioon! Tässä on nyt jotain epäloogista. Jospa kykypuolue osaisi vastata näin visaiseen kysymykseen.


Vieras

#335 Ei liitokselle

14.02.2014 17:12

Katainen kiittää kasvattajakuntaansa yrittäen hävittää kunnan kartalta. Väki Siilissä mokasi pahemman kerran äänestäessään hänet politiikkaan. Ihan kansanedustajaksi! Ja kun osaa puhua, niin sillä pääsee pitkälle - muuta ei tarvikaan. Avustajajoukko auttaa!
maalaishiiret ihmeissään

#336 Re: Ei liitokselle

14.02.2014 19:01

#335: - Ei liitokselle

Tässä on Kataisen kiitokset entiselle kotikunnalleen. Nykyiselle kotikunnalleen Espoolle Kataisella on tarjota vain pelkkää hyvää eli ei minkäänlaista pakkoliitoskuviota pääkaupunkiseudulle. Onhan tämä kirkonkylä täällä syrjässä maaseudulla niin mitätön paikka, että joutaa Kataisen mielestä ulos Suomen kartalta. Meillä on asukkaitakin yli 20 000, mutta silti ollaan tarpeeksi mitättömiä. Maalainen mikä maalainen.

Liittyjä

#337 Kannatan liitosta

17.02.2014 13:10

Kaiken vastustuksen takana on Keskustapuolueen suuri pelko poliittisen valta-aseman menetyksestä maaseutukunnissa. Suurkuntia luotaessa Kepun valta murenee, kun kaupungeissa ei kepulaisuus ole voimissaan ja poliittiset voimasuhteet keikahtavat muiden puolueiden eduksi. Sen takia kepulaiset vastustavat henkeen ja vereen kuntaliitoksia. Eivät liitosasioissa mitkään muut puolueet pidä sellaista meteliä kuin Kepu.

Vieras

#338 HYÖDYT JA HAITAT HAKUSESSA

17.02.2014 16:40

Joko joku oikeasti tietävä ja puolueeton on näyttänyt toteen, että mitä hyötyjä ja haittoja kuntaliitoksesta olisi ? Minä en ole sitä ainakaan nähnyt.
se oli silloin, vuonna kivi ja kirves?

#339 Re: Kannatan liitosta

17.02.2014 18:01

#337: Liittyjä - Kannatan liitosta

Tämä on se kokoomuksen mantra. Tiedoksi vaan sulle, etten minä eikä moni muukaan täällä Siilinjärvellä ole keskustalainen, mutta siitä huolimatta haluamme säillyttää kirkonkylämme itsenäisenä. En ole myöskään kuntapäättäjä enkä mikään poliitikko. Täytyykö ihmisen olla ensin poliitikko ja sitten kuntapäättäjä ja lopuksi vielä keskustalainen, ennen kuin voi ja uskaltaa tuoda esiin mielipiteensä tästä pakkoliitoslaista? Mitähän aikakautta sinä elät???

maalaishiiri ei kannata liitosta

#340 Re: Kannatan liitosta

17.02.2014 18:05

#337: Liittyjä - Kannatan liitosta

Tällaiset urpot heitot voivat puolestaan kasvattaa Kepun kannatusta. Tässä tilanteessa, kun kokoomuksen suunnitelma pakkoliitoslaista uhkaa, otan puolueekseni sen, mikä eniten puolustaa itsenäistä kirkonkylää. Se voi olla vaikka Kepu.

AutomaattiAuli - entinen Sarisairaanhoitaja

#341 Re: Kannatan liitosta

17.02.2014 18:12

#337: Liittyjä - Kannatan liitosta

Nimimerkki "Liittyjä", tiedoksi sinulle, että kyllä me täällä maaseudulla, vielä itsenäisessä kirkonkylässä, ajattelemme ennen kaikkea sitä, miten meille käy jos tulee pakkoliitos. Emme me halua sitä, että meidän palvelut huononevat ja ne huonotkin palvelut karkaavat kauas. Kokoomuksen esityksessä maalaisia lohdutellaan sillä, että tuonne työ- ja asiointimatkojen varrelle sitten järjestetään kuntalaisille palvelupisteitä. Meidänkö pitäisi vaihtaa nykyiset palvelumme joihinkin automaatteihin? Ainakin minulle ja monelle muullekin on sitten ihan se ja sama, minkä puolueen edustajia on pakkoliitettyjen puolesta asioita ajamassa ison kaupungin valtuustossa. Vrt. Nilsiästä siellä valtuustossa  taitaa olla pari kappaletta.

putous edessä monella

#342 Re: HYÖDYT JA HAITAT HAKUSESSA

17.02.2014 18:20

#338: - HYÖDYT JA HAITAT HAKUSESSA

Tiedoksi, en minäkään. Tulee mieleen H.C. Andersenin satu "Keisarin uudet vaatteet". Valtaapitävien väitteen pitäisi näkyä ja selvästi meille pienille alamaisille. Mutta vaikka kuinka tihrustaa silmiään, niin ei vaan näy mitään ... Pikkulapsi sitten sadussa sanoi viattomasti ääneen, etteihän tuolla keisarilla ole mitään vaatteita! Nyt meitä on täällä monta pientä kuntalaista, jotka yritämme tuoda esille, ettei missään ole tehty tutkimuksia, jotka näyttäisivät, että pakkoliitoksista on hyötyä. Mutta kun meitä ei nyt kuunnella, niin viimeistään sitten, kun eduskunta äänestää tästä pakkoliitoslaista, me Siilinjärvelläkin näemme, kuka äänesti puolesta ja kuka vastaan. Ja sitten seuraavissa eduskuntavaaleissa ...

pakko ei oll ku köyhän kuolla (ja sekkii vain yhen kerran)

#343 Re: Kannatan liitosta

17.02.2014 18:24

#337: Liittyjä - Kannatan liitosta

Kuulehan sinä Liittyjä: täällä Siilinjärvellä valtuustossa on monen muunkin puolueen edustajia kuin keskustalaisia. Tietosi ovat jääneet näköjään jälkeen. Vain Jyrkin puolue kokoomus ajaa tätä pakkoliitosta Kuopion ja Siilinjärven välillä. Tai enpä sitten tiedä, ovatko nämä siilinjärveläiset kookoomuksenkaan edustajat enää pakon kannalla.


Vieras

#344 Re: Kannatan liitosta

17.02.2014 20:13

#337: Liittyjä - Kannatan liitosta

tiedoksesi: täällä Siilinjärvellä vain kokoomus kannattaa (pakko)liitosta

työvoiman vapaa liikkuvuus ja kuntien pakolla yhteenliittyminen!

#345 Re: Re: Hävetkää.

17.02.2014 22:04

#331: Molemmissa asunut - Re: Hävetkää.

tänä päivänä kun on vapaa työvoiman ym. liikkuvuus ja kannatetaan eu:ta, niin mikä ihme  merkitys sillä on, kuinka moni käy töissä Kuopiossa tai sitten Siilinjärvellä? Jos tällä on tosiaan niin suuri merkitys, kuin Katainen ja Virkkunen nyt esittää, niin olispa syytä yhdistää pakolla monta muutakin kuntaa ja myös valtiota!

vähän rajaa näille heitoille, pliiiis!

#346 Re: Kannatan liitosta

20.02.2014 12:18

#337: Liittyjä - Kannatan liitosta

Väärin! Me kirkonkyläläiset tässä meteliä pidetään. Turha sinun on ulkoistaa, että se metelin pitäjä olisi jokin puolue, esim. Kepu.

lisää vaan työttömiä

#347 Re:

21.02.2014 21:52

#13: -

oon täysin samaa mieltä. Onkohan Kataisen porukka muuten  miettinyt, mitä tapahtuu pakkoliitoksesta seuraavan viiden vuoden kuluttua kunnan entisille työntekijöille? Iso Kuopion kaupunkiko järjestää näille työttömiksi jääneille hätäaputöitä? Ovatko he etusijalla paikkoja täytettäessä, kun joku kuopiolaisista jää eläkkeelle tai muuten pois töistä?

mä maalaispoika oon

#348 Re: HYÖDYT JA HAITAT HAKUSESSA

22.02.2014 09:38

#338: - HYÖDYT JA HAITAT HAKUSESSA

Jo nyt moni vapaaehtoinen (usein itsekin eläkeläinen) osallistuu sosiaali- ja terveyspalvelujen antamiseen. On huomattu, että kuntaliitosten seurauksena se iso kunta ei enää tuekaan vapaaehtoisjärjestöjä siinä määrin niillä edes muutamilla satasilla, joilla ko. toimintaan on saatu tukea kunnalta ennen kuntaliitosta. Näin kokoomus ajaa alas myös vapaaehtoistyötä. Tällä Virkkusen idealla ajetaan maalaiset pois kirkonkylistä. Ja ne, jotka tänne haluuvat jäädä, niin jääköön ilman palveluja (mitä ne mitään vapaaehtoispalvelujakaan tarttevat).

Kokoomus vie, kansa vikisee

#349 Re: HYÖDYT JA HAITAT HAKUSESSA

15.03.2014 21:52

#338: - HYÖDYT JA HAITAT HAKUSESSA

Mielenkiintoisia ajatuksia täällä. Noita hyötyjä minäkin olen pohtinut. Eihän niitä löydy. Yksi kysymysmerkki. Miksi kokoomus ei kerro kansalle totuutta?

tulkoon valo!

#350 Re: Re: HYÖDYT JA HAITAT HAKUSESSA

03.04.2014 19:42

#349: Kokoomus vie, kansa vikisee - Re: HYÖDYT JA HAITAT HAKUSESSA

No eihän kokoomus kerro, kun viisainta on pitää kansa tietämättömänä ja ikään kuin tyhmänä. Totuushan avaisi silmät ja se olisi kykypuolueelle myrkkyä. Toivotaan että siilinjärveläiset ja kuopiolaiset ovat aidosti silmät ja korvat auki!