Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

elekee viiä ies tuhkia pesästä!

#301 Re: Kokoomus, kaiken pahan alku ja toteuttaja

09.02.2014 18:20

#298: - Kokoomus, kaiken pahan alku ja toteuttaja

Pasahtipa piähän yhen äkisti ajatus, että onko ne Kreikkaan luvatut rahat nyt loppumassa. Ja Kataisen väki kuvittelee, että täältä maalaisten taskuista löytyisi muutamia kolikkoja? Siis nyt vasta rupes naurattamaan ihan mahottomasti!!!

Päättäjille yläasteen kertausharjoitukset!

#302 Rnjärvi-Kuopio kuntaliitos...säilyttäkää edes 1 elinvoimainen kunta itsenäisenä.Jyrkkä EI ku

09.02.2014 18:29

#255: siili - Re: Siilinjärvi-Kuopio kuntaliitos...säilyttäkää edes 1 elinvoimainen kunta itsenäisenä.Jyrkkä EI ku

Tämähän on sitä tasapäistämistä, ettei kukaan saa olla muita parempi. On niin väärin, että löytyy kunta (kuntia), joissa asiat on hoidettu hyvin. On niin väärin, että siinä kunnassa on vieläpä koko Suomen neljänneksi tyytyväisimmät asukkaat. On niin väärin, että tuollainen kirkonkylä on itsenäinen! Ihan Katainenkin on sanonut, että tämän Siilinjärven pitäisi liittyä Kuopion kaupunkiin. Kuningasajatus on se, että kun tuollainen "rikolliskunta"  liitetään Kuopion kaupunkiin väkipakolla, niin sitten on kaikki yhtä tyytymättömiä. Ja valtakunnassa kaikki hyvin?

isompi kunta, pidemmät matkat

#303 Re: Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

09.02.2014 18:35

#26: HS - Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

Tuo nimimerkki HS:n mainitsema taksirumba välillä Siilinjärvi-Kuopio voi osittain liittyä myös siihen, että teidän uusi Maaninkanne tarvitsee nyt palveluja sieltä Kuopion kaupungista ja nyt ne maaninkalaiset mummot ja papat ajelevat takseilla sinne teidän kaupunkiin palvelujensa perässä. Tästä kirkonkylän ohi huristelevat sinne kaupunkiin.  Eivät siis riennä ravintoloihin tai muuten viihteelle, kuten nimimerkki arvelee.

Kauan eläköön Siilinjärven kirkonkylä!

#304 Re:

09.02.2014 18:39

#53: -

Siilinjärvi ei ole kriisikunta. Kuopio taitaa olla ainakin melkein. Entäs jos Kuopio yhdistettäisiin Siilinjärveen ja nimi säilyisi edelleen Siilinjärvenä ja pysyttäisiin kirkonkylänä? Kuopiosta voisi tulla muutama valtuutettu edustamaan tänne Siilinjärven valtuuston sekaan. Niin ja olisihan täällä sitten ne pari Nilsiänkin valtuutettua ja jokunen Maaningalta.

siili ei oo myyrä

#305 Re: Ei Kuopio anna naapurikunnille ilmaiseksi mitään.

09.02.2014 18:49

#82: Epätietoinen Kuopiolainen - Ei Kuopio anna naapurikunnille ilmaiseksi mitään.

Moni on kysellyt, mitä ovat ne ilmaiset palvelut, joita Kuopio jakelee ainakin meille siilinjärveläisille. Voisiko joku vihdoinkin vilauttaa listan noista palveluista. On loukkaavaa väittää meidän käyvän esim.  Kuopion teatterissa ilmaiseksi? Luuleeko jotkut, että me siilinjärveläiset on käytetty teatteriin mennessä jotain ilmaista ryömintäaukkoa?

voi tätä maalaishiiren onnea!

#306 Re:

09.02.2014 19:10

#182: -

Vertauksesi Pohjois-Koreaan on osuva. Ihmettelen vaan kovasti, mitä yhteistä kokoomuksella on tuollaisen pakkojärjestelmän kanssa. Kaipa tässä täytyy opetella sen verran itsesuojelua, että opettelen vaan hymyilemään tälle pakkoliitoslaille ja taputtamaan käsiäni tälle kansanäänestykselle. Ja olemaan tosi tosi tosi kiitollinen, kun SAAN antaa sen ääneni. Toivoa sopii, että äänin reilusti yli 100 %, ehkä peräti 110 %!,  me siilinjärveläiset niin kovin kovin mielellämme annamme koko kirkonkylämme kuopiolaisten haltuun ja asiamme heidän päätettäväkseen. Hyvä vaan, jos löytävät rahoillemme käyttöä Tahkolta. Hyvä vaan jos Kataisen porukka tarttee meidän rahojamme Kreikkaan. Taputan sillekin, että laittavat ystävällisesti sitten tuonne moottoritien varteen meille maalaisille ne mehupisteet ja vessat, kun täältä pitäjän perukoilta ajelemme kaupunkiin. Taputan sillekin, että kokoomus kehittelee muitakin pakkoja.  Täytyypä oikein nousta tuonne peilin ääreen ja ruveta harjoittelemaan. Ja sulkea täysin hymyilevä suunsa.

maalaishiiri

#307 Re: Koko Suomi yhdeksi kunnaksi

09.02.2014 19:25

#236: - Koko Suomi yhdeksi kunnaksi

Nyt näkyvät Sveitsissä sikäläiset oikeistopopulistit ajavan EU-kansalaisille maahanmuuttokiintiöitä ja kansanäänestystä. Vaikka ovat aiemmin sopineet työvoiman vapaasta liikkuvuudesta. Jotain tuttua tässä nyt on. Tässä kirjoittelussa on kritisoitu sitä, että Kuopiossa käy siilinjärveläisiä töissä ja asioimassa. Olisiko ratkaisu siinä, että kaupungin alueelle määritellään tarkat kiintiöt, paljonko ja ketkä kaupunkiin saa tulla?

täältä tullaan - siis maalta

#308 ReSiilinjärvi-Kuopio kuntaliitos...säilyttäkää edes 1 elinvoimainen kunta itsenäisenä.Jyrkkä EI ku

09.02.2014 20:26

#255: siili - Re: Siilinjärvi-Kuopio kuntaliitos...säilyttäkää edes 1 elinvoimainen kunta itsenäisenä.Jyrkkä EI ku

Mitähän Virkkunen et comp. tarkoittaa niillä liitoskuntiin vievien teiden varsille tulevilla palvelupisteillä, jotka on tarkoitettu työ- ja asiointimatkalaisille?  Kun kokoomus hakee säästöjä työvoiman käytöstä, niin lienee siis kyse automaatista. Siihen voi ITSE siis ITSE syöttää, mitä on vailla: "Nyt tarvittas lääkäriä - paina 1", "Nyt pitäs saada kyyti - paina 2", "Minua seurataan/vainotaan/kiusataan - paina 3", "Mie en ennää jaksa - paina 4", "Nyt pitäs päästä kaupunginjohtajan juttusille - paina 5", "Nyt haluun jutella entisen siilinjärveläisen eli Kataisen Jyrkin kanssa - paina 6". jne jne. Jospa tuosta pikku kuntalainen löytää avun.

kyllä maalla on mukavaa

#309 Re: Re: Re:

09.02.2014 20:31

#176: - Re: Re:

Enpä kuule hätäilekään. Siilinjärvihän ei tässä pakkoliitoslakiesityksessä olekaan tavoittelemassa suuruutta toisin kuin SuurKuopio. Tutkimusten mukaan vaan yli 60 000 asukkaan kunnassa hallintomenot alkavat kasvaa ja hallinnon tehottomuus lisääntyä. Että siitä vaan, sanoi ...

maalaisellakin muisti pelaa

#310 Re: Toivossa on elettävä

09.02.2014 20:45

#279: - Toivossa on elettävä

Totta, toivossa on elettävä. Kyllä tämä Siilinjärven kirkonkylällä tuntuu omituiselta, että Kataisen Jyrkille kelpasivat aikoinaan meidän kirkonkyläläisten äänet, mutta nyt hän on siis sitä mieltä, ettei meidän äänillä ole mitään merkitystä! Jospa Sari sairaanhoitajakin muistaisi nyt, mitä tuossa kokoomuksen Virkkusen esityksessä ennustetaan: kuntaliitoksen jälkeen kuntalaisten työmatkat tulevat pitenemään.

Vesistöjen puolesta - ja vapaan Siilinjärven puolesta!

#311 Re: Uraanikaivoksilla tuhotaan Suomen puhtaat vesistöt !

09.02.2014 20:53

#79: "Talvivaarasta pääsi helvetti irti" - Uraanikaivoksilla tuhotaan Suomen puhtaat vesistöt !

Toivottavasti tähän haasteeseen tartutaan! Ja oikein olan takaa, ettei tartte sitten näperrellä kuntaliitosasioiden kanssa.

vierivä kivi ei sammaloidu - terveisiä maalta

#312 Re:

09.02.2014 21:05

#259: madu.3 -

Tutuksi on tulleet nuo yhteiset teatterimatkat Iisalmeen ym. kauempana oleviin kaupunkeihin. Lähtekääpä te kuopiolaisetkin joskus tutustumaan muidenkin kuntien teattereihin. Sinnekin pitää tietysti maksaa pääsylippu, mutta ainakin eläkeläiset ja opiskelijat pääsevät edullisemmin. Valitettavasti mihinkään teatteriin ei pääse kukaan ilmaiseksi. Muualla käyminen kyllä avartaa kummasti näköaloja ja ajattelua.

pitäskö jo piiloutua, alkaa pelottaa?

#313 Re: Voe voe

09.02.2014 21:16

#281: Voe voe voe! - Voe voe

Tässä tulee epäilys, ettei Kuopio missään nimessä tyydy siihen, että saa Siilinjärven. Sitten pohjoisessa on rajan takana Lapinlahti. Kun se pakkoliitetään SuurKuopioon, niin rajan takana on Iisalmi. Missähän se raja on, mitä SuurKuopio ei enää halua ylittää? Oisko Ruotsin raja mitä? Tai Norjan? Tai Venäjän? Mitä ilmeisimmin Virkkunen ja Katainen (ja Raassina siinä vieressä) on tutkailleet Suomen karttaa ja vedelleet rajaviivoja. Näitä piirroksia ei vaan sovi vilauttaa tyhmille maalaisille.


Vieras

#314 En tarvii, en halua, en välitä.

09.02.2014 21:27

Kuopiolaisena voin sanoa kuntaliitoksesta:
-etten tarvitse Siilinjärveä Kuopion yhteyteen, koska se ei paranna olojamme millääntavalla
-etten edes halua sitä, koska jos palveluita yhdistetään, niin täällähän tulee palveluissa ruuhka
-etten välitä yhtään tuon taivaallista Siilinjärveläisten asioista, koska omissakin on vääntämistä

Samat tunteet tuntuvat olevan molemmissa kunnissa. Missä siis vika?

Tämä kuntaliitos asia on mennyt jo liian pitkälle ilman minkäänlaisia todellisia ja puolueettomia laskelmia hyödyistä ja haitoista. Molempien kuntien päälliköt, eli asukkaat eivät halua liitosta, mutta kun Kokoomukselaiset ovat kerenneet asian ajattelemattomuuttaan julistamaan, niin siitä ei saa perääntyä. Asiasta on tullut Kokoomukselle pelkkä arvovalta pakkomieli, jonka takia kuntaliitos on Virkkusen ja Kataisen mielestä runnottava läpi ja saatettava loppuun maksoi mitä maksoi, ettei puolue vain joudu naurunalaiseksi. No naurunalaisia he kyllä jo ovat, tapahtuipa mitävain.

totta

#315 Re: Re:

09.02.2014 22:02

#121: punainen viiva kirkonkylältä - Re:

Sanoisin mieluummin "älytön" tila

niinpä niin

#316 Re: Re: HÖH

09.02.2014 22:27

#265: moottoritie on moottoritie - Re: HÖH

Joo on tainnut Kataisen asiointipaikat (tai housut ) sotkeutua pahemman kerran välillä Siilinjärvi-Espoo. Ei sen puoleen -pari riukua jonnekin uusien kallansiltojen kieppeille ois ollu kokooomuksen esityksenä kyllä aika "kultturelli" teko. Jään kaipaamaan esitystä.

juna män jo...

#317

09.02.2014 22:38

Heh, ulkopaikkakuntalaisena täytyy sanoa, että tämän keskustelun perusteella olen todella tyytyväinen siihen että joskus -70 luvulla(muistaakseni) tehtiin moottoritie, jolla voi ohittaa Kuopion aikaslailla sulavasti.
Sepi

#318

10.02.2014 03:31

Ikinä ennen en ole mistään Siilinjärvestä kuullut, mutta mielenkiintoista että Savon perähikiällä on joku tuppukylä nimetty Ron "Hedgehog" Jeremyn kunniaksi. Mahtaa siis siilinjärveläisten peräkammarinpoikien vhs-nauhureissa porno pyöriä tauotta ja olla melkoinen mulukuttaminen käynnissä, mikä kaiketi on navetassa tai serkkulassa poikkeamiseen verrattuna tervehenkisempi vaihtoehto sekin.
mokomakin asioiden sekoittaja tuo korvapuolue!

#319 Re: En tarvii, en halua, en välitä.

10.02.2014 19:06

#314: - En tarvii, en halua, en välitä.

Ootpa tosi tervehenkinen ja asioista perillä oleva kuopiolainen. Tunnut ihan sielunkumppanilta. Tässä se nähdään, että kokoomus on yrittänyt usuttaa meitä maalaisia ja teitä kaupunkilaisia vastakkain. Kunpa eivät säätäisi sitä älyvapaata pakkoliitoslakia pöljistä pöljimpine "kansanäänestyksineen"!  Te Kuopiossa ja me Siilissä säilytetään itsenäisyytemme ja itsekunnioituksemme ja vapautemme, mutta kokoomus saisi painua hornan tuuttiin!

Pohtiva maalaishiiri

#320 Re: Re: Re: HÖH

10.02.2014 19:16

#316: niinpä niin - Re: Re: HÖH

Joo, täällä on esitetty monenlaisia arvailuja, mitä ne kokoomuksen lupailemat palvelupisteet meille maalaisille työ- ja asiointimatkojemme varrella voisivat olla. Mehupisteitä? Yleisövessoja? Peräti riukuja?  No, tietysti vanhuksille vois olla vaikka vaippoja ja nitroja tarjolla, kun on niin pitkä matka takana ja matkanteko vaan jatkuu.  Entäs jos siinä P-alueella ennen Kallansiltoja onkin  vaan iso kyltti, jossa seisoo komeasti: "Jos mahdollista, tee U-käännös!"  Jospa päättäjät hakevat mallia tuolta Sveitsistä, eli kaikkia tulijoita ei vaan hyväksytä. Tänne Siiliin ja esim. Fontanella-kylpylään on kuitenkin kaikki tervetulleita!

narripeliä vaan

#321 Re: Re: Re: HÖH

10.02.2014 19:21

#316: niinpä niin - Re: Re: HÖH

Ai niin, olihan tuolla näköjään arvailtu, että se palvelupiste voiskin olla jokin automaatti. Sehän tuliskin yhteiskunnalle halvaksi. Tuu vaan palveluun! Eipäs kun tuut tuut tuut tuut tuut tuut

maalainen

#322 Re:

10.02.2014 19:30

#318: Sepi -

Erikoisia näkemyksiä sulla. Mistäpä päin ite oot? Ollaanko sitä ihan kaupunkilaisia?

palveluihin tyytyväinen pikku maalaishiiri

#323 Re: Kunta ilman viihde palveluita

10.02.2014 19:41

#9: HS - Kunta ilman viihde palveluita

Täällä  joku kysyikin, onko siellä Kuopion kaupungissa ihan kaupungin ylläpitämiä ravintoloita ym. Onpa hyvin toimeentuleva kaupunki, kun voi sijoitella ylimääräisiä veromarkkojaan ihan viihteeseen! Täällä naapurikirkonkylässä on laitettu veroeurot vaan arkisesti normipalveluihin.

ajatus maalaishiiren pesästä - faktaa vai fiktiota?

#324 Re: Re: Hävetkää.

10.02.2014 21:01

#52: - Re: Hävetkää.

Pikku pikku tarkennus: ei ne isopalkkaiset kuopiolaiset, jotka käy Siilissä töissä, vie Kuopiosta veroeuroja minnekään. Ne veroeurot kuule jää sinne Kuopion kaupunkiin. Tiedoksi vaan, että pendelöitpä vaikka Turun vieressä olevaan Lietoon sieltä  Kuopiosta, niin sittenkin maksat verosi omaan kotikuntaasi. Samoin helsinkiläinen, joka pendelöi päivittäin Tampereelle, maksaa kuitenkin veronsa omaan kotikuntaansa eli Helsinkiin.

tosi smarttia - nyt ihan naurattaa, vaikka pitäs pysyä vakavana

#325 Re:

10.02.2014 21:06

#318: Sepi -

Hei sulla on niin omaperäisiä mielikuvia, että tulee epäilys, ettet vaan oo sieltä kokoomuksen toimistosta? Joku agentti? vaikka 007? kenkäpuhelimet ja kaikki?