Järvenpääläiset tulevat ekaluokkalaiset säästöjen kohteena


Vieras

#1

07.02.2014 14:13

Tuo on kyllä todella törkeää toimintaa. Mitä ihmeen säästöjä tuolla haetaan, jos on toimiva koulu jossa oppilaita! Meillä täällä lopetetaan kouluja kun kuvitellaan että niistä saadaan säästöjä, vaikka suurin osa säästöistä menee lopetettujen koulujen ylläpitoon sekä lapsien kuljetuskustannuksiin kun välimatkan pitenevät.
Entisen Järvenpääläisenä kyllä päättäjien kantaa, mietitäänkö asiaa uudestaan sitten kun ensimmäinen ekaluokkalainen jää auton alle??

Vieras

#2

07.02.2014 14:28

Uskomatonta että jälleen kerran lasten hyvinvoinnissa halutaan säästää. Järvenpäässä asuu paljon lapsiperheitä, haluaako päättäjät että lapsiperheet muuttavat toiselle paikkakunnalle? Ei kovin pitkäjänteistä ajattelua päättäjiltä!
Vieras

#3

07.02.2014 14:44

Nämä säästöthän koskevat vain noin 35 lasta, joten ei tästä kovin suuria säästöjä jokatapauksessa tulisi, joten miksi säästää lapsista? Ei ole oikeudenmukaista, että naapurin lapsi pääsee lähikouluunsa mutta viereisestä rapusta lähetetään toiseen kouluun, jolloin täytyy ylittää isoja vilkkaasti liikennöityjä katuja, joissa saa itsekin pelätä henkensä puolesta. Ihmeellistä toimintaa taas kunnan päättäjiltä.

Vieras

#4

07.02.2014 17:33

Lapsenlasteni puolesta

Vieras

#5

08.02.2014 11:30

Adressi on hyvä ja perusteltu paitsi Järvenpään niin myös koko Suomen lapsia koskien.
Rahapula EI ole lasten vika vaan johtuu globaalista plutograattien ahneudesta ( KUN MIKÄÄN EI RIITÄ )
vieras pettynyt

#6 Kutoset mieluummin toiseen kouluun

08.02.2014 11:57

Miksi ekaluokkalaisten täytyy kärsiä? Jos kouluun ei mahdu niin silloin tulisi laittaa kutosluokkalaiset toiseen kouluun, esim. yläasteen viereiseen kouluun jonne joutuvat kuitenkin vuoden päästä menemään!

Vieras

#7

08.02.2014 13:36

Taalla Jenkeissa niin tutkitaan sita mika tekee suomalaisesta koulusysteemista niin hyvan. No tallaiset muutokset eivat ainakaan sita paranna. Se mita lapsi tuntee koulun aloittaessa heijastuu pitkalle koulupolulla.
Petri Rautiainen/ Unionin Haudankaivajat

#8 EU:n säästötoimia vastaan

11.02.2014 16:12

Kuntaliitokset ovat osa EU-säästöihin kerättävää varojen korruptiota, jolla heikennetään kansalaisten hyvinvointia. Suurella joukolla on tullut mitta täyteen ja mennyt ylikin ja vaativat Suomen eroa valtiopetoksilla luodusta EU:sta ja eurosta.

Kannattaa allekirjoittaa seuraava adressi ja jakaa eteenpäin. Itse allekirjoitin tämän ihan periaatteellisista syistä. Olen kaikenlaisia kunnallisia säästötoimia vastaan. Meidän pitäisi pikimmiten päästä pois EU:sta ja eurosta.

http://www.adressit.com/?page=statistics&petition=suomessa_tehdyt_eta-_ey-_ja_eu-politiikkaan_liittyvat_petokset
Järki käteen

#9 Re:

12.02.2014 07:51

#1: -

No eipä lähimpiin kouluihin (Kyrölän/Kinnarin) ole kovin pitkää matkaa. Lisäksi reitit näihin kouluhin ovat itseasiassa todella turvalliset. Ihme vouhotusta täällä kun oma kullannuppu on säästötoimeen kohteena. Toisaalta kyllä se on ymmärrettävää, mutta kyllä toisaalta luulisi ihmisillä olevan edes hieman rationaaliseen ajatteluun kykenevää aivokapasiteettia. Järvenpään tulisi säästää lisäksi monessa muussakin asiassa, ja on vain hyvä, että esimerkiksi kaikkialta säästetään enemmän tai vähemmän, kuin että jostain tietystä säästetään todella paljon.

Lapsi on korvaamaton

#10 Järkeä säästämiseen

12.02.2014 12:26

Jos autolla ajaa paikasta paikkaan, eihän se niin pitkältä matkalta tunnu, mutta 6-vuotiaan pienillä jaloilla kovassa pakkasessa neljä kertaa pidempi matka on jo olla ihan toinen juttu. Sipoontien ja Pohjoisväylän kohta ei ole erittäin turvallinen: pieni horjahdus, niin on jo ajoväylällä, jossa on vilkas liikenne ja sillä pääväylällä ajetaan lujaa. Ymmärrän, että pitää säästää, mutta pitää olla järkeä siinä, miten säästetään. Tuleeko säästöjä vai tuleeko aivan toisenlaisia, paljon pahempia kustannuksia, kun lapset alkavat oireilla, kun heidät erotetaan esim. kavereistaan. Kyllä lähikoulu on ensisijaisesti pienimmille oppilaille tarkoitettu: siirretään mieluummin ylempiä luokkia kauemmas kouluun: heillä on paremmat resurssit pärjätä.

Vieras

#11

13.02.2014 11:45

Muistan itse peruskouluikäisenä kun oman asuinalueen lapset jaettiin kahteen eri kouluun. Oli aika syvältä kun ei tuttujen kanssa saanu mennä yläasteelle.