Adressi Uutelan/Skatan koirapuiston säilyttämiseksi


Vieras

#1

02.04.2014 08:34

Uutelan koirapuisto on ainutlaatuinen koirapuisto, joka palvelee laajasti monia koiraharrastajia. Tämä puisto ei ole pelkka koirien vessa vaan paikka jossa voi oppia sosiaalisia taitoja, juosta, leikkiä ja olla koira.
Käsittääkseni kyseessä on yksi maamme vanhimmista koirapuistoista ja kooltaan poikkeuksellisen suuri, jakamaton koirapuisto.
Minulla on kokemusta puistosta viimeisen kolmen vuoden ajalta ja tänä aikana puiston käyttöaste on parantunut ja aina on koirakavereita paikalla. Käymme puistossa aamuisin, päivällä ja illalla.
T. Jani, Lulu, Pepi ja Riku
Emmi & hilla

#2 Päättäjille

02.04.2014 13:30

Aktiivisena puiston käyttäjänä ihmettelen kaupungin tempovaa kaavalinja JUUPAS/EIPÄS, vuosia pustoa kaättäneenä olen todennut että siellä on aina kavereita niin koirilla uin niiden omistajillakin kaupungin ei ole tarvinnut paljon käyttää varoja sen ylläpitoon kuten adressin alustuksesta käy ilmi, siksi ihmettelen tälläistä "uhkaa" joka MEIDÄN käyttäjien kooontumispaikkaa on kohdannut

Vieras

#3

02.04.2014 14:05

Tilan läpiajomahdollisuus on ollut aina, ei pitäisi olla uusi asia kellekään. Koirapuiston vieressä on kaupungin ylläpitämä ulkoilureitin grillikatos johon tilan kautta on oikotie. Koirapuiston viereinen parkkialue palvelee myös ulkoilijoita joille on niukasti parkkipaikkoja mustalahden puolella.

Vieras

#4

02.04.2014 19:24

Tämä koirapuisto on ehdottomasti Vuosaaren paras. Siellä on tilaa juosta ja leikkiä, vaikka paikalla on useasti paljon koiria. Tila mahdollistaa koirille myös väistämisen, jolloin mahdolliset kiistatilanteet vähenevät. Hyvin hoidettu koirapuisto polkuineen mahdollistaa myös omistajan lenkkeilyn samalla, kun koira saa juosta ja nauttia vapaudestaan.
Uutelan koirapuisto sijaitsee hyvässä paikassa koiren toteuttaa luontaista käyttäytymistään ja ääntelemistä ilman, että vieressä asuvat ihmiset häiriintyisivät, tämä ei onnistu Vuosaaren muissa puistoissa.
Lopuksi on vielä todettava, että tämä koirapuisto on myös siistein, siellä kävijöillä on vahva motivaatio pitää puisto kunnossa. Tätä ei voi, ikävä kyllä, sanoa toisista puistoista.

Vieras

#5

03.04.2014 04:43

Koirapuistojen merkitys on paljon muutakin, kuin pelkästään lemmikkinsä hihnasta vapaa ja laillinen temmellyskenttä.
Se on parhaimmillaan virkistävä, edullinen sekä monen yksinäisen ihmisen päivän kohokohta päästä juttelemaan tuttujen ja saman henkisten koiran omistajien kanssa.
Se on loistava mahdollisuus solmia uusia ystävyyksiä ja tuttavuuksia, vaihtaa ja vertailla kokemuksia koiran hoitoon, ruokintaan yms.liittyvissä asioissa.

Se on tapa ja mahdollisuus verkostoitua muuallakin, kuin SOME:n virtuaalimaailmassa. Parhaimmillaan se on lukemattomalle määrälle pk-seudun ihmisille paikka hetken hengähtää - tässä muutoin niin hektisen ja stressaavan arjen keskellä!
Päättäjät; ajatelkaa asiaa kokonaisvaltaisemmin, älkää tuhotko kyseistä paikkaa. Niitä ei täällä Helsingin seudulla ole ainuttakaan liikaa vs. koirien sekä heidän omistajiensa lukumäärään suhteutettuna!
Saara M.

#6

03.04.2014 07:17

Uutelan koirapuisto merkitsee käyttäjilleen paljon. Koirille juuri kyseinen koirapuisto tarkoittaa ainutlaatuista mahdollisuutta mennä ja olla koira. Pienten, vaatimattomien ja koon mukaan jaettujen puistojen sijaan Uutela tarjoaa koiralle mahdollisuuden vaihtelevaan toimintaan. On adressissakin mainitut, omakustanteiset pujottelukepit, esteitä, on autonrengasta puusta roikkumasta. On ojaa, nurmea, hiekkaa ja kiveä. On tilaa väistää, joten myös ristiriitatilanteet on helppo välttää.

Valehtelematta koirapuiston merkitys myös meille kaksijalkaisille käyttäjille on suuri. Arki on raskasta eittämättä itse kullekkin. Puisto tarjoaa käyttäjilleen sosiaalistumista, ystävyyssuhteita ja naurua. Ihmissuhteiden merkitys kaiken kiireen ja arjen keskellä ei voi olla pieni.
Puisto tarjoaa tähän omakustanteisten levähdyspaikkojen lisäksi muutenkin loistavat puitteet - mikäs sen ihanempaa, kun tulla iltasella Uutelan puistoon, jossa myrskylyhdyissä palaa tuli, laivojen äänet kuuluvat satamasta ja koirat telmivät. Tätä kutsuisin monen omistajan henkireiäksi.

Unohtamatta liikuntarajoitteisia, joille koira tuo ison ilon elämään, mutta joille itselleen liikunta on vaikeaa tai mahdotonta. Lenkkipolun varrella sijaitsevat koirapuistot eivät tuo heille apua.

Aikaisemmin olen ollut yhteydessä Helsingin kaupunkisuunnittelulautakuntaan Rastilan metsien ollessa vaakalaudalla. Tällöin vetosin liikkumisen tärkeyteen, alueen tärkeyteen niin vanhuksille, päiväkotiryhmille kuin esim. juuri meille koiraharrastajillekin. Kaupunki ei voi missään tapauksessa alkaa miettimään joka aluiden kohdalla tuottavuutta ja budjetteja - on ajateltava myös ihmisten hyvinvointia, vapaa-aikaa ja virkistystä. Mikäli nämä mahdollisuudet riistetään kerta toisensa jälkeen, katoaa pikkuhiljaa jaksaminen myös arjessa - perheissä, työpaikoilla, kouluissa. Pidetään yhdessä vapaa-ajan hyvinvoinnista ja virkistyksestä huolta, niin jaksetaan tehdä työtä kaupungin hyvinvoinnin eteen :)

Vieras

#7

03.04.2014 11:41

Uutelan Koirapuisto tarjoaa niin koirille kuin ihmisillekin monipuolisin ja rikkaan sosiaalisen yhteisön. On myös loistavaa, että koirat voivat turvallisesti juosta vapaana luontoa ja eläimistöä vahingoittamatta. Luonnon helmassa oleminen on meille kaupunkilaisille todella rentouttavaa ja rauhallinen ympäristö rauhoittaa myös mielen. Yhdessä tekeminen, eli talkoot ym. ovat vahvistaneet yhteisöllisyyttä ja mahdollistaneet ruumiillisen työn tekemisen. Uudet ihmiset ja koirat ovat hyvin tervetulleita joten mistään "sisäpiiristä" ei ole tietoakaan, itsekin tulin uuden koiran myötä puistoon kaksi vuotta sitten tuntematta ketään ja heti "kotiuduin".

Ossi

#8

04.04.2014 09:53

Nykyisen tien ja parkkipaikan käyttäjät eivät rajoitu vain koirapuiston käyttäjäkuntaan. Käyn itse Uutelan/Skatan koirapuistossa kaksi kertaa päivässä. Poikkeuksetta parkkipaikalla on kymmenittäin autoja, joiden tiedän olevan bongaamassa/kuvaamassa lintuja, kalastamassa rannoilta siikaa ja taimenta tai ulkoilemassa upealla ja ainutlaatuisella luonnonsuojelualueella.
Dolly 5 v.

#9 Uutelan koirapuisto

07.04.2014 11:46

Kun aikoinaan n.10 v. vanhana pyöräiltiin Skattaan uimaan kyseinen tienpätkä oli jo olemassa ja sitä käytti silloin kaikki. Nyt kun minulla on jo neljäs SPK ja kaikki ovat olleet Uutelan vakiokäviöitä en voi millään ymmärtää että Helsingin ylivoimaisesti paras koirapuisto on lopetuksen uhan alla !! Tällä hetkellä kaupunki ei ole tarvinnut käyttää euroja puiston ylläpitoon, koska suuri joukko vakiokäyttäjiä talkootyönä huolehtii puiston kunnosta ! Missä muualla koirille pystytetty erillaisia agilityyn sopivia harjoitusesteitä ??, ja kaikki omakustannuksella ?
Uutelan koirapuisto on ainutlaatuinen, sekä koirille että heidän omistajille sillä se yhdistää myös meitä ihmisiä upealla tavalla ! Päättäjät älkää pilatko meidän työtä koirien hyväksi !!!!
SK

#10 Re: Kuinka oikeassa oletkaan !

09.04.2014 14:13

#5: -

Itse olen reilut 10.v käyttänyt koirieni kanssa Uutelan koirapuistoa päivittäin asuessani Vuosaaressa. Nyt olen palaamassa takaisin "kotiin" eli Vuosaareen. Nimenomaan erittäin hyvän koirapuiston ja ulkoilulenkkien vuoksi !

Kuten on mainittu on yksinäisillä vähän kontakteja toisiin harrastajiin.Puistossa saa uusia ystäviä ja koirat kisailla vapaana. Talvisin kävimme iltalenkeillä taskulamppujen kanssa. Teimme myös yhteisiä retkiä Taasjärvelle samalla tutulla porukalla. Uskon että sain elämääni paljon sisältöä ja ihania muistoja / kokemuksia. Hauskaa oli puistossa ja porukan kanssa.

Älkää ihmeessä viekö ihmisiltä ja koirilta parasta ulkoilu paikkaa Helsingissä !

 

Kimi

#11 Re:

24.04.2014 16:06

#3: -

Tässä kans yksi sankari joka lähtee ulkoilemaan autolla. Käytä julkisia jotka kulkevat oikein hyvin aurinkolahden läpi tai vaikka omia jalkojasi jotka jumala on sinulle luonut?

Ukko ja Teija
Vieras

#12 Skatan/Uutelan koirapuisto toimii - säilytetään ihmeessä

01.05.2014 14:26

Olen asunut Helsingissä vasta vajaa 2 vuotta, mutta Aurinkolahden ulkoilumaastot ja Skatan tilan takana olevan koirapuiston löysimme melko pian ja pitkään se oli pääpuistomme. Myllypurosta kuljin Irlannin susikoira Ukon kanssa päivittäin puistoon ja luontoon. Olemme myös olleet aktiivisesti mukana talkoissa. Puisto on yksi harvoista suurista jakamattomista koirapuistoista Helsingissä. Jaettuja puistojahan on liki 80. Tämä on hyvä tapa koirille ja koiranmielisille. Kaupungin kulut ovat tämän puiston kohdalla minimissään.

Nykyisin autottomana käyn Uutelassa edelleen mahdollisuuksieni mukaan Herttoniemestä bussilla, metrolla ja metsän halki kävellen. Ja koiran ilo vie eteenpäin vaikka ei aina osuttaisikaan joka kuun ensimmäisen sunnuntain Irkku-tapaamiseen. Tässä toteutuu sosiaalinen puoli niin neli- kuin kaksijalkaisilla sekä retki ja kuntoilu. Mieli on hyvä aina palatessa.

Toivon todellakin puiston säilyttämistä, kuten niiden harvan muunkin jakamattoman puiston ja nimenomaan nykyisellä paikalla. Meille se on ilo  ja energian antaja kuten näyttää olevan kuvaaville luontokulkijoille ja kuntoilijoillekin.


Vieras

#13

12.05.2014 06:54

Koirat on kivoja.
HBL

#14 Re: Re:

23.05.2014 11:17

Entäs kun jalat ei toimi ??? !!!#11: Kimi - Re:

 


Vieras

#15

20.06.2014 09:52

Helsingin hienoin koirapuisto, jota ei saa siirtää eikä lakkauttaa. Yksi harvoista puistoista, jonne pääsee myös liikuntaesteiset koiranomistajat.

Vieras

#16

05.07.2016 11:28

Isot, jakamattomat koirapuistot ovat yleensä kaikista toimivimpia sillä näissä on vaikeampaa "vakiojengin" omia koko koirapuistoa itselleen asenteella "joko laumamme sietää koiraasi tai etsit itsellesi toisen koirapuiston". Itsellä siis äärimmäisen leikkisä teinikoira, joka ei ole ikinä ollut aggressiivinen muita koiria kohtaan.
Kova Räksy

#17 Chihuahuakin viihtyy

28.06.2017 19:32

Uutelan koirapuisto todellakin on ollut parhaita Helsingin koirapuistoja.

Chihuahua, joka pitää kovaan ääneen jöötä ja juoksee mielellään muiden isompien kavereiden mukana (tai perässä), otettiin vastaan lämpimästi.

Osissa kaikenkokoisille tarkoitetuissa koirapuistoissa on tullut hämminkiä tai häiriötä koiralleni tai koirani on nähty moisena, mutta uutelassa chihuahuakin sopii mukavan sakin sekaan!

Toivon, että uutelan koirapuisto säilytetään ja siitä pidetään jatkossakin hyvää huolta.