STOP Ortelan koulun lakkautukselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista STOP Ortelan koulun lakkautukselle!.


Vieras

#76 Otsikko

04.06.2014 08:33

Ihan totta että Rimpelä ja Karrimaa eivät mitään päätä, kaikeksi onneksi. Mutta yleisenhyvän nimissä kyseinen kaksikko olisi hyvä saada ulos koko kaupungista. Toki energiat on nyt käytettävä lautakunnan ja valtuuston kannustamiseen. Toivotaan että tervettä järkeä ja ammattimaisuutta löytyy sieltä suunnalta samalla tavalla kuin neljättä vaihtoehtoa valmisteltaessa.
Runskilaisen äiti

#77 Rimpelä & co

04.06.2014 10:51

Hei
Aivan totta, eivät nuo miehet päätöstä teekään (Rimpelä ja Karrimaa), mutta miksi ovat viranpuolesta kuulemassa kaupunkilaisia, kun eivät halua kuulla eikä nähdä lasten vanhempien/kaupunkilaisten kommentteja? Miesten eilinen esitys sisälsi liian monta nopeaa ohitusta esim. kysymykset Runskin koulun tilanteesta ja Itäisen kaupungin yläkoulun tilanteesta, oppilaspaikkojen riittävyydestä ym. Kustannusarviot kuulostivat mielenkiintoisilta, kun virhemarginaali oli/on peräti 20%. Jos tilaajajohtajat pääsevät liian vakuuttavasti esittämään asiansa Lanulalle ja alueen kaupunkilaisten ajatuksia ei kerrota, lanulalaiset saavat turhan yksipuolisen kuvan asiasta. Kannattaa olla yhteydessä lanulan edustajiin - uskon, että he kuuntelevat. Odotan mielenkiinnolla, mitä tapahtuu Itäisen kaupungin yläkoulu- ja lukioasioissa.


Suutari lestissä

#78 Tämä kaksikko on jo imagotappio kaupungille

04.06.2014 11:44

Nyt kun on katsonut noiden Karrimaan ja Rimpelän esiintymisiä, niin ei voi kuin ihmetellä, millä heidät on noihin hommiin palkattu. Esiintyminen on ylimielistä ja tökeröä, eikä kummallakaan näytä olevan tässä kouluverkkouudistuksessa puhtaita jauhoja pussissa. Toisen taustavaikuttajat alkavatkin tulla jo julki, ja toisenkin kytköksistä liikkuu huhuja, jotka eivät kestä päivänvaloa.

Eikö näitä epäpäteviä virkamiehiä todellakaan saada koulutustaan vastaaviin tehtäviin? Olivatko he jo teknisen työn(!) ja historian(!) opettajina niin kelvottomia, että tarvitsivat jonkin suojatyöpaikan, josta nyt sitten koko kaupunki maksaa kovaa hintaa.
Urasuunnittelua?

#79 Markku Rimpelä/Tampere

04.06.2014 22:09

Nopealla googlauksella selvisi, että Markku Rimpelä asuu ilmeisesti Tampereella ja on viime vuonna hakenut Tampereen tilaajajohtajan paikkaa. Meriitit eivät vielä silloin riittäneet, joten ehkä hän nyt hakee niitä pyrkimällä rankkojen uudistusten alullepanijaksi. Seurauksistahan ei tarvitse välittää, jos tällä tavalla saa karistettua pienen Hämeenlinnan pölyt kannoiltaan

Hämeen Sanomat 9.1.2013:
http://www.hameensanomat.fi/uutiset/kanta-hame/224771-tilaajajohtajat-hakevat-toihin-tampereelle

Vieras

#80

06.06.2014 09:42

Lapsivaikutusten arviointilomakkeet olisi muuten varmasti tärkeätä nähdä. Voisikohan esimerkiksi vanhempainyhdistys pyytää niitä nähtäväksi?

Vieras

#81 Radio Häme

06.06.2014 14:14

Satuitteko kuulemaan juuri äsken Radio Yle Hämettä? Siinä puhuttiin tästä uudesta vaihtoehdosta, jossa ainoa lopetettava koulu on Ortela!! Minne ne kaikki muut lopetettavat koulut hävisivät? Radiossa sanottiin, että tuleva päätös aiheuttaa suurta närää koulun lakkauttamista puolustavissa ihmisissä. Mitä?! Aivan, kuin tuo tieto olisi jo naulattu varmaksi! Rimpelä (vaikka ei hän toki sitä itse päätä, mutta vaikutta varmasti monien päätöksiin lautakunnassa, tavalla tai toisella)ilmeisesti ajaa tämän läpi viimeisenä sulkanaan hattuunsa Hämeessä ja palaa kotikaupunkiinsa Tampereelle, missä jo käsittääkseni sai jonkin näköisen toimen yliopistolta, mahtoiko se olla kiitoslahja Normaalikoulun lopettamisesta ja muutosta Tampereelle? Nyt on viimeisiä hetkiä vaikuttaa Lanula:ssa toimiviin virkamiehiin! Laittakaa jokaiselle jäsenelle omat perustelut, miksi koulua ei ole tarvetta lopettaa,joten toimikaa nyt !!
Lapset astinlautana omalla uralla?

#82 No huh!

06.06.2014 14:31

Tuo Rimpelän touhu haiskahtaa kyllä ja pahasti. En tunne miestä mutta vaikuttaa aika... Noh, itsesensuuri iskee. On sellaista henkilökohtaisen ajojahdin makua, että joku koulu (Ortela siis ilmeisesti) pitää saada lakkautettua ja kovan, "rohkean uudistajan" sulka itselle hattuun.

Rumaa touhua.
Tiina

#83 Re:

06.06.2014 14:33

#80: -

Mielenkiintoista luettavaa täällä Ruununmyllyn kuulemistilaisuudesta. Luolajan, Ortelan ja Myllymäen koulujen vanhempainyhdistykset ovat yhdessä pyytäneet erinäisiä asian valmisteluun liittyviä asiakirjoja, mm. noita lapsivaikutusten arvioinnin menetelmiä & tuloksia.  Joitakin pyydettyjä selvityksiä on saatu, joitakin ei (mukaanlukien lapsivaikutusarviointi).

Ainakin Luolajan vy osaltaan valmistelee kannanottoa näihin liittyen, mutta valitettavaa on, että selvitysten saaminen on kiven takana. Jukolan kuulemistilaisuudessa valmistelijat vakuuttivat, että vaikuttamisaikaa on syksyyn saakka, jolloin päätöksiä vasta tehdään. Kuitenkaan selkeää vastausta ei saatu kysyttäessä, miten ja milloin asian vaiheista ja selvitysten valmistumisesta tiedotetaan jatkossa. Ilman tietoa on vaikeaa ottaa perustellusti kantaa ja vaikuttaa.

Asian valmistelu tähän asti ei ole suurta luottamusta herättänyt, toivoa sopii, että tilanne muuttuu. Ennen lanulan 10.6. kokousta on vielä mahdollista vaikuttaa siihen, millaista esitystä lähdetään toden teolla rahoittamaan ja valmistelemaan - jotenkin tuntuisi, että jotta asia etenee, vaihtoehdon tulisi olla lähellä sitä lanulan esittämää 4. vaihtoehtoa. Perusteltuja kannanottoja lautakunnalle kannattaa laittaa ennen kokousta, jotta voivat asiaa harkita monelta kannalta.

t.Tiina Kaisto, Luolajan koulun vanhempainyhdistys

Stemu

#84 Hämeen Sanomat 10.6.2014

10.06.2014 11:40

Hämeen Sanomien nelossivulla tänään tiistaina 10.6.2014 paljon kouluasiaa. Myös viime sunnuntain lehdessä kaksi Ortelaa koskevaa juttua.
Mella

#85

10.06.2014 19:15

Miten lanula päätti? Hämeen Sanomien sivuilta ei pääse lukemaan kuin pienen pätkän.
Stemu

#86 Lanulan päätösesitys

10.06.2014 19:34

Hyvä Ortela! Ensimmäinen erä voitettu. Valmistaudutaan seuraavaan. Lasten ja nuorten lautakunnassa on minun mielestäni erittäin viisaita ihmisiä.

http://www.hameensanomat.fi/uutiset/kanta-hame/263106-lanula-leipoi-koulutiloista-kompromissin

"Sen verran nelosvaihtoehtoa vielä muokattiin aikaisemmasta, että pienille kouluille Luolajaan, Myllymäkeen ja Ortelaan jäisivät vain alimmat koululuokat.

– Emme halua rajata sitä tarkasti. Tarpeen mukaan ne voisivat olla kaksi, kolme tai neljä alinta luokkaa, lanulan puheenjohtaja Satu Aaltonen (sd.) painottaa.

Sen ohella pienten koulujen yhteyteen soviteltaisiin lisää päivähoidon tiloja."

Vieras

#87

10.06.2014 20:31

Joo-o, yksi nivelvaihe lisää lapsille. Eipä ole kokemukseni mukaan aina ihan mutkaton juttu.
Mirja Nevalainen

#88 Pieni välivoitto

11.06.2014 07:09

Hyvä, että ehdotuksessa ei lanattu Ortelaa maan tasalle - taistelu kuitenkin jatkuu, että saataisiin pidettyä luokat 1-6 saman katon alla. Tässähän ihan selvästi nyt paikkaillaan sitä tosiasiaa, että muutaman vuoden käytössä ollut Kutalan päiväkoti oli jo valmistuessaan liian pieni ja heille tarvitaan lisää tilaa - arvokeskustelua vireille, onko sitten Ortelan isompien oppilaiden "vika" ettei osattu rakentaa tarpeeksi isoa päiväkotia ?
Ana

#89 Toivotaan että säilyy.

11.06.2014 12:23

En kuitenkaan vielä uskalla täysin luottaa että Ortela säilyy. Kaupunginhallitushan päätöksen loppujen lopuksi tekee, ja se voi vielä tarttua tilaajajohtajan toiveeseen jossa Ortelan koulu lakkautetaan. Nyt tehdyllä päätöksellä saadaan vastustus pienenemään ja huoltajat unohtamaan tilanteen. Sitten syksyllä tulee päätös, että Ortela lakkautetaan. En ainakaan ihmettelisi jos näin kävisi. esim. Iisakki Kiemunki on ilmaisssut halunsa saadaa Hämeenlinnaan suurkouluja ja lakkauttaa pienet. Toivotaan kuitenkin parasta ja varaudutaan pahimpaan.
Altti Salomäki

#90

11.06.2014 13:47

Hei,

Päätöksen tekee lopulta kaupunginvaltuusto. Lautakunnan esitys kaupunginhallitukselle on pyritty tekemään sellaiseksi, että sen sisältöön ei tarvitsisi enää suuremmin puuttua. Kaupunginhallitus käy läpi rahoitusvaihtoehtoja ja sen jälkeen kokonaisuus etenee valtuustoäänestykseen.

Lautakunta ei ole mikään puolueista erillinen saareke vaan jokainen lautakunnan jäsen on käynyt keskusteluja omien valtuustoryhmien kanssa lautakunnan näkemyksestä ja sen perusteluista. Tietenkin valtuusto tekee lopullisen päätöksen ja se voi myös muuttua, mutta esimerkiksi tilanne jossa lautakunnan jäsen äänestäsi valtuustossa ryhmässään jonkin toisen ratkaisun puolesta kuin mitä on kannattanut lautakunnassa, on aika harvinainen.

Lautakunnan kokouksissa on kaupunginhallituksen edustus. Eri lautakuntiin on nimetty eri hallituksen jäsenet varajäsenineen. He eivät osallistu päätöksentekoon mutta ovat kokouksissa mukana jotta tieto kulkee lautakunnan ja hallituksen välillä.

Alakoulujen ja varhaiskasvatuksen yhdistäminen lähtee esiopetuslain uudistuksista ja halusta keskittää eskarit koulujen yhteyteen siellä, missä on saatavissa hyötyä. Kun kaikki tilat remontoidaan, niistä pyritään tekemään monikäyttöisiä jotta niissä voidaan tarjota myös varhaiskasvatuksen ja SOTE-alueen palveluita. Tällä tavoitellaan paitsi tilatehokkuutta erikokoisten ikäluokkien kanssa, myös yhtenäistä kasvatuspolkua.

Myllymäelle on syntymässä remonttivuosien jälkeen päiväkoti + alaluokat -yhdistelmä, mutta muiden alakoulujen kohdalla ei suoranaisesti linjattu muuta kuin että korjaukset tehdään tavalla, joka mahdollistaa tilojen käytön tarvittaessa myös varhaiskasvatukseen. Lautakunnan linjaus tällaisesta korjausten suunnittelusta koskee yhtä lailla aivan kaikkia alakouluja.

Myllymäki, Ortela ja Luolaja ovat mainittu päätöksessä siksi, että muutoksella kumottiin esittelijän nimenomaisesti näitä kouluja koskenut päätösesitys. Tätä on uutisoitu nyt vähän vaihtelevasti Hämeen Sanomissa ja YLEllä. Tarkka päätöksen sanamuoto on "korjataan Myllymäen alakoulu pienten lasten kouluksi sekä päivähoidon tiloiksi ja samaa periaatetta sovelletaan Ortelaan ja Luolajaan tarpeiden mukaan."

Sori taas poliitikkokieli. Koetan avata näin tätä päätöksenteon etenemistä, jotta olette kartalla mitä voi olla odotettavissa.

Tyytyväinen

#91 Re: kiitos

11.06.2014 15:32

Hyvä Altti ja kiitos asian avaamisesta!
Minna

#92 Päiväkoti

27.06.2014 08:43

Ortelan koulu tekee jo nyt yhteistyötä Kutalan päiväkodin kanssa. Kutalan päiväkotihan ei tuonut uusia päivähoitopaikkoja aikanaan alueelle vaan korvasi (kalliisti remontoidun) käyttökelvottoman Hätilän päiväkodin.

Mielestäni Ortelassa tulisi säilyttää 1-6 luokat eli koko ala-aste saataisiin pysymään tutussa ja turvallisessa ympäristössä.


Vieras

#93

29.07.2014 17:01

Muistakaahan jaella sivua esim.fb profiileissa jotta saadaan tämä mahdollisimman laajaan näkyvyyteen ja sitä myötä allekirjoituksia.
selviytyjät selviää

#94 Re: Pieni koulu joutaa mennä

29.07.2014 20:35

#14: Vieras - Pieni koulu joutaa mennä

Siis nykyaikana puututaan pieneenkin kiusaamistapaukseen... Minä kouluohjaajana voin sanoa, että monet koulut kiertänyt selvittämässä kiusaamisia ja tapauksen jälkeen luokka toimii paremmin. Älä käy sanomaan noin, jos itselläsi ollut veemäinen menneisyys.

Terveisin: itse selvinnyt koulukiusaamisesta, nykyään olenkin hyvässä virassa ja löydän ne tapaukset!

Stemu

#95 Ortelan koulua ei lakkauteta

09.09.2014 20:11

Ortelan koulu siis jatkaa toimintaansa. Tämä tarina sai onnellisen lopun. On niin sydäntä lämmittävää, että meillä on Hämeenlinnassa todella valistunut lasten ja nuorten lautakunta. Viisas päätös viisaalta valtuustolta. Eilinen kokous löytyy tuolta (käsittely alkaa kohdasta 1:18:18):


http://www.mediaserver.fi/videos/hameenlinna#10193

kansalainen

#96 idiotismiRe:

24.05.2015 11:39

#1: -  

 


Vieras

#97

08.03.2016 18:37

Uudehkon kotikaupunkini virkamiehet ja naiset ovat tehneet jo liikaa typeriä ratkaisuja. Lienee aika koittaa vaikuttaa parempaan tulevaisuuteemme tälläkin foorumilla.

Vieras

#98 Re: Otsikko

13.12.2017 06:43


Vieras

#99

13.12.2017 06:46

kalalalalalalalalalalala

Odta KHala