LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!

Minni Salminen

/ #330 Kannaotto vuoden takaa!

10.04.2013 07:04

Tässä viime vuonna Lahden medioissa julkaistu kunnanvaltuuston valtuustoryhmien puheenjohtajien allekirjoittama kannanotto (24.2.2012 medioille lähetetty). Toivottavasti linjaus on edelleen sama.

"Kannanotto: Terveelliset työympäristöt Lahden kaupungin investointisuunnitelman kärkeen

Me allekirjoittaneet valtuutetut haluamme varmistaa, että terveellisten työympäristöjen toteuttaminen on etusijalla Lahden kaupungin investointisuunnitelmissa. Koulu- ja päiväkotikiinteistöjen odotettua heikompi kunto pakottaa kiireellisiin toimenpiteisiin, jotta lapset ja henkilökunta saadaan turvallisiin tiloihin. Kaupungin eri asuinalueiden lähipalvelupisteiden suunnittelu tulee kuitenkin tehdä kaupungin toimialarajat ylittävää harkintaa käyttäen. Perheiden palveluita on tarkasteltava laajasti, jotta varmistetaan aikaa kestävät ja monikäyttöiset lähipalvelut. Uudet rakennukset tulee lähtökohtaisesti toteuttaa tilan- ja energiankäytöltään tehokkaina.

Perheiden lähipalveluiden asettaminen investointisuunnitelmien kärkeen tarkoittaa sitä, että asianmukaiset koulu- ja päiväkotipalvelut tullaan toteuttamaan joka tapauksessa, muista investoinneista riippumatta. Kaupungin panostukset keskustan kehittämiseen ja kaupungin elivoimaisuuteen eivät siten ole pois lasten, nuorten ja opetushenkilökunnan työympäristön kehittämisestä.

Juha Rostedt, valtuustoryhmän pj (kok)
Ulla Vaara, valtuustoryhmän pj (sd)
Antti Holopainen, valtuustoryhmän pj (vas)
Saara Vauramo, valtuustoryhmän pj (vihr)
Timo Räihä, valtuustoryhmän pj (kd)
Saila Lehtomäki, valtuustoryhmän varapj (kesk)
Rami Lehto, valtuustoryhmän pj (ps)"