IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Taisto Holla, Mieskonmäki

/ #437 Yhdistys asiaa

26.02.2011 19:28

Tässä ollaan jo jonkin aikaa yritetty saada aikaiseksi yhdistystä, jonka tavoitteena olisi turvata vesistöjemme luonto- ja virkistyskäyttöarvoja sekä pyrkimyksenä saada vedet puhtaammiksi turpeennoston jätevesien aiheuttamista kiintoaine- ja humuspäästöistä.
Turveteollisuudelle ja päättäjille on varmaan etu, kun vastustajien rivit ovat hajallaan, jokainen tietysti puolustaa omaa kotijärveään, mikä on OK.
Niillä alueilla joissa vastustusta ei esiinny, turveteollisuus toimii huolimattomasti, vähintäänkin ympäristöarvoista piittaamatta kun valituksia ympäristöluvista ei esiinny.
On alueita joissa on lähdetty pelkästään valittamaan lupaehdoista, tämä johtaa siihen, että jossain vaiheessa turpeen nosto aloitetaan, mutta muutaman vuoden viiveellä.
Adressi on tietenkin hyvä asia, ollaan kuitenkin jo hyvällä tiellä, valoa tunnelin päässä, mutta adressikin on enempi yhden alueen etuja ajava.
Meillä vastustajilla on saman suuntaiset ajatukset täällä Suomessa vesistöjen kiintoaine- ja humuskuormittajista, yhdistyksen perustaminen toisi enemmän uskottavuutta päättäjien suuntaan.
Vaalit tulossa.
Jos em. herättää kiinnostusta sekä rakentavia ehdotuksia yhdistyksen perustamista ym. asiaan liittyvää kohtaan, voitte ottaa yhteyttä, joko minuun tai Pauli Pajuseen, alla yhteystiedot:

taisto.holla@netti.fi

pauli.pajunen@gmail.com