Turkistarhaus kiellettävä!

Alopex lagopus
Vieras

/ #343 Turkistuottajat ja puolustelijat

06.03.2011 13:08

On hieno yritys (huomatkaa sarkasmi) osoittaa alkeellista lähdekritiikkiä ja tuomita suorilta käsin tarhauskielto.fi:n sivuston linkki edes tutkimatta sitä. Ikävä kyllä turkisteollisuuden työllisyyttä koskeva artikkeli on Timo Piiraisen (VTT, Dosentti, Helsingin yliopisto).

Artikkelin lähteet on myös selkeästi lueteltu:

Alanko,Timo (2010): Turkisalan työllistävyys, http://timoalanko.blogspot.com.

Karhula, Timo, Latukka, Arto & Rekilä, Seppo (2008): Turkistilojen talous ja alan merkitys sekä tulevaisuuden näkymät Suomessa, MTT:n selvityksiä 160, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus.

Suomen turkiseläinten kasvattajain liitto ry. (2010): Tilastot-Statistik 2010, www.stkl-fpf.fi.

Turkistalous (2010). Suomen turkiseläinten kasvattajain liitto ry:n jäsenlehti, Vuosikerta 2010.

Niin, valitettavasti lähteenä on todellakin käytetty myös STKL ry:n OMAA aineistoa. Kuten tein itsekin kun halusin kaikista mahdollisista näkökannoista tietoa turkistarhauksesta etten vahingossakaan syyllistyisi mustavalkoistamiseen.

Eräs suuri vale näissä keskusteluissa tulee myös korjata: Että tarhaajat elättäisivät itse itsensä. Tämä on todella paksua p:tä. Tarhaajat saavat sen verran muhkeat EU-tuet, että ilman näitä tukia nämä turkis-auschwitzit eivät edes pyörisi. Ymmärrän huolenne siitä mitä minä teen työkseni ja elannokseni, koska me veronmaksajat kustannamme osaltamme tätä kansantaloudellista hukkaputkea. Nekin rahat tulisi käyttää mieluummin johonkin yleishyödylliseen.