Heinolaan HETI tukitoimia nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi

Sipe Klenberg-Vuoristo nimim. Espoolainen (Heinolassa läheiset)
Vieras

/ #40 Re: Re: Re: Re:

17.03.2011 09:35

#39: ällistynyt - Re: Re: Re:

Tämä menee just näin myös meillä. Jos nuorelle sanotaan vaan että, tule puhumaan jos tunnet tarvetta tai haluat...niin ei varmasti tule!!! Myös meillä marssitaan omaan huoneeseen ja paiskataan ovi kiinni perässä... teen niin että, odotan hetken ja menen perässä. Vaikka tilanne olisi miten ärtynyt tahansa, näen velvollisuudekseni kysyä mikä on hätänä ja jos ei vastausta tule heti (tai yleensä se on "Ei mikään") kerron että, tästä keskutellaan sitten hetken päästä.... Enkä myöskään anna siinä periksi! Lähes joka kerralla ei mene kauaa kun nuori itse tulee, ei niinkään sanomaan että nyt voidaan jutella, vaan pois sieltä huoneestaan ja se on sen merkki että, nyt voidaan keskustella...lisäksi nuoresta huomaa selvästi kuinka huojentunut olo hänellä on kun asioita on puitu yhdessä, vaikka aloitus voi olla kuinka vaikea tahansa...

Me vanhemmat kotona tai aikuiset koulussa, emme voi odottaa nuorelta lähestymistä. Kyllä se on meidän tehtävä ja tehdä myös selväksi ettei aiota jättää oman onnensa nojaan!

Olen aiemmin osallistunut keskusteluun nimimerkillä, mutta korjaan nyt tilanteen ja kirjoitan omalla nimelläni joidenkin henkilöiden pyynnöstä :)