Oulun tulee luopua Kallioparkista

Mikko Viitanen
Adressin tekijä

/ #17 Onhan niitä vaihtoehtoja esitetty, tässä muutama

03.01.2008 18:53

Kaupungin joukkoliikennetoimikunta, joka päätti työskentelynsä laihoin tuloksin käsitteli mm. 18 eri valtuutetun tekemää aloitetta, Lyly ei ollut siinä vaiheessa vielä mukana. En pidä Lylyn esitystä ilmaisesta cityliikenteestä vuoden ajan parhaimpana ehdotuksena. Samalla rahalla saisi paljon tuntuvampia parannuksia muuhun joukkoliikenteeseen.

Itse pidän ensisijaisena reippaita alennuksia erityisryhmille, kuten eläkeläiset ja työttömät. City-lipun hinta on jo nyt mielestäni edullinen. Jos saamme busseihin lisää käyttäjiä erityisalennuksilla, niin hehän saavat ilmaisen citylipun jo sinänsä kaupan päälle jatkaessaan matkaa city-linjalla.

Muutama esitys on edelleen etenemässä mm. tekemäni esitys eläkeläisille klo 9-14 välisenä hiljaisena aikana myönnettävästä 50 prosentin alennuksesta, kuten muissa suuremmissa kaupungeissa. Valtuutettu Eeva Paakkola teki aloitteen ilmaismatkoista yli 75 vuotiaille, sekin on kannatettava. Muuten Seinäjoella jo siirryttiin vuoden vaihteessa yli 65 -vuotiaiden ilmaismatkoihin.

Risto Kalliorinne on tehnyt esityksen ilmaisen vaihto-oikeuden pidentämisestä kahteen tuntiin.

Juha Tapio on esittänyt edullista 20 matkan korttia, koska 40 matkan kortti on monelle turhan kallis hankinta.

Monia muita aloitteita on tehty, asianomaiset voinevat itse tuoda niitä esiin tähän keskusteluun.

Tampere on kaupunki, josta joukkoliikenteessä on syytä hakea mallia. Esim. Kärpät voisi ottaa mallia Tapereellta, jossa Tappara ja Ilves ovat huolehtineet jokkoliikenteen järjestämisestä otteluihinsa. Luulisi Kärppien rahkeiden kestävän samantyyppisen palvelun ja säästävän kaupunkilaiset turhalta yksityisautoilulta ja sitä myöten ruuhkilta ja saasteilta.

Mikko Viitanen