Oulun tulee luopua Kallioparkista

Jouko Maijala
Oulu

/ #20 RAITIOTIELIIKENNE KEHIIN !

04.01.2008 15:45

MORO-TERE-CIAO-GRÜEZI !

Kirjoitin jo kesällä mm. Forumiin raitiovaunuliikenteen tuonnista nousukas-Ouluun, turkulaisethan siitä typeryydessään luopuivat. Ilokseni olen huomannut mm. Robert Brantbergin liikkuvan samalla kiskoparilla.

On se kumma, jos tänä SAASTEETON ja edullinen joukkoliikennemuoto ei kelpaa Oulun päättäjille, vaan keskustaan hamutaan lisää autoja meluamaan ja saastuttamaan. Naurettava kallioparkki on vain sumutusta, jota grynderit hurmiossaan,keskustan liikemaailma tietämättömyyttään ja poliitikot meille typeryyttään tyrkyttävät.

Olen liikkunut "spåralla" mm. Helsingissä, aikoinaan Turussa, Prahassa, Varsovassa, Tallinnassa, Roomassa jne. Aina kyyti on ollut mielenkiintoista, erilaista, jopa tunnelmallista.

Kun joukkoliikenne keskustassa toimii, liikemaailmakin on tyytyväistä. Tämä on todettu ajat sitten keski-Euroopan TODELLISISSA KULTTUURIkaupungeissa. Ouluhan on takapajulaa. Myös johdinautot ovat tuttuja. Miksei näihin voisi satsata? City-bussi vaikuttaa tässä vaiheessa jotenkin lapselliselta hiekkaloovaleikiltä, vaikka onkin askel parempaan suuntaan.

Raitovaunu voisi aloittaa reittinsä ESIMERKIKSI Kaakkurista Limingantulliin ja Uuttakatua Lävistäjän kautta Linnankadulle,josta edelleen siltojen yli Linnanmaalle. Sieltä paluu vaikkapa samaa reittiä takaisin.

Tietysti joku turhautunut insinööri (mistä niitä oikein sikiää?) voi alkaa mielipiteeni vastineeksi taas kikkailla numeroilla hankkeen "kalleudesta". Ne voi jättää tyynen rauhallisesti omaan arvoonsa. Mahtuuhan maailmaan mielipiteitä.

Näissä vakaumuksellisissa merkeissä piirtelen nimeni alle

Jouko Maijala
pelimanni
Heinäpään omatunto
Suomen Tasavalta