Rakentavan keskustelun puolesta ev.lut. kirkossa

huolestunut
Vieras

/ #37

04.04.2011 10:38

Jos ihminen syntyy katulapsena, paatuu ja tulee rikolliseksi, ei ole sitä onnea, että tapaa itseään auttavia ihmisiä eikä siis edes ymmärrä katua, mitä arvelette Jumalan tekevän? Eiköhän armollinen Jumalamme hänelle kuoleman jälkeen ilmoita evankeliuminsa. Vastuu on hyväosaisilla, mutta heitä ei ole riittävästi auttamaan. Ihminen, josta ei ole vastuuta otettu, ei pysty vastuuta ottamaan, jos ei joku tule apuun.

Manu Ryösölle: Jätetään tämä helvetillä uhkailu. Raamatussa sanoo myös, etteivät huorintekijät pääse taivaseen. Jeesus sanoo, että avioero on huorintekoa, ainoastaan jos puoliso on pettänyt, saa ottaa avioeron. Missä kohtaa sana on tiukka ja sitten se yhtäkkiä unohdetaan? Kaiken lisäksi Jeesus kutsui meitä avionrikkojien sukupolveksi ja sanoi, ettei mitään merkkiä tulla antamaan kuin Joonaan merkki eli hänen ristinsä.

Siinä olet oikeassa, että liberaaliteologian äärimmäiset muodot eivät ole enää kristinuskoa, vaan kristinuskosta lähtenyt toinen uskonto. Ja on turha varoittaa näitä ihmisiä, että nyt toteutuu Paavalin sana: ihminen luulee olevansa Jumala itse. Tämä muoto valmistaa tietä Antikristukselle. Olen huolissani nuorista ihmisistä, koska lopun tapahtumat ovat todennäköisesti jo ovella.