Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #18536 Re: Re: Re: Re: Tieto lisää tuskaa, vähentääkö tietämättömyys sitä?

05.08.2013 20:42

#18526: - Re: Re: Re: Tieto lisää tuskaa, vähentääkö tietämättömyys sitä?

"1.    Muinaisen Eblan ( nyk. Tell Mardikh) savitauluarkisto ajalta 2300 eKr.  Patriarkkojen nimiä muistuttavat henkilönimet. Aabraham, Ismael,  Israel)

2.  Kaakkois-Syyrian Marissa (nyk. Tell Hariri) Eufrat -virran varrella 22 000 nuolenpääkirjoituksella kirjoitetun savitaulun arkisto,  niissä mainitaan Harranin ja Hasorin kaupungit 2000 - luvun alussa,      sekä samankaltaista nimistöä patriarkkojen nimille."...

"Jerikon lisäksi on löydetty muitakin kaupunkeja,  joiden arkeologiset löydöt kertovat suurista kulttuurin muutoksista ja sopivat Kanaanin maan valloitukseen."

Tämäntapainen "voisi sopia ajoitukseen"-ajattelu ei ole kriittistä tieteen tekoa, vaikka ihan kiinnostavaa puuhaa kylläkin. Samantapaista näkee mm. Tapani Kuninkaan ja Erich von Dänikenin ansiokkaassa tutkimustyössä. Tapahtumia on ollut tuona aikana lukemattomia ja ne voivat olla ihan jotain muutakin kuin Raamatun kertomukset. En tällä halua väittää, että ne kaikki patriarkka- ja luvatun maan valloitustarinat olisivat satua, siihen minulla ei ole tietenkään mitään evidenssiä. (En muuten voi myöskään osoittaa tarinaa Knossoksen Minotauruksesta paikkansa pitämättömäksi, olenhan itse asiassa nähnyt hänen asuinpaikkalabyrintinkin). Sen sijaan suuret legendat maailman luomisesta ja vedenpaisumuksesta ovat selkeästi fiktiivistä, niiden tapahtumat kun ovat yksinkertaisesti ristiriidassa kaiken tuolta ajalta saatavan evidenssin kanssa.  Molemmissa vastaan tulevat mm. sekä paleontologia että genetiikka, jotka kertovat eläinten ja elämän synnystä totaalisesti toisenlaisen tarinan.