Internettiä sensuroitava

Janne Kallunki
Tampere

/ #7

22.01.2008 22:16

Saanen huomauttaa adressin laatijaa siitä, että avointa internetiä tuskin kannattaa lähteä syyttämään kaikista ongelmista, joita maa päällään kantaa. Pokeria, kuten muitakin pelejä, on pelattu rahasta kautta aikain. Aikuisviihdettäkin löytyi jo antiikin Kreikasta. Internetissä vietetty aika tuskin on kenellekään sen suurempi ongelma kuin kirjastossa istuskelukaan? Piratismia, kuten tekijänoikeuslain jonkinasteista rikkomista nykyisin kutsutaan, harrastetaan muuallakin kuin internetissä, ehkä jopa huomattavasti enemmän - videoita ja musiikkilevyjä ym. muita medioita näytetään ja kopioidaan ystäville, musiikkia soitetaan julkisesti ja niin edelleen. Poliittisesti arveluttavaksi materiaaliksihan voidaan lukea tarvittaessa kaikki, mikä poikkeaa Vasemmistoliiton/SDP:n/Keskustan/(lisää tähän oma suosikkipuolueesi) linjasta.

Internet itsessään perustuu vapaaseen tiedon lisäämiseen. Mikäli kaikki informaatio tulisi samalta taholta, lopputulos vastaisi lähinnä teksti-tv:tä.

Sen sijaan, että materiaalia suodatettaisiin jo tietoa välitettäessä, tulisi suodatuksen tapahtua lukijan mielessä. Samoin kuin kaupungilla kävellessäni en ryntää suin päin sisään joka ovesta, en myöskään klikkaile läpi kaikkia epäilyttäviä linkkejä netissä surffaillessani.

Ja mitä nuorempiin surffailijoihin tulee, niin vastuu heistä on kokonaan vanhemmilla. Kaikkea ei kannata rajoittaa, vaan mieluummin tulisi keskustella internetin käytöstä yhdessä lapsen kanssa.