Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi

Talkoilla ei ole kiva tehdä töitä!

/ #227 Re: Entä perhepäivähoitajat?

05.09.2013 07:09

#184: pph - Entä perhepäivähoitajat?

Kiireesti vaan uutta lakia sorvaamaan, jos tämä hullu esitys menee tosiaankin läpi. Nimittäin perhepäivähoitajana hoidat sitten säälittävällä palkalla muutaman muun lapset ja omat ilmaiseksi, koska heille ei ole saanut edes kunnallista hoitopaikkaa muualta. (ilmaiseksi sen jälkeen, kun olet pitänyt osasi kodinhoidon tuesta) Osa kunnista ja kaupungeista maksaa palkkaa myös omista lapsista. Eli silloin maksat heistä päivähoitomaksua. Eipä paljon houkuttele, kun työttömänä saat paremmin rahaa, kun rehkimällä kellon ympäri työaikialaista huolimatta.

Montako euroa aiottiin osoittaa uusille päiväkodeille, koska entiset on jo haljeta liitoksistaan, kun tulijoita on enemmän kuin ryhmiin mahtuu. Tilat loppuu ja sijaisten ottamiskielto on päällä. Tämä esitys tarkoittaa sitä, että perhepäivähoitajat vähenevät ennestäänkin. Päiväkoteihin menee paljon sairastavia, räkä poskella lattialla märiseviä pieniä, jotka odottavat hoitavia käsiä ylisuuressa päiväkotiryhmässä. Kokemusta työn kautta tästäkin on. Ei muuten mene minun lapset!

Sanota kuuluu, minkä taakseen jättää, sen eestään löytää. Kyllä tämä pikkusäästö, varsinainen neron leimaus, tulee maksamaan yhteiskunnalle tulevaisuudessa paljon enemmän. Mm. lasten pahoinvointi lisääntyy, taloudellisessa ahdingossa olevat perheet joutuvat myymään kotejaan. Mutta kellä niitä on vara ostaa? Suomessa rakentaminen on kallista, vaikka istuisit tarkasti kirstun päällä, ja pitäisit kurissa niin neliöt kuin rakentamiskustannuksetkin. Silloin todetaan, että miten pienistä summista oli kyse, joilla on näin suuret vaikutukset.

Minusta Jyrkillä ja Jutalla on liian suuri vaikutus perheen sisäisiä asioita päätettäessä. Minusta tämä ei ole vain pelkästään rahapoliittinen asia, vaan myös, että kenelle se on luontevinta hoitaa ne lapset. Naiselle usein arjen pyörittäminen kodin seinien sisäpuolella on se "oma paikka", miehet ovat maailman sivu puuhanneet ulkohommissa rakentaen, korjaten, ollen hevosten ja kyntöaskareiden parissa. Tätä sukupuoliroolimallia ei käy edes pääministerin kaikessa viisaudessaan muuttaminen.

 

"Miesmuisti" on lyhyt, mutta muistakaamme nämä hallituksen "suuret viisaudet" lasten ja perheiden edunpolkiminen edes seuraaviin Eduskuntavaaleihin saakka!

 

Oisko kellään saksia neulan sijaan, että saatais jatkettua tätä Hölmölöisten tilkkutäkkiä?