Internettiä sensuroitava

Esa Kivirinta
Oulu

/ #22 Käsittämättömyyksiä...

12.02.2008 22:27

Siis mitä tällaiset ihmiset oikein ajattelevat, kun tahtovat sulkeutua pieneen pehmokoppimajaansa upottautua. Internettihän kehitettiin ei sen vähempää varten kuin etäisten paikkojen reaaliaikaisen tiedonsiirron mahdollistamiseksi. Tätähän nyt olisi sama koettaa ottaa sitä käyttäviltä ihmisiltä pois kuin sananvapautta.

Ja jos lapsiasiaan mennään niin laittaisin suurimman osan valvomisesta vanhempien kontolle. Jos lapsensa tekemisiä ei vanhempi jaksa seurata, niin sitten voi katsoa itseensä peiliin ja miettiä seuraavalla kerralla uudestaan. Tuskin vaatii suuria ponnistuksia tehdä lapselle pelisääntöjä tietokoneelle, ja jos se konekin on samassa huoneessa missä aikuisetkin, tuskin lapset uskaltaisivatkaan netissä liikaa pyöriä.
Kouluissakin lapsia on jatkuvasti valvomassa opettajat, tai ainakin näin oletusarvoisesti pitäisi olla, koska siksihän he siellä ovat, opettamassa ja valvomassa oppimista, jolloin luulisi etteivät lapset pääse sielläkään katselemaan internetin ilkeyksiä.

Ja jos internetin rikolliset alkavat huolestuttamaan niin täytyy sanoa että olet ehkä itsekin jo jonkin verran internetin pauloissa, nimittäin Suomessakin tapahtuu oikeita rikoksia päivittäin. Esim. sellainen pieni asia kuin ylinopeuden ajaminen on mielestäni paljon vakavampaa kuin musiikin lataaminen tai epäilyttävän pornon katsominen, sillä siinä voi kuolla ja yleensä kuoleekin ihmisiä.