Muutos Kimmo Pyykkö-museoon


Vieras

/ #161 Re: Maksellaan velkaa,,,

17.09.2013 18:03

#157: Meitä huijataan. - Maksellaan velkaa,,,

"Kaikkea sontaa ei tarvitse sietää sentään." Ei sinunkaan sontaasi!

Mene hyvä ystävä opettelemaan edes perusasiat talousasioista: Tampereen yliopiston avoimeen yliopistoon pääsee kuka tahansa opiskelemaan kunnallistaloutta ja vaikka kansantaloutta. Eikä maksa paljon. Verkkoa tunnut käyttävän: verkko-opiskelunakin asiaa voi hoitaa. Eikä ole tenttimispakkoa.

Oletko siinä luulossa, että rikasta ei koske eikä kolota? Voin kertoa Sinulle, että yli 80-vuotias rouvakollegani nousi suunnilleen kuolleista (reuma, tuberkuloosi kantasoluhoidon seurauksena) ja liikuttaa nyt sotaveteraaneja siinä kuin ennenkin. Yksi lapsista on ollut syntymästä saakka vammainen, toinen sairastui parantumattomasti teini-ikäisenä, yhteensä lapsia on ollut puolisen tusinaa. Kunnallisen viranhaltijan puolisona palvelualttiuden on pitänyt toimia aikoinaan 24/7 -periaatteella, palkatta ja ilman henkilökohtaista eläkettä. Rikkaana häntä ilmeisesti pidät. Kansaneläkkeen saavat jotkut tekemättä mitään...

Onko sinulla ollut omakotitalollisen verran lainaa, kun olet aloittanut tienaamisesi? Siis opintolainaa? Ruotsissa/Saksassa opiskelu ei ole ollut aivan ilmaista. Tiedätkö, kuka/ketkä kunnallinen/-set viranhaltija/-jat kustantaa/-vat välttämättä työssään tarvitsemansa auton, vastaanottotilat, instrunementit jne?

Kyllä täällä on puhuttu ihan eri asiasta kuin miten olet asioita ymmärtänyt. On puhuttu niistä, joilta se syöpä vihdoinkin diagnosoidaan, kun sitä on käyty 43 vuotta noin kerran kuukaudessa lääkärillä etsimässä.

(Valtiolla muuten on virkamiehiä, kunnissa viranhaltijoita.)