Muutos Kimmo Pyykkö-museoon

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Muutos Kimmo Pyykkö-museoon.


Vieras

#151 Lakisääteisyydestä

15.09.2013 19:28

Edellä oli jo mainittu laki kunnan kulttuuripalveluista. Laissa ei tosiaankaan määritellä eikä kehoteta tekemään jotain kulttuurisektorin asiaa tietyllä tavalla. Nähdäkseni tässä kohtaa laki on aika löyhä. Eikö sekin jo kerro miten kulttuuripalvelut kunnan järjestäminä yleisesti arvotetaan?

Toisin taas on esimerkiksi laki sosiaalihuollon palveluista http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1982/19820710
tai laki terveydenhuoltolaki
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2010/20101326
kummassakin hyvin tarkasti määritellään miten ne kunnissa tulee toteuttaa. Miksiköhän? Varmaan siksi että aina on niitä joiden mielestä kukin hoitaa omat ongelmansa kun on ne kuitenkin itse aiheuttanut.

En sano etteikö kulttuurin vaaliminen ole arvokasta, mutta on huomattava että tiukassa tilanteessa tulisi palveluita priorisoida lain antamissa puitteissa toki. No, onhan niin että ko. taloa rakennettaessa ei voinut tietää miten tiukalle kuntatalous Suomessa ajautuu. Ennemerkit olivat jo muutama vuosi sitten näkyvissä ja talostieteilijät toivat esille uhkakuvat, joiden tähden nyt ollaan suuren kuntia koskevan rakennemuutoksen edessä. Pakolla. Olisi parempi että kulttuuripalvelut saisivat toimintaansa samaan tapaan tukea yrityksiltä ym. kuin urheilu. Mutta kuinka ollakaan: kulttuurin tekijöille ei sovi mm. mainokset ja toisaalta taas yritykset eivät taida kulttuurin piirissä (paitsi massatapahtumissa) saada niin hyvin näkyvyyttä kuin urheilutapahtumissa.

Kurjaa muuten jos ei tällä hetkellä Kangasalla ole muka kierrettävää ja katsottavaa. Meillähän on willa kosmoksen lisäksi peräti kaksi automuseota, kotiseutumuseo, mielenkiintoinen kirkko, lepokoti, kesäisin hurja määrä näyttelyitä ympäri kuntaa. Tieteellistä tutkimustyötä museoissamme ei varmaankaan ihan kauheasti päivittäin tehdä, mutta katsottavaa kyllä riittää. Miten paljon enemmän sitä oikein pitäisi vielä olla?

Vieras

#152 Re: Lakisääteisyydestä

15.09.2013 20:01

#151: - Lakisääteisyydestä

Uimahalleista on tietoa usealta vuosikymmeneltä. Tappiollista toimintaa. Tässä melko tuoretta tekstiä Kangasalan uimahallista, joka sekin vihdoin viimein toteutettiin. Oman paikkakunnan kokemusta tappiollisuudesta ei siis ole ehditty juurta jaksain retostella. Seuraavassa kangasalalaisten uimareiden tekstiä:

"Jos kunta ottaisi vielä vastatakseen uimahallin noin 100 000 euron tappiot, hyötyvät siitä kaikki uimahallin käyttäjät, koska se vähentää osaltaan hintojen nostotarvetta.

Toki ymmärrämme, että nostopaineita aiheuttavat myös lisääntyneet vesi- ja kaukolämpömaksut, joiden hinnoittelusta myös kunta ainakin välillisesti päättää, sekä palkkakulut."

Annetaan siitä huolimatta ihmisten uida. Joillekin vesiliikuntaa ihan hoitomuotona suositellaan.

Annettakoon MYÖS ei-uimareille jotain tappiollisista. Meitä on sellaisiakin yksilöitä tässä kunnassa, jotka emme tarvitse kunnan kustantamia tiloja maalataksemme, veistääksemme, kangasta kutoaksemme, musisoidaksemme jne. Tuppisuinako pitäisi hamaan maailman tappiin tyytyä vain kuuntelemaan ruikutusta lapset-sairaat-vanhat? Sotaveteraaneja en sentään muista enää näihin kommentteihin vedetyn. Johtuneeko siitä, että seuraavat vaalit eivät ole tarpeeksi lähellä?

Annetaan siitä huolimatta kunnalta tilat maalaamiseen, veistämiseen, kankaankutomiseen, musisoimiseen jne. heille, jotka ohjausta ja tiloja tarvitsevat.


Vieras

#153

15.09.2013 20:22

Suomessa on muutamia vastaavan kokoisia museoita. Suurin osa niistä on säätiörahoitteisia. Kimmo Pyykkö-museon vuosittainen toimintakulu on arviolta noin 600-800 000 euroa, riippuen henkilökunnan määrästä ja laadusta. (Intendentti, lipunmyynti jne.)Arvioon sisältyvät myös lainanhoito- ja muut, kiinteistöstä aiheutuvat menoerät. Summaa saattaa kuitenkin nostaa vakuutusmaksujen isot erät, sillä vaihtuvien näyttelyiden tilaan tulevat työt täytyy erikseen vakuuttaa. Vakuutusmaksut vaihtelevat näytteille aseteltavien töiden arvioidun arvon mukaan.
Viidessä vuodessa Kimmo Pyykkö-museo kustantaa siis vähintäänkin 3-4 miljoonaa euroa, mutta varovaisten arvioiden mukaan, johtuen korkotason noususta, vakuutusmaksuista, markkinoinnista ja lisähenkilökunnan tarpeesta toimintakulu nousee arviolta noin 6-7 miljoonaan euroon. Lisäksi tulee myös viiden vuoden jälkeen muutoskustannukset, jolloin sopimuksen päätyttyä tilat muokataan uusiokäyttöön.


Vieras

#154 Re:

16.09.2013 03:52

#153: -

Ja nämä luvut ovat täysin vastustajan omasta hatusta.

Nämähän ovat niitä yhteiskunnan palveluja jotka eivät kelpaa pisneshenkilöille, ja syy tiedetään, ehkä se ruokala kelpais joillekkin.

Paljonkohan Ratinan Stadion on tuottanut rahaa Tampereelle?

Kristiina Kalliojärvi & Tuula Komsi

#155

17.09.2013 06:35

Tämä adressi, jossa vaaditaan Kimmo Pyykkö museon osuuden uudelleen arviointia tulevassa kulttuuritalossa, on tähän mennessä ollut allekirjoitettavissa ainoastaan täällä netissä. On esitetty toivomuksia, tämän rinnalla olisi olisi allekirjoitettavana myös adressin paperiversio. Koska kunnan päättäjät, ilmeisesti näin ilmaisten käsityksensä mielipiteenvapaudesta ja kunnallisdemokratiasta, ovat kieltäneet adressin esilläpitämisen kirjastossa, ei tätä tilaisuutta ole pystytty järjestämään. Kuntalaisten omalla talkoohengellä olemme kuitenkin nyt valmiita korjaamaan tämän tilanteen. Adressin paperiversio tulee olemaan neljänä päivänä allekirjoitettavissa torin laidalla klo 11-12, päivät ovat pe 20.9., ma 23.9, ke 25.9. ja to 26.9.

Levittäkää tästä tietoa. Ja olis hienoa, jos joku ottaisi tehdäkseen tämän saman Sahalahdella ja Kuhmalahdella. Vaikkapa vain yhtenäkin päivänä.

Vieras

#156 Re:

17.09.2013 06:39

#155: Kristiina Kalliojärvi & Tuula Komsi -

Eiköhän tämä jo riitä tätä plaatua!

Meitä huijataan.

#157 Maksellaan velkaa,,,

17.09.2013 06:54

Täällä käydään jo taistelua pitääkö rikkaiden kustantaa köyhien terv.kesk. käynnit. Nyt menee ihan liian ohi aiheen. Te kaikki tiedätte missä kunnossa koko Suomen talous on. Meillä paukkuu 100 mrd rikki kohta ja ylitämme EU:n 60% rajan ensi vuonna ja sen jälkeen koko m,aa on kusessa korviaan myöten.
Me emme selviä kunnissa jollei virkamiehiä pistetä ulos ja karsita roimasti esim. sivistys ym. tuhakkeista sekä pikkupomon pikkupomoista. Ulos vain kaaressa kaikki turhat kuntien loisijat kaaressa.
Kun meidän kunnan budjetti tulee olemaan alijäämäinen jokseekin varmasti, niin säästötalkoot koskekoon sekä asukkaita alimasta kerrokseta ylimpään. Rupeamme nostamaan metakkaa ja otamme selvää kunnissa istuvissa paperinpyörittäjistä ja kunän pureksioista ja rupeamme vaatimaan turhien virkojen poistoa ILMAN IRTISANOMIS-SUOJAA.
Meidän ei tarvitse osallistua muutaman kuntajuntin jotka vuosikymmenet istuvat kaikenmaailman lautakunnissa ja valtuustoissa ja leipiintyneet tehtäviinsä ja heidän motiivinsa on vähän jälkijättöistä.
Ikävintä on ettei tavikset kuntalalsiset ymmärrä lainkaan mihin heidät kohta sidotaan ja sen jälkeen koko maa on samassa liisterissä ja Suomi liittyy kriisimaiden surkeaan sakkiin.
Siinähän pimputatte pianoa jolla hyvä hintaluokka joku rupinen 150 000 €.

Yritetään ihmiset ja tämän maksajiksi tehdä keskustan alueella joku mielenilmaus joukolla , vaikka koko juttu on valitettavan myöhässä jo.

Kehtaatte irviä köyhiä ja teidän ei tosiaan tarvitse pelosta täristen tervyskeskuksessa jonottaa kärsien ja kipuillen. Hävetkää herranen aika mitä kirjoitatte. Kyllä se sairaus voi iskeä keneen tahansa ja se ei kysy onko rikas tai köyhä.
Kaikkea sontaa ei tarvitse sietää sentään.
Toivotaan silläkin uhalla että meidän elämä tulee entistä tuskaisemmaksi kuntien mahdollista pakkoliitoksista ja muista velkaantumishuolista ym. Kuntien henkilöstömäärää ylimmästä portaasta on vähennettävä reippaasti heti. Suorittava joukko esim. tervpalvelut - vanhushoito - lasten ja nuorten kanssa töitä tekevät pidettävä töissä ja heidän määrää lisättävä.

Kunnista ulos turhat virkamiehet joilla ei ole siellä mitään tehtäviä ja loisivat kuntalaisten rahoilla. Koskee ikuisia kokoomus - kepu - demariedustajia ja vihreät onkin jo häipyneet. Koko setti uusiksi ja valtuusto pienemmäksi ja istunnot julkisiksi.

Vieras

#158 Re: Re:

17.09.2013 11:10

#156: - Re:

Voi, vastahan me pääsimme alkuun. Odotas, kun saadaan kunnolla vauhti päälle, vasta silloin kannattaa ruveta vikisemään.

Ihan vain muistutuksena: meitä on enemmän kuin teitä. Nyt täytyy vain saada kaikki nämä "me" tajuamaan se.

Kristiina Kalliojärvi

#159 Re: Re:

17.09.2013 12:36

#156: - Re:

Siis mitä  plaatua nyt on jo tullut liikaa. Kuntalaisten mielipiteitä? Demokratian palautusyrityksiä? Muistutuksia reaalimaailmasta?

Tämä nyt tietenkin on ollut jo kauan itsestään selvää: demokatia, realismi sen enempää kuin kuntalaisetkaan eivät ole kovin korkeassa kurssissa tämän kylän Isä Aurinkoisten kirjoissa.

Kysymys kuuluukin: miksi ihmeessä tätä touhua on täällä siedetty näinkin pitkään? Ja vielä tärkeämpi: eiköhän sen sietämisen rajan ole viimeistään nyt pakkokin tulla vastaan.

Tuolla edellä kommenteissa (esim. nyt viimeksi  #151, #153, #157) on ollut jo monta hyvää palautusta reaalimaailmaan. Eiköhän tuo reaalimaailma, esim kunnan taloudellinen tilanne, paina vaakakupissa enemmän kuin muutaman kaikesta keskenään päättämään tottuneen kunnanisän itku-potku-raivarit, kun kuntalaiset lopulta alkavat heräillä pitämään puoliaan -ja niiden puolia, jotka eivät itse siihen pysty.


Vieras

#160

17.09.2013 13:47

Sitten kun museolla on seinät valmiina ja tilat annetaan muiden käyttöön, myydäänkö sinnekkin lippuja ? Saadaako ME siitä jotakin tuloa ? VERONMAKSAJA

Vieras

#161 Re: Maksellaan velkaa,,,

17.09.2013 18:03

#157: Meitä huijataan. - Maksellaan velkaa,,,

"Kaikkea sontaa ei tarvitse sietää sentään." Ei sinunkaan sontaasi!

Mene hyvä ystävä opettelemaan edes perusasiat talousasioista: Tampereen yliopiston avoimeen yliopistoon pääsee kuka tahansa opiskelemaan kunnallistaloutta ja vaikka kansantaloutta. Eikä maksa paljon. Verkkoa tunnut käyttävän: verkko-opiskelunakin asiaa voi hoitaa. Eikä ole tenttimispakkoa.

Oletko siinä luulossa, että rikasta ei koske eikä kolota? Voin kertoa Sinulle, että yli 80-vuotias rouvakollegani nousi suunnilleen kuolleista (reuma, tuberkuloosi kantasoluhoidon seurauksena) ja liikuttaa nyt sotaveteraaneja siinä kuin ennenkin. Yksi lapsista on ollut syntymästä saakka vammainen, toinen sairastui parantumattomasti teini-ikäisenä, yhteensä lapsia on ollut puolisen tusinaa. Kunnallisen viranhaltijan puolisona palvelualttiuden on pitänyt toimia aikoinaan 24/7 -periaatteella, palkatta ja ilman henkilökohtaista eläkettä. Rikkaana häntä ilmeisesti pidät. Kansaneläkkeen saavat jotkut tekemättä mitään...

Onko sinulla ollut omakotitalollisen verran lainaa, kun olet aloittanut tienaamisesi? Siis opintolainaa? Ruotsissa/Saksassa opiskelu ei ole ollut aivan ilmaista. Tiedätkö, kuka/ketkä kunnallinen/-set viranhaltija/-jat kustantaa/-vat välttämättä työssään tarvitsemansa auton, vastaanottotilat, instrunementit jne?

Kyllä täällä on puhuttu ihan eri asiasta kuin miten olet asioita ymmärtänyt. On puhuttu niistä, joilta se syöpä vihdoinkin diagnosoidaan, kun sitä on käyty 43 vuotta noin kerran kuukaudessa lääkärillä etsimässä.

(Valtiolla muuten on virkamiehiä, kunnissa viranhaltijoita.)

 

 


Vieras

#162 Re: Re: Re:

17.09.2013 19:57

#159: Kristiina Kalliojärvi - Re: Re:

Selvittäisitkö noin alkajaisiksi ihan ITSELLESI, mitä tarkoitetaan käsitteellä demokratia.

Toiseksi voit selvittää ihan ITSELLESI, mitä tarkoitetaan demokraattisella päätöksenteolla kunnissa.

Rauha

#163 Asian ohi

17.09.2013 20:00

On se vaan tämä keskustelu levinnyt vaikka mihin ulottuvuuksiin. Kysymyshän on hyvin yksinkertaisesta asiasta, Pyykkö-museon vastustamisesta. Itse olen jutellut asiasta todella monen, niin korkeasti- kuin matalasti koulutetun, vasemmistolaisen, oikeistolaisen, keskustalaisen, kristillisdemokraatin, perussuomalaisen, nuoren ja vanhan, köyhän ja rikkaan kuntalaisen eli maksajan kanssa. Museohankkeen ainoat puolustajat tuntuvat löytyvän muutaman asiaa valmistelleen ja heidän lähisukulaisensa joukosta. Uskokaa nyt, sitä museota ei kaivata tänne.

Vieras

#164 Re:

17.09.2013 20:07

#155: Kristiina Kalliojärvi & Tuula Komsi -

Tuula Komsi, kysymyksiä Sinulle:

Minkä verran olet opiskellut taidehistoriaa, kuvataiteita yms. ja missä?

Sinua mainitaan myös muusikoksi. Mitä soitat? Laulatko?

Mitkä ovat yhteytesi Teuvan Komsiin?


Vieras

#165 Re: Asian ohi

17.09.2013 20:14

#163: Rauha - Asian ohi

Ei ole kovin kattava otoksesi!

Emme ole asiaa valmistelleiden tuttavia tai sukulaisia.

Onko kangasalalainen tapa toimia kauttaaltaan tällaista kuin nyt tuntuu olevan? Tämä alkaa tuntua skitsofreeniselta tai siihen johtavalta lähestymis-välttämis -käyttäytymiseltä.

Tällainen menettely, jota Kangasalla nyt harjoitetaan, on FIASKO.

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.09.2013 20:43


Rauha loppu

#167 Re: Re: Asian ohi

17.09.2013 20:46

#165: - Re: Asian ohi

MITÄ? Tällaistako debattia niissä korkeakouluissa opetetaan? Olenko väittänyt Sinun olevan jonkun sukulainen kun en edes tiedä kuka olet? Mikä on laaja otos? Oikeasti, lopeta asian vierestä puhuminen. Ai sellainen menettely että kuntalaiset ilmaisee mielipiteensä on fiasko?


Vieras

#168 Re: Re: Re: Asian ohi

18.09.2013 04:27

#167: Rauha loppu - Re: Re: Asian ohi

Mitä tilalle jos voitatte, mitä laitetaan Kangasalatalon, Salin, rinnalle missä yleisö kävisi  ?  Tehkää ehdotuksia, kun kerran torppaatte nykyisen. Minusta paikka on liian hyvä harjoitustilaksi, paikkahan valmistuu näyttelytilaksi.


Vieras

#169 Olisikohan aika...

18.09.2013 07:35

...rauhoittua ja katsoa mitä adressi todellakin alunperin koskee. Jälkiviisaus on niin viisasta ja minusta tuntu että täällä menee nyt puurot ja vellit pahan kerran sekaisin vähän jokaisella. Vastustajilla on täysi oikeus vastustaa ja puolustajilla puolustaa. Mutta jos ei tiedä ihan varmuudella kuinka paljon vastustajia tai puolustajia on, on turha selittää, kiistellä tai väitellä. Menkääpä kysymään ovi ovelta, talo talolta, luukku luukulta ja sitten, kun on kysely tehty, on faktaa siitä miten paljon mitäkin mielipidettä on. Hyvin paljon on myös niitä, joille tilanne on "ihan sama" eli heillä on elämässään suurempiakin murheita. Nämä tahdonilmaisut tulkitaan useasti juuri niin, miten kysyjä itse haluaa eli kun ei ole vastaan on puolesta tai kun ei ole puolesta, on vastaan.

Viittaan kommenttiin 161 ja totean, että toivottavasti kukaan ei joudu uusimaan verenpainelääkitystään tämän keskustelun takia. Tuntuu menevän hyvin henkilökohtaiseksi kaikin puolin. Kannattaisi nyt olla provosoitumatta ja nostamatta esille rikas-köyhä -asetelmaa.

Vieras

#170 Re: Re: Re: Asian ohi

18.09.2013 08:00

#167: Rauha loppu - Re: Re: Asian ohi

Onko ymmärryksessäsi vikaa?

Miten itse asian kokisit, jos olisit Kimmo Pyykkö?

Enkö minä ja yksikkömme saisikaan ilmaista kuntalaisina mielipidettämme? Jopa sinulla on sairaan itsekäs ajattelutapa!

Käytät nettiä. Siispä osannet googlettaa. Kirjoita otanta, otos, ja katso, mitä tulee.

Mekin olemme harrastaneet ihmisten kuuntelua. Kangasalan lähipaikkakunnilla. Kyllä siellä Kangasalaa ihmetellään. Että taloa jo rakennetaan, ja nyt tällaista. Kaikenlaista väkeä on tullut kuunneltua. Kysellään, että mitä Kimmo Pyykkö itse tuumaa. Joitakin sellainenkin seikka kiinnostaa. Sinä et sellaisiin ihmisiin tunnu kuuluvan.

 


Vieras

#171 Re: Re: Re: Asian ohi

18.09.2013 08:11

#167: Rauha loppu - Re: Re: Asian ohi

Pyydät lopettamaan asian vierestä puhumisen.

Miksi lapset, sairaat, vanhat jne. eivät ole asian vierestä puhumista. Niistä asioistahan tämä kommenttipalsta alkaa. Mikset ole heti alkuunsa ollut panemassa keskustelua ruotuun?

Minä totisesti edellytän Tuula Komsilta ja kumppaneilta taloudellisten asioiden opiskelua CV:issä, käytännössä niiden asioiden kanssa touhuamista, kunnallisen päätöksenteon hallintaa valitusaikojen yms. suhteen.

Minua ei vakuuta tuulakomsien kyky kommunikoida kirjallisuudesta unkariksi tai suomeksi. Olen ollut töissä tekemisissä suomea, kirjallisuutta ja viestintää opiskelleen henkilön kanssa. Niiden opintojen hän katsoi itsensä aateloivan kaikenkattavaksi taiteentuntijaksi.

Kangasala on pullollaan vähintään tuulakomsien opintosuoritukset hankkineita ihmisiä.

Kuntalainen

#172 Huokaus

18.09.2013 09:07

Fakta on, että Pyykkömuseoon on rahaa, mutta lähipalveluverkoston ylläpito kyseenalaistetaan.

Arvoista tässä eniten on kysymys.

Fakta on sekin, että rakentuvalla talolla ei vieläkään ole toiminnanjohtajaa. Sellainen kuitenkin palkattaneen vaikka esimerkiksi sosiaalipuolelle ei voi palkata sosiaalityöntekijää ja ollaan sen seurauksien takia avin tarkkailulistalla.

Keskustelun taso ei ole kummoinen. Toisaalta, kokonaisuuksien hahmottaminen muuttuvassa kuntamaailmassa ei ole helppoa.



Vieras

#173 Re: Huokaus

18.09.2013 10:01

#172: Kuntalainen - Huokaus

Eilen jo ennusteltiin parempia aikoja.

Tuulakomsit voisivat keskittyä suurempiinkin salailuihin, jotka heijastuvat Kangasallekin. Kuten tähän:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013091717485339_uu.shtml

 


Vieras

#174 Tässä taloustilanteessa tulee keskittyä vain välttämättömään

18.09.2013 18:46

Mitkä ovat kunnan perustehtävät? Ne välttämättömät palvelut? Museo yksittäiselle ihmiselle ei ole kunnan perustehtävä ja tässä talouden tilanteessa sitä voi vielä vähemmän perustella. En voi ymmärtää kuntalaisia, jotka puolustavat museohanketta ja pitävät sitä jollain tavalla järkevänä, hienostuneena ja Kangasalan mainetta kohottavana. Joskus tehdään huonoja päätöksiä. Kulttuuritalo tulee (siitäkin olisi voinut vielä pari vuotta sitten luopua), mutta museota me emme todellakaan tarvitse. Kuka vastuunsa tunteva päättäjä voi seistä kuntalaisten edessä selkä suorana, kun he kysyvät miksi kunnan alijäämäennuste vain kasvaa ja elintärkeitä, inhimillisiä, syrjäytymistä ehkäiseviä palveluja joudutaan karsimaan? Ja veroäyriä todennäköisesti nostetaan jälleen. On aivan sama kenelle henkilölle museo on tarkoitettu, se on pohjimmiltaan kyseenalainen hanke.

Vieras

#175 Re: Re: Re: Re: Asian ohi

18.09.2013 20:24

#170: - Re: Re: Re: Asian ohi

Ymmärryksessäni taitaa todella olla vikaa, en ymmärrä teitä yhtään. Jos olisin Kimmo Pyykkö pyytäisin hankkeesta luopumista koska se tuntuisi minustakin väärältä. Hankehan aiheuttaisi minulle suorastaan huonoa mainetta.

Eli mitäkö Kimmo Pyykkö tuumaa? Entä mitä tuumaavat tuhannet kangasalalaiset veronmaksajat?Te ja yksikkönne olette kuntalaisina saaneet ilmaista mielipiteene jo. Nyt olisi tasapuolisuuden vuoksi syytä kuunnella muitakin ja käydä asiasta keskustelua.Siihen ei tunnu olevan mitään mahdollisuutta koska käännätte AINA keskustelun keksimillenne sivuraiteille.

Pyydät minua googlettamaan otanta ja otos. Mitä ihmettä sillä on kyseisen museon kanssa tekemistä? Koitatte jatkuvasti nonsoleerata muiden ihmisten älyä ja sivistystasoa. Jos käytte niiden harvojen (joihin minäkään en lukeudu) kimppuun jotka uskaltavat esiintyä omalla nimellään olisi vähintäänkin oikein että tekisitte samoin. En tunne Tuula Komsia mutta mielestäni kysymykset hänen taide- ja musiikki koulutuksistaan ovat vähintäänkin halventavia. Ettäs kehtaatte.

Natsikortti on käytetty kuten tyhmyys ja kouluttamattomuus. Mitenkäs sitten olisi sotaveteraanikortti?  Veteraanithan taistelivat aikoinaan juuri sen vapauden puolesta että kaikki kukat kuten Kimmo Pyykkö museo saisivat kukkia.

Minäkin olen kuunnellut ihmisiä niin lähi- kuin kaukopaikkakunnilla ja kovasti ovat monenlaiset sellaiset duunaritasolta ylopistollisiin huippuvirkoihin hämmästelleet tämän hankkeen typeryyttä.