Stop koirien myrkyttämiselle! - jyrsijämyrkkyjen myynnin rajoitus

Mäyräkoira

/ #121 Poliisin kommentti

17.10.2013 18:54

Näin viime lauantaina oudon makkaranpalan nurmikolla kun olin mäyrispentuni kanssa ulkona. Otin koiran syliin, ja sen palan kakkapussiin. Sen ympärillä oli jotain raejuustoa muistuttavaa töhnää. Tiedustelin poliisilta heidän toimintamalliaan, kun eivät tulleet paikalle, ja sain tällaisen vastauksen Helsingin poliisilta :

Hei,
poliisin ei ole mahdollista ottaa tutkittavaksi kaikkia luonnosta löytyviä ruoka-aineksia, ellei asiaan liity selkeää rikosepäilyä.
Tehtävälle ei myöskään lähetetä poliisin hälytyspartiota, ellei tuo rikosepäily ole selvä.
Nämä epäilyttävät, luonnosta löydetyt ruoka-aineet aiheuttavat aina silloin tällöin hämmennystä erityisesti koirien ulkoiluttajien keskuudessa.
Äärimmäisen harvoin niihin kuitenkaan liittyy halua myrkyttää koiria. Klassinen esimerkki on vuosittain toistuva, erään ryhmän harrastama kaupunkijuoksulenkki, jonka reitti on aina merkitty vehnäjauhoilla ja aiheuttaa melkein jokaisella kerralla yhteydenottoja poliisin suuntaan.
Asiassa on vaikea toimia ennalta estävästi poliisin puolelta, mutta kansalaiset voivat itse parantaa tilannetta - kuten Tekin olette tehnyt - heittämällä epäilyttävät ruoka-annokset roskiin