vastustamme Ruhtinan koulun lopettamista


Vieras

/ #18 Politiikkaa, josta lapset kärsivät

11.12.2013 20:14

Suomussalmen sivistyslautakunta teki perusteellisen selvityksen, jossa käsiteltiin koulujen nykytilaa, remontointitarvetta, oppilasennusteita, koululaisten sijoittumista ja kyydityskuluja. Selvitystulosten perusteella esitettiin Piispajärven koulun lakkauttamista ja Ruhtinan koululle jatkoa. Kunnanhallituksessa alkoi politikointi ja siellä jyrättiin härskisti sivistyslautakunnan ehdotuksen yli. Kunnanvaltuustostossakin syyllistyttiin politiikointiin. Eikö näinkin suurten päätösten pitäisi perustua tehtyihin selvityksiin ja faktoihin? Näinkö Suomussalmella tehdään päätöksiä? Suhmuroimalla? Tässä on kyse pienistä lapsista. Älkää uhratko heitä politiikan alttarille.
Me syrjäkylillä asuvat emme odota kaikkia keskustaajaman palveluita. Meille ei tarvitse avata luisteluratoja, emme tarvitse kevyenliikenteenväyliä emmekä kävelysiltoja joen yli. Lapsemme eivät voi harrastaa niin monipuolisesti (kunnan tukemia) harrastuksia kuin Ämmänsaaressa asuvat. Mutta kyllä heillekin harrastuksia löytyy, ihan kotiovelta lähtien.
Hyväksymme sen, että osa palveluista on matkojen takana. Ruhtinansalmella on koulu koululaisten kävelymatkan päässä. Antakaa edes näiden lasten pitää lyhyt koulumatka. He ehtivät istua autossa sitten isompanakin. Piispajärvelle ajelemisesta ei hyödy kuin taksit.