OIKEUTTA KURHELAN PERHEELLE

Sari

/ #28 Adressin tekijä

29.01.2014 11:43

Laitan tähän asianajajan fb-sivullaan kirjoittamansa tekstin:

Yrjö Paukkunen
2 tuntia sitten
Oululaisten kaksospoikien video on levinnyt jo kansainväliseksi uutiseksi ja on edesauttanut lastensuojelun ja siihen liittyvien huostaanottojen ja sijoitusten julkista keskustelua. Olen kyseisen perheen avustajana yrittänyt saada asiaan sovinnollista ja kaikkia tyydyttävää ratkaisua ennen kuin asia räjähti videon välillä julkiseksi, tuloksetta.
Oheistan nyt tähän kaikkien luettavaksi koko sen viestiketjun, Oulun sosiaalitoimen ja kaupungin johdon kanssa käymästäni keskustelusta. Se ei vaan johtanut mihinkään neuvotteluun ja nyt ollaan sitten tässä.
Tässä se viestiketju, lukekaa alhaalta ylös, aikajärjestyksessä:

- - - - - -
Huomenta.
Taas on kulunut tämäkin viikko eikä minkäänlaista vastausta kuulu.
Tämäkö on hyvän hallinnon käytäntö Oulussa.

From: Yrjö Paukkunen
Sent: Tuesday, November 05, 2013 8:53 AM
To: matti.pennanen@ouka.fi
Cc: riikka.moilanen@ouka.fi ; mari-leena.talvitie@ouka.fi ; Markus Pöhö
Subject: Fw: Neuvottelu

Huomenta kaikille.

Olen lähestynyt teitä aiemminkin tästä samasta, Kurhelan perheen huostaanottokiistasta.
Soitin viime viikon alussa Samuli Aikiolle tiedän sosiaalitoimeenne ja esitin, että järjestettäisiin perjantaina 1.11.2013 iltapäivällä yhteinen neuvottelu, johon tulisivat paikalle minun ja asianajaja Markus Pöhön lisäksi Kurhelan perheen huostaanottoasioissa mukana olevat, sekä sellaiset viranhaltijat joilla on asemansa puolesta mahdollisuus tehdä sovinto kyseisessä asiassa.
Kerroin, että muussa tapauksessa joudun viemään ko. asiaa eteenpäin Rikoslain 24:10, 40:9, 15:6 ym. tunnusmerkistön mukaisina asioina.

Mitään ei kuulunut kuin torstaina noin klo 17 soitti Samuli Aikio ja alkoi pyytämään valtakirjaa minulta, kun sovintopalaverin piti olla seuraavana päivänä. Palaverista ei ollut puhuttu mitään, tärkeää oli vain valtakirja, jonka olisi voinut pyytää ja saada heti kun olin soittanut lähes viikkoa aiemmin. Myös AA Pöhölle oli joku soittanut samasta asiasta.
No, valtakirja toimitettiin sähköpostin liitetietona Kurheloilta, mutta nyt ei sekään kelvannut ( vaikka tuomioistuimeenkin kelpaa sähköisesti toimitettu valtakirja ). Valtakirja vietiin sitten oikein henkilökohtaisesti alkuperäisenä sosiaalitoimeen perjantaina.

Edelleenkään ei ole mitään vastausta kuulunut siihen, että toteutuuko pyydetty yhteisneuvottelu vai ei. Valtakirjaveivauksen kanssa on aikaa kulutettu.

Olen sitä mieltä, että tämä huostaanottoasia on karannut sosiaalitoimen käsistä totaalisesti ja siitä on tullut nyt sellainen arvovaltakysymys jossa lasten hyvinvoinnin kustannuksella Aikio ja kumppanit puolustavat omia virheellisiä päätöksiään ja pysyvät “poteroissaan”.

Sanoin neuvottelua tarjotessani, että jos sovintoa ei saada aikaiseksi, tulee siitä sellainen hallinnollinen ja rikosoikeudellinen oikeudenkäyntien vyyhti joka kestää vuosikausia ja kysyin sekö on se lastensuojelulain tavoite lasten edusta.

Odotan vastausta neuvottelutarjoukseen tai sitten selvää ilmoitusta ettei sellaista haluta järjestää.

Terveisin
Yrjö Paukkunen, toimitusjohtaja
Lakiasiaintoimisto Yrjö Paukkunen Ky
Alavuden kaupunginvaltuutettu


From: Yrjö Paukkunen
Sent: Thursday, October 31, 2013 8:38 AM
To: Aikio Samuli
Cc: teija.sulisalo@ouka.fi ; eija.laine@ouka.fi ; helena.kokkonen@ouka.fi ; Markus Pöhö
Subject: Re: Neuvottelu

Huomenta kaikille.
Koska mitään vastausta ei ole tullut, rakentavassa hengessä tekemääni sovintoneuvotteluun, oletan ettei se onnistu.
Toki se voidaan järjestää myöhemminkin ellei esittämäni aikataulu kaikille sovi, mutta odottaisin kuitenkin lyhyttä vastausta, ollaanko siihen valmiita vai ei.

Luin sen teidän neljän allekirjoittaman vastineen hallinto-oikeuteen. Sen luettuani tuli ensimmäisenä mieleen, että puhummekohan me edes samasta perheestä, niin uskomattomia väitteitä siellä teidän raporteissa on esitetty. Samaa sanoivat asianomistajat ja ovat olleet täysin järkyttyneitä ne luettuaan. Eikä heille ole aiemmin edes annettu mahdollisuutta vastata syytteisiin.
Minkähän takia “noin pahoin kohdellut” lapset karkailevat kotiinsa ja ikävöivät sinne.

Odotan tämän aamupäivän.



From: Aikio Samuli
Sent: Tuesday, October 29, 2013 4:15 PM
To: Yrjö Paukkunen
Subject: VS: Neuvottelu

Hei,

En valitettavasti vielä tavoittanut kaikkia osapuolia. Jatkan asian parissa huomenna.

Ystävällisin terveisin,

Samuli Aikio

Sosiaalityöntekijä

Oulun pohjoinen lastensuojeluasema



Lähettäjä: Yrjö Paukkunen [mailto:yrjo.paukkunen@pp.inet.fi]
Lähetetty: 29. lokakuuta 2013 8:42
Vastaanottaja: Aikio Samuli
Kopio: Olli Sirkka-Liisa; Moilanen Riikka; Markus Pöhö
Aihe: Neuvottelu

Asia: Kurhelan perheen huostaanotot ym.

Eilisen keskustelumme, Paukkunen/Aikio, perusteella tiedustelen onko pyytämäni neuvottelu järjestymässä vai ei.

AA Markus Pöhö ilmoitti ettei hän ehdi kun perjantaina iltapäivällä.

Minulle sopii parhaiten joskus klo 14 tai sen jälkeen, koska lähden täältä aamulla ja käyn välillä Ylivieskassa yhden asiakkaan luona.

Niinkuin kerroin puhelimessa, toivon hartaasti, että tämä Kurhelan perheen tilanne saataisiin sovinnolla ratkaistuksi koska toinen vaihtoehto on loppumaton oikeudenkäyntien sarja ja siinä yhteydessä voidaan kysyä, täyttyykö lastensuojelulain päätavoite lasten edusta siinä tilanteessa.

Ne perusteettomat ja perättömät rikosssyytteet joita isää, Janne Kurhelaa kohtaan on esitetty sosiaalitoimen tiettyjen viranhaltijoiden taholta johtavat vääjäämättä rikosoikeudenkäyntiin mikäli tätä sotkua ei saada sovinnolla ratkaistuksi.

Odotan vastausta tämän päivän ja toivon, että saadaan aikaiseksi pyytämäni rakentava neuvottelu, jossa ei tulla syyttämään ketään vaan hakemaan lasten edun parhaiten turvaava sovintoratkaisu.

Terveisin
Yrjö Paukkunen, toim.joht.
Lakiasiaintoimisto Yrjö Paukkunen Ky
Katajistontie 17
63300 ALAVUS
Puh. 0500 362481
06-5125202
Fax. 06-5125202
Mail. yrjo.paukkunen@pp.inet.fi