Kansalaispalkka jokaisen turva ja perusoikeus

Ari Solante
Lahti

/ #11 Voiko mennä pidenmälle

11.07.2008 13:21

Kansalaispalkka olisi paras keino tehdä tästä maasta todellinen hyvinvointivaltio,mutta voisiko mennä hieman pidenmälle.
Jos karsisimme Suomen jätti kokoisesta byrokratia rattaistosta sossun työvoimatoimiston kelan ja kaikki muut vastaavat paikat pois joissa pyöritetään papereita turhan suurissa kantimissa.jo pelkästään näitten virkailijoiden palkat ja eläke säästöt olisivat tähtitieteellisiä. ja nämä ihmiset voisivat etsiä itselleen uuden työn ja maksaisivat valtion kassaan oikeasti verorahoja eivätkä käyttäisi niitä.


Jos kansalaispalkka saataisiin nostettua n.1000e kuussa jokaiselle 16 vuotta täyttäneelle syntyperäiselle Suomen kansalaiselle.ei peruskoulusta päästyään tarvitsisi edes miettiä pakko töitä opiskelun ohessa,jos näin ei halua.Verotuksen pitäisi tietysti olla sopiva,mutta koskisi vain työstäsaamaasi palkkaa.


Mielestäni maahanmuuttajilla pitäisi olla 15vuoden kiintiö työ vuosista jotta voisi hakea suomenkansalaisuutta,ja varmistaa että kansalaisuuden jälkeen syntyvät lapset kuuluisivat myös kansalaispalkan piiriin.olen sitä mieltä että ei tarvitse tulla jos ei ole valmis tekemään töitä sen eteen.