adressi bensiinin korkeaa hintaa vastaan

Maj-Lis Teräs
Forssa

/ #66 Julkisia vuoroja enemmän maaseudulle

13.07.2008 09:40

Asun vielä maaseudulla perheeni kanssa ja työni on kaupungissa noin 30 km:n päässä. Linja-autot eivät kulje niin että kerkiäisin töihin ja pois en pääsisi lainkaan kun viimeinen lähtee kaupungista samaan aikaan kun työni loppuu. Siksi en kerkiäisi pysäkille kun siihen menisi noin 15 min. Eli pakko olla oma auto että pystyy työnsä hoitamaan.
Nyt on sitten niin että bensan hinta on noussut kipurajan yli. Pakko harkita muuttoa pois maalta. Näin toteutuu valtiovallan ajatus että koko maa pitäisi pitää asuttuna. Todella halpamainen vitsi, sanoisin.

Jos palkasta ei jää mitään vuokran ja bensan jälkeen, niin kysyn vain miksi kävisi töissä saamatta siitä vain en mitään. Ei taida olla kannustavaa.

Joten muutto siis kai edessä.

Aiheellista olisi saada oikein ajoitettua linja-auto kuljetusta, Verotuksessa omavastuuosuudet pois tai ainakin pienemmiksi että saisi todelliset kilometrit vähennettyä.

Muitakin ehdotuksia tässä olisi. Jos halutaan että ihmiset asuvat myös maalla, pitäisi saada helpotuksia niin bensan kuin autonkin verotukseen kun noita linja-autovuoroja ei kuulemma lisätä että saataisiin asukaille sopivampia vuoroja.

Ja jos lisättäisiinkin niin työmatkalaisille pitäisi saada huomattavasti halvemmat matkat että sitä julkista sitten todella käytettaisiinkin. Ei ole hyvä että päiväpalkasta lohkaistaan hyvin suuri osa työmatkakuluihin oli sitten kulkupeli mikä hyvänsä.

Se, että bensa ja autot ovat niin kalliita hankintoja on aiheuttanut myös sen, että meidänkin perheellä on vain vanha auto, joka kuluttaa ja saastuttaa uudempiin verrattuna enemmän. EI OLE VARAA ostaa uudempaa.

Siis päätetty: muutamme!

Allekirjoitan adressin, että jollain muulla olisi kuitenkin mahdollisuus asua maalla.