Ylläs ilman kaivoksia -Ei Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeelle


Vieras

/ #20

26.02.2014 17:51

Vietin lapsuuteni Lapin kauniissa maisemissa, joissa jo silloin laajamittainen voimalaitosten, säännostelypatojen ja sähkoverkkojen rakentamistoiminta aiheutti suuria ympäristomuutoksia. Nykyisellä tietotasolla asiat varmaankin tehtäisiin toisin ja otettaisiin huomioon pitkäaikaiset muutokset ja peruuttamattomat vaikutukset ymparistoon.

Mikään Hannukaisen kaivoshankkeessa ei ole vakuuttanut minua siitä että sen pitäisi toteutua juuri sellaisena kuin sitä suunnitellaan. Mittavien ympäristovahinkojen vähätteleminen tai paikallisen yrittäjyyden tärkeyden huomioimatta jättäminen on suorastaan rikollista! Opiskelumatka suurille entisille kaivosalueille olisi suunnittelijoilla hyvä idea; asuminen siellä vielä parempi...
Lappi voi edelleen kasvaa ja kukoistaa tulevaisuudessa, mutta vain luontonsa ja siihen lujasti sitoutuneiden asukkaidensa ansiosta. Vanhoista kaivoskuiluista ja -kuopista ei ole muuhun kuin uraanijätteen hautaamiseen - eikä sekään vakuuta ketään täysjärkistä ajattelemisen arvoisena ideana.

Pistetäänpäs topakasti hanttiin hankkeille, joita ajaa ahneus ja omien taskujen täytto.