Mopot 60km/h

Juho Ukkola
Hollola

/ #339 Kannatetaan!

04.08.2008 00:48

Mopot saisi mun puolesta kulkea ihan hyvin sen 60 km/h.
Otetaan esimerkkimaana Kreikka, jossa olin faijan kanssa lomalla.

Siellä oli kaikenlaisia mopoja, merkki pyöristä kiinan ihmeisiin. Kaikki kulkivat KAUPUNGISSA sen 60 kilsaa tunnissa ja kuskien iät olivat naamojen perusteella 10-70 vuotta. Ja viikon matkan aikana en kuullut kertaakaan ambulanssin ääntä, joten voin todeta että ilmeisesti jarrut toimivat hyvin ja rungot eivät hajoilleet alle. Eli lopettakaa se mussutus niistä kiinan ihmeistä. Miettikääpä myös että siellä ne tiet ovat hiukan huonommassa kunnossa kuin täällä ja siten kormittavat enemmän runkoa.

No reissun jälkeen isä totesi että olishan sieltä voinut mopon vuokrata, mutta ei ole ajo kokemusta. Isälläni on ikää 48 vuotta, joten ei se taida iästä olla se ajotaito kiinni. (Tai siis jos niin olisi, isäni olisi niitä vuoden mopoilleita 16 vuotiaita 3 kertaa parempi ajaja.)
No isälleni ehdotin että hankitaanpa mopo mökille ja kierrytetään siellä pienellä hiekkatiellä sitä "ajokokemusta". No siihen isä vastas että: "Mitä semmosella 45 kulkevalla liikenne riskillä Suomessa tekee? Sillähän pääsee hengestää jos liikenteen sekaan menee".

Eli ilmeisesti jotkut aikuisetkin ovat täysijärkisiä ja pitävät tuota 45kmh vauhtia vaarallisena.