Haasta Jyrki Katainen elämään 3kuukautta toimeentulotuella!


Vieras

/ #217

26.03.2014 19:30

On järkyttävää nähdä, miten suomalaiset ovat jakautuneet kahtia. On parempiosaisten luokka, joka kylmän tunteettomasti syyttää köyhiä osastaan, ja köyhät, jotka yrittävät kertoa, miten ahdinkoonsa päätyivät.

Fakta on, että iso osa nykyisistä köyhistä oli vielä viime vuosikymmenellä töissä ja huolehti perheestään. Sitten alkoivat yt-neuvottelujen loputtomat sarjat. Yhdessä yössä syntyi - ja edelleen syntyy - uusia köyhiä, jotka eivät ole mitenkään syyllisiä tilanteeseensa. Kuka syyllistäisi irtisanovia yrityksiä? Eikö huono johtajuus ole häpeä? Varsinkin, kun se tuottaa yhteiskuntaan köyhiä.

Nöyryyttävä kohtelu ja empatian puute on osoitus itsekkyydestä. Vaatii todella ilkeää luonnetta lyödä entistä veronmaksajaa, kun itsellä vielä on työpaikka. Monet köyhistä ovat rakentaneet tätä yhteiskuntaa kymmeniä vuosia, ja nyt eivät enää kelpaa muuhun kuin toistaiseksi työpaikoillansa elvistelevien tallattavaksi.

Minä pitäisin suuni kiinni, jos ei ole mitään kannustavaa sanottavaa. Näillä ihmisillä on todellinen hätä toimeentulosta. Köyhiä on kohta miljoona. Kuka rikas on turvassa, jos tuon miljoonan mitta tulee täyteen? Pelkään todella sitä päivää.