Varsijousi metsästysaseeksi!


Vieras

/ #15

03.04.2014 18:49

Hyvä adressi! Itse aikoinaan varsijousilla metsästystä harrastaneena kannatan adressia täysin. Muistan, että varsijousella metsästys oli todella haastavaa ja metsältä joutui useimmiten tulemaan tyhjin käsin.
En pysty millään ymmärtämään miten jousimetsästys on sallittua ja varsijousella metsästys taas ei koska molemmat ampuvat suunnilleen samanlaisen nuolen ja ovat suunnilleen saman tehoisia, ainoastaan varsijousi on jonkunverran tarkempi.
Miten kiskon ja liipasimen lisääminen jousen kaareen tekeekin siitä hirvittävän ja peloittavan aseen joka täytyy kieltää, rajoittaa ja luvittaa? .............keskiaikaista pelkoa, vailla mitään järjellistä perustetta.
Harva mekaaninen laite saa joissain ihmisissä aikaan niin suuria tunteitten aaltoja kuin varsijousi: jo pelkän sanan mainitsemisen jälkeen alkaa ääni täristä ja puheessa vilahdella Muraset, tappoaseet ja hulluus.
Nykyaikainen varsijousi on tehokas ja turvallinen käyttää josta löytyy varmistin ja useimpiin malleihin saa virityskammen jolla jousen voi turvallisesti poistaa vireestä.
Iso keskisormi myös jousiammunta järjestöjen suuntaan jotka ovat työntäneet päänsä puskaan tässä asiassa.