Ylläs ilman kaivoksia -Ei Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeelle


Vieras

/ #332 Suuri kiitos Heli Kaulaselle !

10.04.2014 12:00

On hienoa, että vihdoin on saatu adressi tälle äärimmäisen tärkeälle asialle. Toivottavasti ei olla liikkeellä liian myöhään, sillä kaivoshankehan on ollut vireillä jo vuosia ilman, että sitä on näkyvästi vastustettu, jolloin Kolarin kunnallispoliitikoille on ehkä syntynyt käsitys, että sillä on enemmistön hyväksyntä. Nyt näyttää kaivosta vastustavien ja sitä kannattavien välit kiristyneen epäasiallisellekin tasolle saakka, jolloin järki ei enää välttämättä voita, vaan päätöksentekijöillä voi olla mielessä näyttämisen halua - katsotaan kuka päättää kun on valtuudet annettu !

Mielestäni tälle uhkaavalle katastrofille pitäisi saada lisää valtakunnallista näkyvyyttä ja nimekkäitä kasvoja pelastamaan ainutlaatuinen luonto ja matkailuelinkeino. Ketä sellaiset henkilöt voisivat olla ? Adressit ja niihin kirjoitut kommentit pitäisi myös saada päättäjille luettavaksi ajoissa kuin myös faktat kaivoshankkeen tuhoisista vaikutuksista sekä Kolarin kunnan elinkeinorakenteesta - siitäkin taitaa olla puutteellista tietoa kaivoksen kannattajilla!

Vaikea uskoa, että Suomen väitetään olevan demokraattinen ja edistyksellinen maa - lainsäädäntö ja virkamiesten sekä poliitikkojen toiminta tällaisessakin asiassa muistuttaa kyllä enemmän jotakin afrikkalaista kehitysmaata !