Ylläs ilman kaivoksia -Ei Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeelle


Vieras

/ #351

25.04.2014 07:49

Katsokaa Ylläs ilman kaivoksia face book- sivuilta kaksi viimeisintä kirjoitusta ... ja ihmetelkää päättäjiemme viisautta, lehdistömme vaitonaisuutta, kunnanisien järjettömyyttä ...

Lapin Kansa 25.4. Vuontisjärven kirjoitus. Kevitsa, Sodankylässä, maksaakin kiinteistöveroja suunnitellun 3,2 milj sijasta vain 0,6 milj. Tukiaiset ovat monikymmenkertaiset kirjoittajan mukaan. Lisäksi luettelee, mitä kaikkea annamme verovaroistamme ja ilmaiseksi.

Lisäksi YLE1 uutissivuilta artikkeli Hituran seisoksissa olevan nikkelikaivoksen mustista pölypäästöistä lähiasukkaiden pihoille ja taloihin. Jossain englanninkielinen artikkeli kertoi nikkelikaivoksen saasteiden olevan todellista myrkkyä. Nyt Hitura pölyää, eikä kaivoksella ole varaa maksaa 100 000 euroa märkäkalkin levittämisestä.

Lappiin ei pääse kohta millään ilveellä kohtuu aikoihin, kohtuu hintoihin, sen paremmin junalla kuin lentäen. Valtio lopetti MEKin, muutenkaan ei tukia heru, mutta, mutta ... ulkomaisten yritysten eteen tehdään kaikki mahdollinen. Jättävät konkursseissa vilä sotkutkin maksettavaksemme, tuhoavat hienon luontomme. Onko tässä enää järjen häivää?