SRAL Vuosikokousaloite

Kari Hirvonen
Helsinki / Tuusula

/ #3 SRAL kiirastulen läpi uuteen nousuun !

25.09.2008 14:33

Elämme demokratiassa ja oikeusvaltiossa. Demokratia ei ole enemmistödikatruuria eikä oikeusvaltion jalo perusperiaate salli sen heikompienkaan jäsenten tallomista vallanpitäjien saapaankoron alle.
Oikeusvaltio suojelee kaikessa jäseniään, varjelee demokratiaa ja mm. turvaa väärin- tai kaltoinkohdelluille itsepuolustautumismahdollisuuden.

Länsimainen oikeusvaltion eräs keskeinen peruspiirre on myös kansalaisille riippumaton tuomioistuinjärjestelmä.
Järjestäytyneellä yhdistyselämällä on lisäksi omat yhteisesti hyväksytyt säännöt.

Nämä säännöt ja kaikki toiminta Yhdistyksessä tapahtuu tietysti tämän Oikeusvaltion lain ja asetusten mukaisesti.

Jos Jäsen mielestään oikeudettomasti erotetaan Liitosta, toki hänen sallittakoon puolustaustua kaikin keinoin ja jos mikään muu ei enää auta - viimekädessä oikeusjärjestelmämme kautta.

Käräjäoikeus on tämän addressin kohdeasian perusteellisesti tutkinut ja 8.9.2008 antamassaan tuomiossa julistanut nyt Liiton Hallituksen tekemän Jäsenen erottamispäätöksen laittomaksi.

Hyvät kaltaiseni SRAL-rivijäset - käsi sydämelle - oliko Jäsenen toiminta siten Liiton etujen vastaista, että yhdistyksen sääntöjen erotusperusteet täyttyivät?
Vai olisiko kyse ollut vain 'henkilökemiasta' johtuvasta ajojahdista, johon on nyt mobilisoitu yhteinen Liittomme ikäänkuin likaisen työn tekijäksi ?

Mielestäni tämä hiekkalaatikkoleikki on mennyt kerrassaan liian pitkälle, erottamisperusteet olivat hataria, kestämättömiä ja nyt tuomioistuimessakin perusteettomiksi havaittuja.

Oikeusprosessi ja lisäkulujen syntyminen on nyt tarmokkaasti pysäytettävä.

Liiton Hallitus toimii nyt viisaasti ja rakentavasti, kun se mittauttaa luotamuksensa Liiton Syyskokouksessa.

Toivon vilpittömästi, että yhteinen SRAL'imme - nyt tämän uudistusprosessin kautta - nousee uuteen kukoistukseen. Vanhat kaunat unohdetaan ja tie nousuun avautuu edessämme.

Ham Spirit IS !

Kari Hirvonen
25.9.2008
Helsinki