Ylläs ilman kaivoksia -Ei Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeelle


Vieras

/ #374

08.05.2014 08:07

Kaikille olisi todella hyvä nähdä tuo Aljazeera'n ohjelma ja moni muukin juttu Ylläs ilman ... facebookissa.
Tätä menoa pohjoisen kaivosasiat ovat kohta paremmin tiedossa maailmalla, kuin kotimaassa. Hesari vaikenee, TV-uutiset ja ajankohtaisohjelmat - tiedotus vähäistä. Lähes 20 000 nimen adressihan ei ole mitään meidän kaikista vapaimmassa lehdistössämme ... . LK ja SK lienevät parhaat juttujen suhteen.

Facebookin kautta löytyy myös radio-ohjelma sekä muita juttuja t. linkkejä Ruotsin puolen asukkaiden mietteistä kaivosten läheisyyteen, uusien avaamiseen.

Saamelaiset ovat viimeinen alkuperäiskansa Euroopassa, Lappi viimeiset erämaa-alueet.
Päättäjiltämme puuttuu näkemystä, ymmärrystä ja halukin ymmärtää, niinpä on paikallisten, mökkiläisten, Lapin ystävien ja kulkijoiden läheltä ja kaukaa toimittava nyt, jottei hukka peri.
Ruotsissa ihmiset ovat jo ymmärtääkseni ryhtyneet yhteistyöhön läpi maan kaivoksia vastaan. Missä luuraavat meidän luonnosuojelujärjestöidemme mielipiteet, entä vihreiden ...?
Ehkäpä nyt olisi tosiaan aika viritellä yhteistyötä kunta- ja maarajojen yli.
Pohjoinen elinympäristömme on liian kallisarvoista tuhottavaksi.

Poliittiset päättäjät myös lukemaan ja tutkimaan kaikki nuo artikkelit, mielipidekirjoitukset, aineistot, ym., sillä vasta siten voi syntyä mitään todellista käsitystä asian laajuudesta, merkityksellisyydestä! Keskellä ilmastonmuutosta meillä ei ole varaa hukata puhtaita vesiämme, ilmaamme, luonnoantimiamme, metsiämme, ... !