Alma Media boikottiin syrjinnän vuoksi - Tapaus Johanna Korhonen

Lasse Kallo
Kallon kylä (Kittilä)

/ #16 Sananvapaus kortilla?

24.10.2008 10:54

Lähetin viime viikolla (sähköpostitse) mielipiteen Lapin Kansaan ja Pohjolan Sanomiin. Kirjoitukseni käsitteli tapaus Korhosta ja pääpontimeni oli puolustaa Tuomi-Nikulaa.Tarkoitukseni ei ole ollut eikä ole puolustaa Tuomi-Nikulan mielipidettä vaan hänen oikeuttaan sanoa se. Kumpikaan lehti ei ole julkaissut kirjoitustani. Täsmälleen saman kirjoituksen lähetin Kalevaan, joka kuittasi lähetteeni ja julkaisi kirjoitukseni.
Seurassa n:o 42 oli Anne Moilasen kolumni "Lesbovaara". Kolumnista sain kipinän kirjoittaa Tuomi-Nikulaa puolustavan kirjoituksen Seuran Lukijakirjeet- palstalle. Seura on vastannut lähettämääni sähköpostiin hiljaisuudella.
Lienee syytä lisätä, etten ole joka asiaan sekaantuja ja ilman Tuomi-Nikulan kohtelua en luultavasti olisi kirjoittanut sanaakaan tapaus Korhosesta. Tapoihini ei kuulu itkeä kirjoitusteni perään, mutta oudolta tämä hiljastelu muutamien lehtien kohdalla tuntuu. Onko asia tulkittava niin että mies ei saa puolustaa miestä, jos molemmat äijät ovat heteroja ja oikeakätisiä?