ISRAEL ELÄKÖÖN - ISRAEL MUST LIVE!

dorrit

/ #548 Rukousaihe: IDF

23.08.2011 21:41

Viikonloppuna Israel-tilaisuudessa kuulin, että Israelin armeijalla on vaikea sisäinen ongelma, josta ei julkisuudessa paljon puhuta. Sekä nuoret, armeijapalveluksessaan olevat että armeijan henkilöstö päätyy liian usein itsemurhaan.

Tilastojen mukaan itsemurhaan kuolee armeijassa 5 kertaa enemmän ihmisiä kuin terroristi-iskujen uhreina. Siis VIISI KERTAA ENEMMÄN kuin terroristi-iskuissa. Eikä se järkytä? Mutta vain terroristi-iskujen uhreista puhutaan. Armeijan uhreista ei puhuta.

Nämä ihmiset, yleensä miehet, joiden palvelus kestää paljon pidempään, ja sisältää paljon rankempia tehtäviä, eivät kestä niitä tehtäviä, joita he joutuvat armeijan nimissä tekemään. IDF:ssä on kasvanut jo ryhmittymiä, jotka kieltäytyvät menemästä Länsirannalle tai Gazaan toteuttamaan annettuja tehtäviä. Sanoisin: onneksi. Onneksi on heitä, jotka ovat ottaneet vastuun itsestään, ja tunnustavat omantunnon ja ihmisyyden rajat. Kaikki eivät pysty kieltäytymään, vaikka heidän psyykensä kannalta se olisi kertakaikkiaan elinehto. Kun lisäksi tietää, millaisessa stressissä IDF jatkuvasti on, sisältä ja ulkoa käsin, niin monet lopulta valitsevat itsemurhan pakokeinona. Aivan liian monet.

Tämä on rukousaihe, hyvät Israel-ystävät! IDF:n ja Israelin yhteiskunnan sisällä täytyy tapahtua raju muutos asenteissa, jotta näin monen ei tarvitsisi turvautua itsemurhaan! Israelin ystävien täytyy rukoilla elämää myös näille nuorille miehille, ettei kuolema saisi varastaa heitä.

Ulkoiselle stressille emme voi mitään, se on kirjoitettuna jo Raamatussa. Mutta että edes asennemaailma IDF:n sisällä muuttuisi, ja että tehtävät palestiinalaisalueilla järkeistettäisiin niin, että kaikki siviileihin kohdistuva väkivalta lopetettaisiin. Israelilainen sotilas pystyy kyllä ampumaan ja tappamaan oikeita vihollisia, mutta kenenkään psyyke ei kestä, jos joutuu jatkuvasti tekemään väkivaltaa vanhuksille, naisille, lapsille, viattomille siviileille. Israelin sotilaat eivät ole itse tehtäviään valinneet, eikä kaikkien psyyke kestä sitä mitä heidän on palveluksessa tehtävä.

Rukoillaan, että kaikki syylliset saisivat löytää Jeesuksen avukseen. Niin että Jeesus saisi heidät armahtaa ja sovittaa väkivallanteoista, eikä syyllisyys veisi enää ketään itsemurhaan.

Armoas me tarvitsemme,
rukoillen puoleesi me käännymme