Kannabis lailliseksi

Pekka Peloton
Turku

/ #982 Päihde sivu Wikipediassa.

25.11.2008 01:39

Tämä oli laitettu lähteeksi kannabisuutisten juttukäännökseen.

Mielenkiintoinen lainaus:

"Eräs Britannian parlamentin alainen tieteellinen elin, Science and Technology Committee, on laatinut seuraavan luokittelun, joka asettaa päihteet järjestykseen niiden haitallisuuden mukaan aloittaen ihmisille vahingollisimmasta ja päätyen vähiten haitalliseen: heroiini, kokaiini, barbituraatit, metadoni, alkoholi, ketamiini, bentsodiatsepiini, amfetamiini, psilosybiini, tupakka, buprenorfiini, kannabis, päihteinä käytettävät liuottimet, DOM, LSD, metyylifenidaatti, anaboliset steroidit, GHB, ekstaasi, alkyylinitriitit ja kati. "

Tämä on ilmeisesti se samainen lähde mitä on levitetty internetissä todisteena siitä että kannabis olisi vähemmän haitallisempaa kuin tupakka. Mielenkiintoista on katsella aineita jotka ovat kannabista vaarattomampia, mm. LSD ja ekstaasi.

Taitaa se haitallisuus olla hyvin suhteellinen käsite. Vähän suhteellisuudentajua ennenkuin jotain brittiläisiä kvasiluokitteluja levitellään myös jonain totuuden torvena pitkin internettiä. Ihme ettei kukaan ole vaatinut sen poistoa tuosta artikkelista.

Vapautetaan kaikki, katotaan miten käy. Kannabiksen puolestapuhujat voivat omasta puolestaan ottaa vastuun kannabiksen vapauttamisen seurauksista. Niin, tuskin ovat valmiita siihen.

Kannattaa vastata jotain muuta kuin yksirivisiä nokkeluuksia, jos te kuvittelette saavanne agendallenne todellista uskottavuuspohjaa.