Aseiden totaalikiellon vastustaminen

Heikki Laitinen
Tornio

/ #92 Aseiden hallussapidosta

03.12.2008 18:24

Jatkoa aikaisempaan kirjoitukseeni; On aivan selvää etteivät selvät sairauden (fyysinensairaus) joiden perusteella henkilö vapautetaan tarvitse välttämättä estää aseen hankintaa, mutta on selvitettävä miksi vapautus on päätetty antaa ja mielestäni se on tehtävä siinä vaiheessa kun hankintalupaa haetaan toimivaltaiselta viranomaiselta.
Sellaiset kaverit jotka eivät ole sopeutuneet asepalvelukseen johtuen siitä että heidän ekonsa tai hermonsa eivät kestä sitä. ( unettomuus, yms..)Eivät mielestäni ole kypsiä kulkemaan tuliaseiden kanssa .
Asiasta josta nyt on tullut tämä kysymys ajankohtaiseksi on se että on tapahtunut kamalia asioita ja niiden jäljet johtavat osin tähän aiheeseen.
Metsästäjähän ei tarvitse muutakuin pitkän aseen ja minun mielestäni lyhyet aseet voidaan rajata ampumaratojen sisäpuolelle valvottuun/lukittuun tilaan josta ei niitä aivan heti hetken mielijohteesta saa esille.
Toivottavasti päättäjät tekevät viisaan ratkaisun asian suhteen ja tiedä vaikka siten saadaan asia hallintaan ja estetään ikävät tapahtumat joita lyhyiden aseiden kanssa on ollut esillä.
Ensimmäine ase ei tulisi olla pistooli tai vastaava vaan metsästyshän suoritetaan yleensä pitkillä aseilla joiden hankinnan ehtonakin voisi olla suoritettu metsästäjän tutkinto, jonka hankinta on myös samalla vakuutusturva mahdollista vahinkoa varten.
Hyvää jatkoa kaikille säädyille!!!