Aseiden totaalikiellon vastustaminen

Erkka Hasu
Kotka

/ #101 Palvelus ja Asekorttijärjestelmä

05.12.2008 19:48

"Aseiden hallussapitolupa pitäisi olla sidoksa asepalveluksen suorittamiseen aseellisessa palveluksessa, koska jos em . reissusta kieltäytyy jostakin syystä, niin luulisi että kieltätymiselle löytyy eettinen tai muu peruste myöskin vapaa-ajan harrastukseen jossa käytetään asetta."

Minä voin tarvittaessa kieltäytyä totaalisesti koko asepalveluksesta mikäli maanpuolustustaitojen ylläpitoa vaikeutetaan kohtuuttomasti aselakiteknisin syin. Vuosi 09 on meikällä aikaa katsoa, kuinka ison saavin AAHY on saanut täytettyä ruskealla sosialistivirkamiesperäisellä eritteellään.

"Vihreitä" aatteita ja muita eläinvapaustaistelijoita tukevat aseistakieltäytyjät olisivat toki asia erikseen, mutta loppupeleissä vaikuttaa kohtuuttomalta, että aselupa on kiinni siitä, miten hyvin valtiota "palvelee". Aseilla kun ei aina olla henkisesti puolustamassa maata, vaan niillä voidaan metsästää, ampua kiekkoa, tarkkuutta, toiminta-ammuntaa, siluettia ja vaikka mitä. Suurella osalla näistäkään ei ole mitään tekemistä sotimisen (harjoittelunkaan) kanssa, ne vaan on helppo rinnastaa siihen sillä mekaaninen väline niiden harjoittamiseen on jokseenkin sama.

___

Asekorttijärjestelmä olisi potentiaalinen vaihtoehto nykyiselle lakimallille. Se mahdollistaisi kestävän kehityksen ampumaharrastuksen ja karsisi hetken mielijohteesta hankittavat aseet sekä lupaprosessissa voitaisiin tosiasiallisesti kiinnittää huomiota, millainen henkilö asetta hakee, sillä hakumenettely tehtäisiin vain asekorttiluokkaa haettaessa ja kertaluontoinen paperisota ei tulisi liian kalliiksi tai hakijaa rasittavaksi.

Tuossa on yksi ehdotukseni asekorttijärjestelmäksi.

HTTP://WWW.NETTISIVU.ORG/ASELAKI