Median lopetettava vääristelty Israelin vastainen uutisointi

Kaleva:

/ #280 Magneettimedian juutalaiskirjoituksia puidaan hovioikeudessa

17.09.2014 16:01

Magneettimedian juutalaiskirjoituksia puidaan hovioikeudessa
  uutiset/kotimaa/magneettimedian

-juutalaiskirjoituksia-puidaan  -hovioikeudessa/675884/

Kotimaa  16.9. | Kaleva

Rovaniemen hovioikeus alkoi tiistaina käsitellä Magneettimediassa julkaistuja juutalaisvastaisia kirjoituksia Oulun käräjäoikeuden tiloissa.

Juha Kärkkäinen vaatii hovioikeutta hylkäämään hänelle käräjäoikeudessa langetetun 90 päiväsakon tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Käräjäoikeus katsoi viime syksynä, että Magneettimediassa ja sen nettisivuilla julkaistiin 2012–2013 kolme artikkelia, joissa panetellaan ja solvataan juutalaisia. Kärkkäinen toimi ilmaisjakelulehden päätoimittajana ja tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen Oy:n hallituksen jäsenenä sekä toimitusjohtajana.

Kärkkäisen mielestä hänen julkaisemiensa artikkeleiden kirjoittajien äärimielipiteitä kuvaavat tekstit kuuluvat perustuslaissa ja ihmisoikeussopimuksissa turvatun sananvapauden piiriin.

Syyttäjä vastustaa syytteen hylkäämistä ja vaatii, että sakkotuomio korotetaan ehdolliseksi vankeudeksi. Hänen mukaansa Juha Kärkkäinen on jatkanut juutalaisten parjauskampanjaa vielä syytteen nostamisen jälkeenkin, eikä J. Kärkkäinen ole yhtiönä puuttunut siihen.

J. Kärkkäinen Oy vaatii hovioikeutta kumoamaan, jättämään tuomitsematta tai alentamaan 45 000 euron yhteisösakkoa, jonka käräjäoikeus sille langetti. Kyseessä oli ensimmäinen suomalaisessa tuomioistuimessa sananvapausrikoksesta langetettu yhteisösakko.

  Oikeudenkäynti jatkuu keskiviikkona. Silloin ääneen pääsee Juha Kärkkäinen.